Sensai Cellular Performance, Eye Contour Cream

Hiraska
    2 grudnia 2014 o 21:25
    No way!
    Kocham Kanebo, co widać po moich zwykle pochlebnych opiniach. O ile kosmetyki do pielęgnacji skóry twarzy są rewelacyjne, to kremy pod oczy to totalny niewypał. Przerobiłam 4 kremy pod oczyska z Kanebo i tylko 1 okazał się przyzwoity (nawilżający z serii Sensai Silk). CP jest słaby, nawet bardzo. Używałam go wyłącznie na noc, na dzień pod makijaż się nie nadaje. Ma dziwną , bardzo gęstą przypominającą gips konsystencję i koniecznie trzeba go wklepać, pozostawia dziwną lepiącą warstwę czego w kremach wprost nie znoszę :( Rano skóra i tak prosiła się o coś nawilżającego, ten krem jakby ją trochę przesuszał... na dodatek po około miesiącu stosowania pod oczami zauważyłam małe białe grudki (wniosek nasuwa się jeden: krem zapycha). Więc za co te 2,5 gwiazdki? Za wydajność-dopiero teraz mi się skończył i za to ,że pod koniec opakowania zauważyłam subtelną poprawę okolic oczu, która nie jest adekwatna do jakości i ceny produktu. W douglasie krem kosztuje ponad 400zł, nie jest absolutnie wart takich pieniędzy! Radzę zacząc od próbek. Używam tego produktu od: lipca 2014 Ilość zużytych opakowań: 1 pełnowymiarowe
    cora
    14 września 2013 o 16:54
    duże rozczarowanie
    Kremy pod oczy lubię i używam często. U mnie skóra pod oczami jest wymagająca i skłonna od przesuszeń, podrażnień, więc ja również jestem wymagająca. Ten krem jest bardzo gęsty, ma zbitą teksturę, jest treściwy, tłusty i miałam nadzieję, że spełni moje wymagania. Otóż nie. Krem okazał się bublem z wyższej półki. Na sam początek uporałam się z niesamowicie trudną aplikacją- krem jest na tyle gipsowaty, że nie sposób nałożyć go szybko i sprawnie. Wklepywałam go więc. Rano zwykle nie mam czasu i aplikacja tego kremu doprowadzała mnie do wściekłości. Co wiecej, po kilku dniach okazało się, że coś mnie uczula, i że to jest własnie ten osławiony, drogi, wysokopółkowy, w sumie niedziałający krem. Ot, kremik jak te wszystkie za 20 złotych. Uczulenie było na tyle denerwujące, że na dzień kupiłam natychmiast nowy krem pod oczy, innej firmy oczywiście. Natomiast Kanebo nakładałam na noc, w dużej odległości od oczu, aby dać mu szansę i nie poczuć się tak, jakbym forsę wyrzuciła w błoto. Ale niestety, tak się poczułam. Krem jest paskudny. Nie działa, nie nawilża, nie odżywia, nie prasuje, nie wyrównuje, nie rozjaśnia, nie niweluje, nie pomaga, nie służy, nie działa. Generalnie lubię Kanebo, ale ten krem to spora porażka tej marki. *Edit: podtrzymuję poprzednią opinię. Jest październik 2015 roku, użyłam kilku kosmetyków Kanebo i utwierdzam się w przekonaniu, że ta marka produkuje dobre preparty do oczyszczania skóry, ale bardziej złożona pielęgnacja czy ujędrnianie, to już nie tutaj. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 9 grudnia 2012 o 22:52
    Bardzo poprawny kremik po 30-stych urodzinach
    Najlepszy produkt pod oczy tej marki (wypróbowałam wszystkie). Spełnia pokładane w nim nadzieje. Świetnie nawilża, natłuszcza, usuwa uczucie ściągnięcia skóry, koi. Nie uczula, nie podrażnia. Wygładza optycznie zmarszczki mimiczne i to na dość długo w stosunku do innych kremów pod oczy. Wystarczą dwie aplikacje: rano i na noc, i mamy widoczny efekt. Nie daję 5 gwiazdek, ponieważ uważam, że Shiseido Bio Performance i Shiseido Benefiance Concentrate są ciut skuteczniejsze, ale na mocną czwórkę z plusem na pewno zasługuje. Moim zdaniem działa podobnie jak Clinique Repairwear i Valmont Prime Contour. Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: pierwsze
  • 29 grudnia 2011 o 13:00
    Świetny!
    Od raz powiem, że nie mam dużego problemu ze skorą pod oczami. Mam co prawda sińce i lekkie linie, ale nie wierzę, że można je zwalczyć za pomocą kremu - pomoże wyłącznie zdrowy tryb życia i botox :) Dlatego od kremu oczekuję wyłącznie dobrego nawilżenia. Byłam bardzo zadowolona ze swojego kremu pod oczy z Biothermu, ale niestety okzało się, że zimą ten krem nie daje mi wystarczającego nawilżenia (klimatyzowane pomieszczenia, duże zmiany temperatury itp). Ponieważ uwielbiam pielęgnację Kanebo, to był to mój oczywisty wybór. Bardzo miła komsultantka doradziła mi właśnie ten krem i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Krem ten spełnia prawie wszystkie moje oczekiwania. Zaczne od plusów: - przede wszystkim bardzo dobrze nawilża. Chociaż stosuję go tylko na noc, to nawilżenie utrzymuje się przez cały kolejny dzień. - jest niesamowicie wydajny - ponieważ posiada bardzo gęstą treściwą konsystencję, to nakłada się go w minimalnych ilościach. Używam go od ponad miesiąca, a w słoiczku prawie nie widać żadnego ubytku. - spłyca drobne zmarszczki - ale chyba nie jest to efektem napinania skóry, tylko dobrego nawlżenia Ale są oczywiście również minusy: - nie nadaje się na dzień. Jak już wspomiałam, krem ten bardzo słabo się wchłania i pozostawia po sobie poświatę. - cena - no i tu bez komentarzy. Bardzo lubię Kanebo, zarówno pielęgnacja, jak i kolorowe kosmetyki tej firmy są świetne, ale niestety ich ceny są mocno wygórowane. Za taką cenę człowiek oczekuje cudu, ale niestety cudów nie ma, jest tylko przyzwoity produkt. Podsumowując, krem ten był bardzo udanym zakupem, spełnił wszystkie moje oczekiwania. Zaznaczyłam, że nie wiem, czy kupię go ponownie, bo jest on bardzo wydajny i póki co, to nawet nie wyobrażam sobie, że on się kiedyś skończy :) Polecam go wszystkim, kto szuka nawilżenia i kogo nie odstrasza jego kosmiczna cena. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    xnika
    25 września 2011 o 11:04
    Czyżby naprawdę działał
    Moja skóra pod oczami jest bardzo wymagająca, mimo tego iż mam dopiero 25 lat i mimo iż staram się ją mocno nawilżać. Miałam już robioną mezoterapię igłową kwasem hialuronowym ale nic nie pomogło. Podczas ostatniej wizyty u chirurga plastycznego pracującego w gabinecie Kanebo, dał mi próbkę tego kremu z myślą a nuż pomoże. Nie będę ukrywać że byłam załamana że zabiegi medycyny estetycznej nie pomagają mi pod oczy, a tu niby krem ma pomóc? I właśnie tutaj nastąpił przełom, zaczęłam stoswać próbki emulsja moist oraz na dzień Cellular Performance Balm a na noc wersja Cream. Może i zmarszczki całkowicie nie znikły, ale skóra nie jest już tak sucha, nie marszczy się jak papier. Wcześniej używałam pod oczy kremu Biotherm Eye Perfection na dzień a na noc albo kremu Dior Capture R60/80 lub Skin Vivo Biotherm, ale dopiero po używaniu Kanebo zobaczyłam różnicę. Teraz stopniowo zaczynam zmieniać moje kosmetyki na kosmetyki marki Kanebo. Gorąco polecam, szczególnie aby stosować kremy zanim powstaną zmarszczki. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1