Szampon na bazie toskańskiej oliwy z oliwek z dodatkiem ekstraktu z jarzębiny i oleju z nasion czarnej porzeczki pielęgnuje skórę głowy, nawilża i odżywia włosy na całej długości, nadając im zdrowy wygląd i połysk.
To już moje drugie opakowanie tego szamponu, z którego jestem naprawdę zadowolona. Doradziła mi go pani w drogerii, kiedy powiedziałam jej, ze poszukuję szamponu łagodnego po keratynowym prostowaniu (ważne, żeby był bez soli!). Miałam pewne obawy, ale szybko się do niego przekonałam. Skład to główna zaleta tego produktu, dobrze się pieni, przyjemnie pachnie. Poza tym moje włosy są wreszcie w dobrej kondycji - nie puszą, są odpowiednio nawilżone - po prostu są zdrowsze. Absolutny faworyt.
Szampon całkiem dobry - ładnie się pieni, dobrze zmywa oleje, ma przyjemny zapach. W porównaniu ze swoim odpowiednikiem z syberyjskiego cedru - dla mnie - znacznie lepszy. Włosy po nim mam miękkie. Spotkałam się z opiniami, że włosy po nim ciężko się rozczesuje - w moim przypadku jakiegokolwiek szamponu bym nie użyła i tam mam splątane włosy i muszę użyć odżywki, więc dla mnie ta sprawa jest niezauważalna. Z pewnością powrócę do tego szamponu bo jestem zadowolona
Zalety:
+ przyjemny, delikatny zapach
Wady:
- niesamowicie plątał mi włosy, więc konieczna jest odżywka
- jest to raczej szampon oczyszczający, dosyć mocny dla moich włosów niż nawilżający
- przyspieszał przetłuszczanie włosów
- włosy są sztywne, nieprzyjemne w dotyku
- zupełnie się u mnie nie sprawdził
Szampon przyjemny podobnie jak pozostałe z tej serii. Dobrze się pieni, skład też na plus, nie wysusza, włosy są miękkie ale wciąż się puszą- jednk żaden szampon nie poradzi sobie z tym w przypadaku kręconowłosych. Z pewnością wciąż będę szukała ideału ale do tego wrócę.
Po przetestowaniu wersji z olejem łopianowym sięgnęłam po szampon oliwny. Mam problem z przetłuszczającymi włosami, które muszę myć niemal codziennie. Skutkuje to w połączeniu z twardą wodą przesuszonymi i szorstkimi włosami. Kosmetyk ma średnio gęstą konsystencję, łatwo się rozprowadza i nie spływa z dłoni. Kolor ma jasno żółty, zapach kwiatowo-nektarowy, delikatny. Po pierwszych użyciach ucieszyłam się bo włosy w miarę nawilżone i ładne, w ciągu dalszego używania stały się suche
i nieładne (choć było trochę lepiej niż przy szamponie łopianowym).
+łagodny, naturalny skład
-nadaje szorstkość
-plącze
Używam tego produktu od: 6 tygodni
Ilość zużytych opakowań: 1x350ml, niecałe
Zdziwiła mnie bardzo poprzednia recenzja, bo brzmi jakby była o kompletnie innym kosmetyku. Albo koleżanka miała przeterminowany produkt. Dla mnie jego działanie jest wręcz odwrotne. Delikatny, pięknie pachnący i naturalny, działał na moje włosy i skórę głowy bardzo przyzwoicie.
Plusy:
+ cudny zapach, dla mnie bardzo przyjemny i utrzymujący się jeszcze przez jakiś czas na włosach
+ bardzo delikatny, nie podrażniał mojej wrażliwej skóry głowy
+ naturalny skład, bez żadnych SLSów
+ poręczne opakowanie i dozownik
+ stosunek ceny do jakości (dałam za niego niecałe 10 zł)
+ dostępność (w drogerii kilka przystanków ode mnie)
Minusy:
- mało wydajny, trzeba go dość sporo nałożyć, przez co dość szybko mi się skończył (ale mam długie i gęste włosy)
Ogólnie polecam, dla mnie bardzo przyjemny i delikatny produkt, odpowiedni dla posiadaczek wrażliwej skóry. Cena przyzwoita, skład bardzo dobry, a zapach przyjemny, więc zdecydowanie warto wypróbować.
Używam tego produktu od: dwóch tygodni
Ilość zużytych opakowań: jedno
Kupiłam szampon marki Planeta Organica, gdyż wyczytałam, że jest bardzo zdrowy, bez zbędnej chemii i w ogole najlepszy.
Spróbowałam i nigdy tak bardzo nie zawiodłam się na szamponie. Już po pierwszym umyciu włosy najpierw wyglądały jak siano, a w kolejnych godzinach opadały coraz bardziej aż pod koniec dnia wyglądały jakbym ich tydzień nie myła. Efekt naprawdę straszny. Użyłam produktu jeszcze parę razy, czekając na wymienione przez producenta efekty (odżywienie, poprawienie kondycji włosa) i się nie doczekałam. Skończyło się tak, że włosy mi się połamały, nie nadawały się kompletnie do rozczesania, musiałam je ściąć i wciąż walczę z rozwalonymi włosami. Naprawdę, radzę omijać szerokim łukiem ten szampon. Oprócz tego jak wyglądały moje włosy to do minusów należy również dodać obrzydliwy zapach i brak piany.
Używam tego produktu od: używałam produktu około miesiąca
Ilość zużytych opakowań: zużyłam połowę opakowania
To jeden z lepszych szamponów jakie używałam.
Doceniam jego naturalny, delikatny skład, bez SLS i SLES.
Wyciągi roślinne, krótki skład.
Nie podrażnia, ani nie uczula wrażliwej skóry głowy. Nie powoduje pieczenia ani swędzenia. Jest delikatniejszy od wielu tzw. szamponów dla dzieci.
Pomimo delikatnego składu dobrze oczyszcza, nawet lepiej niż szampony z slsem. Nie obciąża włosów, długo pozostają świeże.
Szampon jest trochę tępy, pomimo to całkiem dobrze się pieni jak na tak delikatny skład.
Nie wysusza, utrzymuje włosy w dobrej kondycji, ale nie ma też jakiś silnych właściwości nawilżających. Może być za słaby dla mocno zniszczonych włosów.
To idealny szampon do mycia po prostu. Nie ma przekombinowanego składu. Dobrze oczyszcza.
Świetnie przygotowuje do kolejnych zabiegów - odżywek, masek. Ja po jego użyciu musiałam zastosować odżywkę, bo nie ułatwiał rozczesywania moich długich włosów.
Jeśli lubicie często myć głowę to na pewno produkt dla was, dobrze myje, a jednocześnie jest niezwykle delikatny dla skóry głowy.
Ma delikatny zapach, ale specyficzny, do którego musiałam się przyzwyczaić.
Dobra konsystencja, szampon jest wydajny, przystępny cenowo.
Bardzo ładne opakowanie, minimalistyczne, zielone, kojarzy się eco. Widać ile ubywa szamponu. Praktyczne zamknięcie typu klik.
Podsumowując to dobry szampon do codziennego mycia włosów,
Będę do niego wracać.
Używam tego produktu od: kilka miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 całe
Jest to jeden z nielicznych szamponów, który ma widoczny, negatywny wpływ na wygląd moich włosów - porównuje włosy myte fitomedem do tłustych + odżywka reshenie balsam no.3 i właśnie tym szamponem + odżywka reshenie balsam no. 3 .
Włosy się puszą, końcówki są suche i źle się układają - co jest w ogóle jakimś absurdem, przecież ten szampon ma nawilżać.
W moim przypadku w ogóle się nie sprawdza.
Na plus zapach i wydajność.
Używam tego produktu od: 1 miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Szampon i odzywka zostały mi polecone a że wielka fanka naturalnych kosmetyków jestem to chetnie skorzystałam. Tym bardziej, że znalazłam świetny sklep internetowy, gdzie ich cena nie powala.
Ale do sedna. Szampon wraz z odzywką stanowią dla mnie parę idealną. nareszcie po kąpieli bez problemu mogę rozczesać włosy bez żadnych zabiegów. Włosy cudownie pachną i zachowują swoją świeżość na co najmniej 3 dni i nadal pachną. Sa miękkie i nie wypadają. Dla mnie mój numer 1.
Ja używam jeszcze maseczki drożdżowej Babci Agafi bo wypadały mi włosy i to połączenie powoduje, że nareszcie osiągnęłam to czego zawsze szukałam w szamponach, odzywkach i maseczkach.
Używam tego produktu od: 2 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 1 normalne
Stoi obok szamponu rokitnikowego z tej serii. Nie mam mu nic do zarzucenia. Ładnie pachnie, jest bardzo wydajny, dobrze oczyszcza włosy. Nie podrażnia skóry głowy, nie wzmaga przetłuszczania, nie wysusza włosów.
Bez problemu domywa oleje i inne mikstury. Do tego ma bardzo ładny, jasnozielony kolor.
W konsystencji idealny - nic nie spływa po rękach, nie jest też takim glutkiem jak Alterra. Dla mnie ideał. Ten i rokitnikowy leżą u mnie na półce na stałe.
Plusem jest też przystępna cena (ja kupuję na bioarp - tam cena tego produktu waha się od 12zł do 15,50 - w zależności, czy jest jakaś promocja, czy nie).
Skład fajny, nadaje się do pielęgnacji włosów po keratynowym prostowaniu ;-)
Używam tego produktu od: bardzo długo
Ilość zużytych opakowań: jedno całe