Soraya So Pretty! Piękna Cera, BB Cream Pretty Woman

• 25 listopada 2015 o 15:18
    tani i bardzo dobry
    Odejmuję jedną gwiazdkę za to że nie matowi i słaby filtr, poza tym spisuje się świetnie :) W porównaniu do azjatyckich kremów BB dostałby pewnie 1 gwiazdkę ale dla osób żyjących w polskich realiach może się sprawdzić. Kupiłam go w przecenie za 12 zł z peelingiem w gratisie :) Dość duża tubka, krem dopasowuje się do mojej karnacji. Lekko wygładza i delikatnie rozjaśnia cienie pod oczami. Nie mam problemów skórnych więc dla mnie jest wystarczający. Ładnie pachnie. Używam tego produktu od: kilku mieisęcy Ilość zużytych opakowań: 1 jeszcze nie zużyte
  • 15 maja 2015 o 20:08
    Fajny!
    Na opakowaniu wymienione są takie cechy (10 w jednym!): - nawilżenie - rzeczywiście dobrze nawilża, zazwyczaj daję pod niego jeszcze zwykły krem, ale właściwie nie jest to jakoś bardzo potrzebne - wygładzenie - wygładza, tak jakby stapia ze sobą wszystkie nierówności, stanowczo na plus! - ochronę UV - trudno mi ocenić... - matowość - niestety nie spisuje się tutaj za dobrze. Może ma tu swój udział mój makabrycznie przetłuszczający się nos, którego nic nie jest w stanie zmatowić, niemniej nie spełnia swojego zadania. - poprawa kolorytu - tu bym się trochę spierała. Mam dość jasną cerę, a choć napisane jest, że pasuje do każdej karnacji, dla mnie wydaje się być odrobinę za ciemny, czy może za bardzo pomarańczowy. - ukrycie niedoskonałości - czerwonych krostek nie ukrywa, ale z przebarwieniami, bliznowatymi pozostałościami po pryszczach i nierównościami sobie dobrze radzi - pielęgnacyjny komfort - dobrze nawilża, skóra jest przyjemna w dotyku - perfekcyjny wygląd - dość na wyrost, wystarczy powiedzieć, że ładnie się prezentuje, chociaż ja używam do tego jeszcze pudru. - naturalność - rzeczywiście wygląda naturalnie, nie tworzy maski, wtapia się w skórę - promienność - jeżeli za promiennpść można uznać promiennie świecący nos, to się zgadza, ale poza tym to ściema (ale to jest akurat taki aspekt reklamy, który jest dla mnie wybitnie reklamowy niezależnie od produktu, który opisuje) Do tego ma przyjemną konsystencję, może trochę za bardzo lejącą (zbiera się też brzydko w zakrętce), ale łatwo się rozprowadza. Ma charakterystyczny, niby morelowy czy brzoskwiniowy zapach, który mi osobiście się nie za bardzo podoba. Nie jestem też fanką opakowania - wolę proste, skromne opakowania, tutaj mamy mnóstwo błyskotek i elementów. Ogólnie polecam mało wymagającym, do codziennego używania powinien się sprawdzić :) Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 6 maja 2015 o 21:48
    Sprawdza się jako krem bb, ale krótko się utrzymuje na twarzy.
    To co jest zaletą tego kremu to filtr uv, twarz po nim nie opala się ani trochę a tego właśnie potrzebowałam, żeby jednocześnie moja cera wyglądała w miarę przystępnie, ale bez używania pudru. Mam wrażenie, że jego konsystencja jest ciężka i ciężko się rozprowadza, po twarzy, ale po dokładnym nałożeniu daję efekt wygładzenia i faktycznie kryje zaczerwienienia. Mam bardzo jasną cerę i ten krem poradził sobie świetnie z dopasowaniem się do niej chociaż wydaję się ciemny zaraz po nałożeniu. Zapach jest dziwny, może trochę brzoskwinia, trochę chemol:) ale mnie nie drażni absolutnie:) Jeżeli kiedyś będę potrzebować kremu bb na pewno sięgnę po właśnie ten, mimo jego drobnych mankamentów. Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: Jedno, krem jest bardzo wydajny.
  • 18 marca 2015 o 15:19
    nie do końca taka pretty
    Krem nie jest zły, jak widać jest mnóstwo zachwytów nad nim ale są też bardzo krytyczne recenzje. Moja jest taka po środku. Krem ma dość leistą konsystencję, zaraz po nałożeniu na twarz jest bardzo ciemny, po rozsmarowaniu stapia się ze skórą, Jest to na pewno odcień wpadający w żołty. Jak on wygląda u mnie? Mam jasną karnację, z zaczerwienieniami i ogólnie nierównym kolorytem. Ten krem lekko tuszuje zaczerwienia, widać różnicę (nałożyłam na pół twarzy i strona posmarowana kremem wyglądała zdrowiej, małe niedoskonałości zostały zakryte, lekkie zaczerwienia również były mniej widoczne, co nie oznacza, że zostały w pełni zamaskowane). Minusem jest fakt, że krem nie do końca wpasował się w moją karnację, odcina się żołtą linią przy linii włosów oraz przy uszach- nie jest to jednak widoczne z daleka, tylko po dokładnym przyjrzeniu się. Ponadto krem podkreśla nierówności, suche partie skóry, bardzo zbiera się między brwiami. Ogólnie nie jest najgorszy, buzia wygląda zdrowo, poprawia się koloryt, dla cer bezpromlewoych będzie w porządku. Używam tego produktu od: kilku miesięcy Ilość zużytych opakowań: kilka
  • 1 lutego 2015 o 19:06
    Kocham go całym sercem:)
    Nigdy nie byłam fanką BB kremów i nie zrozumcie mnie źle, ale raczej nie zdarza mi się kupować tak tanich produktów do makijażu, nie dlatego, że przemawia przeze mnie snobizm, tylko jestem alergikiem i z doświadczenia wiem, że niestety mało który produkt moja kapryśna cera toleruje:(. Większość kosmetyków muszę kupować w aptekach, a produkty apteczne są bardzo kosztowne. Na ten BB krem zdecydowałam się pod wpływem impulsu, był przeceniony na 6 zł (!!!) i skusiło mnie jego śliczne opakowanie. Stwierdziłam, że nie zaszkodzi spróbować, straty dużej nie będzie. No i teraz nie wyobrażam sobie bez niego mojej kosmetyczki. To jeden z moich ulubionych produktów. Moja cera jest mieszana, ze skłonnością do wyprysków i rozszerzonych porów. Plusy: - delikatne krycie i wyrównanie kolorytu skóry - cera staje się rozświetlona i promienna - niesamowicie lekka i przyjemna konsystencja - piękny zapach - twarz wygląda bardzo naturalnie i świeżo - idealnie nadaje się na codzienny makijaż - nawilża skórę - ogromny plus za filtr ochronny (SPF 10) - bardzo wydajny (mam go już prawie pół roku i jeszcze sporo zostało) - śliczne opakowanie Minusy: - jak dla mnie brak Oczywiście pamiętajmy, że to jest BB krem i nie można od niego wymagać jakiegoś niesamowitego krycia. Kiedy mam więcej wyprysków to przerzucam się na zwykły puder, ale na szczęście nie zdarza się to często. Polecam! Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno 50ml