Sweet Secret Piernikowy peeling cukrowy do ciała `Korzenne pierniczki z lukrem`

orionio
    29 sierpnia 2018 o 20:58
    Jak dla mnie średniak
    Zacznijmy więc od zapachu - obłędny! Taki cukrowy, pierniczkowy. Do schrupania! Konsystencję ma początkowo dość zbitą, jest gruboziarnisty - ale pamiętajmy, że jest to peeling cukrowy, więc rozpuszcza się podczas mycia. Coś tam zdąży podrapać zanim się rozpuści, jednak... nie jest to mocny zdzierak. Zwłaszcza pod koniec opakowania - coraz łatwiej się rozpuszcza. Na sam koniec można się nim już tylko pogłaskać. :P Jednak nie jest to całkiem bezsensowny pomysł, gdyż zostawia on na skórze bardzo fajną warstwę ochronną na - jakby ją nawilżał, staje się ona bardzo, ale to bardzo gładka w dotyku. No i pachnie pierniczkami! Tylko przez chwilę, ale zawsze. ^^ Plusem jest niewątpliwie opakowanie, które pozwala bez problemu wydobyć peeling do ostatniego ziarenka. Podsumowując jednak całość jestem średnio z niego zadowolona - dla mnie za szybko się rozpuszczał, zwłaszcza gdy zostawało go coraz mniej.
    Zalety:
    • obłędny zapach
    • pozostawia warstwę ochronną na skórze
    Wady:
    • bardzo szybko się rozpuszcza
    • zapach nie utrzymuje się długo
  • 21 maja 2018 o 13:34
    Świąteczny kosmetyk ;)
    Peeling z ostrymi, grubymi drobinkami, wygładza, zmiękcza skórę, ma zapach stricte bożonarodzeniowy ;). Konsystencja: jest gęsta, zbita, drobinki zamoczone masie przypominającej palony cukier. Działanie: po kontakcie z wodą peeling stawał się lekko kremowy, drobinki złuszczały skórę, nie rozpuściły się od razu. Skóra była pobudzona, krążenie wzmocnione, było to czuć szczególnie na udach. Dla fanek mocnego zdzierania będzie to dobry wybór. Peeling szybko się spłukuje, nie brudzi wanny. Pozostawia na skórze parafinową warstwę, ale ciało jest przyjemne w dotyku, gładkie, miękkie. Z chęcią wypróbuję inne warianty zapachowe. Zapach: typowy na zimę, bardzo mocny, korzenny aromat, nie do końca moje klimaty. Opakowanie: słój przede wszystkim ładnie wygląda, przyciąga wzrok. Wygodny w używaniu, plastik jest solidny, nie pękł podczas upadków.
    Zalety:
    • wygładza, zmiękcza ciało
    • grube drobinki, które nie rozpuszczają się w sekundzie
    • nie był drogi
    Wady:
    • zapach trochę za mocny, nie moje klimaty.
  • 3 maja 2018 o 15:43
    Moc pierniczków
    Peeling pachnie bardzo ładnie, tak świątecznie. Konsystencja jest dosyć rzadka, przez co peeling nie należy do zbyt wydajnych. Po dłuższym używaniu zapach trochę mi się znudził, wiec może wrócę do niego po dłuższej przerwie w zimie .
    Zalety:
    • zapach,
    • cena,
    • dostępność,
    Wady:
    • mało praktyczne opakowanie,
    • rzadka konsystencja,
    • wydajność,
    Myonica
    18 maja 2015 o 22:03
    Fajny lecz mało wydajny ;)
    Moja skóra ma skłonności do nierówności, więc peeling to u mnie must have. Testowałam już kilka lub i kilkanaście a ten trafił do mnie w paczce świątecznej. + plus za zapach, to już trzeci pierniczkowy produkt w moich rękach i z wszystkich zapachów byłam zadowolona :) + gęsty, nie spływa z ciała. + wygodne pudełko, można wyskrobać resztki. + nie podrażnia mi skóry mimo dość sporych cząsteczek peelingujących. + bardzo fajnie wygładza wszystkie nierówności na skórze, złuszcza martwy naskórek. - ciężko go zmyć. Zostaje na ciele taka tłusta powłoczka którą trzeba szorować gąbką albo stać pod strumieniem wody aż nie zejdzie. Wiem, że u niektórych peelingów to jedna z funkcji- balsam i peeling w jednym. Ale u tego peelingu nic takiego nie wyczytałam, więc biorę to na minus. - mało wydajny. Odkąd użyłam go raz na całe ciało i ubyła mi chyba 1/5 opakowania, to teraz używam go tylko na bardziej chropowate i nierówne fragmenty ciała i nawet starcza, jak stosuję go co kilka dni. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe
  • 2 kwietnia 2015 o 9:34
    Lekki zdzierak
    To że peeling jest gęsty i przepięknie pachnie pierniczkami zostało już napisane, wypada mi więc tylko potwierdzić. Od siebie mogę dodać, że jak to w peelingu cukrowym, drobinki cukru szybko się rozpuszczają, więc trzeba się peelingować na prawie suche ciało. Przekłada się to też negatywnie na wydajność kosmetyku. Nie przepadam za peelingami cukrowymi, bo niezbyt mocno ścierają i ten nie jest wyjątkiem. Jednakowoż cośtam wygładza i zapewne osoby o delikatnej skórze będą z niego zadowolone. Dla mnie jest za słaby. Tłusta warstewka wchłania się po około 10 minutach, więc jeśli jej ktoś nie lubi, to długo się nie będzie męczył. Opakowanie urokliwe, ale etykietka nieestetycznie odłazi pod wpływem wody. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno