Soraya So Pretty! Piękna Cera, Morelowy krem matujący `Matt`

• 4 listopada 2015 o 7:46
    Zero spełnionych obietnic
    Pojemność: 50ml Cena: ok. 10 zł Dostępność: na ten moment chyba wyłącznie drogerie internetowe Opis producenta: Redukuje świecenie się cery, idealnie wygładza. Zapomnisz o ciągłym świeceniu się i pudrowaniu twarzy, mając w kosmetyczce morelowy krem matujący, idealny do cery tłustej i mieszanej. Natychmiast po nałożeniu sprawi, że skóra stanie się jedwabiście gładka, matowa i przyjemna w dotyku. Zredukuje świecenie się cery w ciągu dnia i doskonale sprawdzi się pod make-upem. Kupiłam ten krem już jakiś czas temu, ale trzymałam go szczelnie zamkniętego w mojej szafce z zapasami kosmetycznymi. Zaczęłam używać go dopiero podczas wakacji licząc na to, że choć w minimalnym stopniu pomoże mi zachować w ciągu dnia świeży mat. Krem jest w delikatnie pomarańczowym kolorze. Konsystencja lekka, bardzo szybko się wchłania i faktycznie dobrze sprawdza się pod makijażem. Zapach delikatnie morelowy, nie męczy nosa nawet po dłuższym stosowaniu. Trochę zmartwiło mnie, że kosmetyk ten nie zawiera żadnego filtru UV. Od kosmetyków na dzień oraz tych bez konkretnej dedykacji na porę, oczekuję choć minimalnej ochrony. Całkiem spora pojemność zamknięta jest w całkiem urokliwym, ale jednak lekko tandetnym opakowaniu wykonanym z plastyku. Przejdźmy teraz do jego działania...czy może raczej jego braku. Używam tego kosmetyku od wakacji i o ile podczas okresu letniego mogę tłumaczyć go tymi tropikalnymi temperaturami, które wówczas panowały, tak teraz – na jesienie – nie usprawiedliwia go już nic. Nie zauważyłam żądnego efektu zmatowienia skóry, a nie mam cery tłustej, tylko mieszaną. Również nawilżenie jest znikome. O właściwościach odżywczych nie wspominam nawet, bo ich najzwyczajniej w świecie nie ma. Na ten moment zużywam go w myśl zasady „by zużyć”. Jak mówiłam, całkiem fajnie sprawdza się pod makijaż, ale co z tego, jak nie zapewnia mi żadnej ochrony przed Słońcem, więc używanie go rano bez kosmetyków z filtrem mija się z celem, biorąc pod uwagę jego zerowe właściwości. Plusy i minusy: + cena + przyjemny, morelowy zapach + szybko się wchłania, ładnie utrzymuje się na nim makijaż - zerowe działanie matujące - nie nawilża, ani nie odżywia - nie zawiera żądnych filtrów chroniących przed Słońcem - tandetne opakowanie Używam tego produktu od: czterech miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 31 stycznia 2015 o 14:20
    fajny :)
    Kremik kupiłam w Rossmannie na wyprzedaży za zawrotną cenę 7zł ;). Potrzebowałam jakiegoś lekkiego kremu pod makijaż, matującego. Sprawdza się bardzo dobrze w przypadku mojej skóry (mieszana - przetłuszczająca na czole i brodzie), ma super konsystencję lekkiego żelu, pięknie pachnie morelami, szybko się wchłania, matuje.. ale nie jest to taki \'tępy\' mat a zdrowy blask, całkiem dobrze nawilża skórę, nie zostawia tłustej warstwy, idealny pod makijaż! Super współgra ze wszystkimi fluidami, wydaje mi się że przedłuża trwałość makijażu ;) bo skóra świeci się zdecydowanie mniej niż wcześniej.. Kremik jest bardzo wydajny i bardzo przyjemny w stosowaniu! a do tego wszystkiego ten piękny i uroczy pojemniczek w serduszka :) POLECAM Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Reoa
    29 stycznia 2015 o 15:00
    Pachnący morelkami
    Uważam, że spełnia swoją rolę. Jest przeuroczy, ślicznie pachnie i przede wszystkim ładnie matuje! Bardzo się bałam, że będzie kolejnym zawodem dla mojej mieszanej cery jednak nie dał mi powodów. ❀ bardzo szybko się wchłania, jest lekki i dosyć rzadki ❀ matuje, jednak przy tym nie niweluje zdrowego połysku cery ❀ delikatnie napręża skórę ❀ na cały dzień wygładza i delikatnie zmiękcza ❀ cera sprawia wrażenie zdrowej ❀ mimo regularnego stosowania nie zmienia stanu cery, działa tylko przez jakiś czas ❀ przepięknie pachnie! Używam tego produktu od: 7 miesięcy (z przerwami) Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 23 stycznia 2015 o 11:36
    zero mattu
    Kupiłam ponieważ niestety święcę się w strefie T :( Szukałam czegoś co jednocześnie będzie matowiało i chociaz delikatnie nawilżało, a nie wysuszało i tworzyło błędne koło dla mojej skóry. O krem czytałam dobre recenzje, więc będa w Rossmanie i widząc, ze jest w "cenie na do widzenia" nie wahając się kupiłam produkt. Plusem jest wydajnosc i ładny morelowy zapach, który jednak po pewnym czasie juz mnie zaczął drażnić. Delikatnie nawilża oraz delikatnie matuje, a oczekiwałam lepszego efektu. Pod podkład się nadaje, ale w niewielkiej ilości ponieważ zaczął mi się rollować z podkładem. Juz prawie zużyłam całe opakowanie, używając w te dni, w których nie wychodziłam z domu :P Nie wiem czy do niego wrócę, moze kiedyś coś się w nim zmieni co przyniesie większy matt. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 27 grudnia 2014 o 21:15
    ot taki sobie krem
    Co za śliczne pudełeczko..takie słodkie, różowe, ocierające się o kicz. Taki krem???.ha ha fuj, seria dla 13-15, bo Nie dla mnie- takiej starszej pani przed 30-tka:)) Ale baba to baba i ma czasem ochotę na coś małego i rozowego. Przeczytałam skład, Wow brzmi ppysznie;-) Zróbmy lekkie wprowadzenie: moja twarz to prawdziwe pole bitewne... Do smaku może wykielkowac wszystko: garść pryszczy, szczypta zaskornikow i innych paskud. Nie wspomnę o pospolitym zapychaniu i grudowaniu. Krem sprawdzal się pod tym względem bardzo dobrze. Twarz swojego stanu nie pogorszyła, ale też nie polepszyla. Ot taki sobie krem, nie ziebi i nie grzeje. Matuje też średnio, w wakacje nie sprawdzał się w ogóle. Ogólnie sredniak, który nie zagraża naszemu życiu. Opakowanie skierowane dla młodych ludzi, ceną chyba też. Swój kupiłam za 12,99. Stosuję go na zmianę z innymi impulsywnymi zakupami:-D Jeśli ktoś Nie wymaga wiele, to śmiało można kupić w celu przetestowania nowości:-) słodkiej pachnącej nowości Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego