Iwostin Sensitia Zero, Bezpieczny krem kojący lekka konsystencja (nowa wersja)

Iwostin Sensitia Zero Krem bogaty 50ml

• 5 lutego 2017 o 15:59
    OSTATNIA DESKA RATUNKU
    Zacznę może od tego, że - niestety - każdego roku w okresie zimowym moja skóra dostaje "głupawki". Z jednej strony muszę borykać się z trądzikiem dorosłych, z drugiej - z atopowym zapaleniem skóry(a przynajmniej z czymś, co je przypomina). W takich okresach moja cera wokół ust i nosa jest zaczerwieniona, przesuszona, swędzi i łuszczy się. Ciężko znaleźć preparat, który przyniósłby choćby minimalną ulgę. Do tej pory profilaktycznie zaopatrywałam się w Protopic 0,1%, niestety na jesieni ubiegłego roku skóra sprawiła mi przykrą niespodziankę i zastosowanie Protopicu nie pomogło ani na jotę. Konsultacja dermatologiczna i zakup spreparowanej przez aptekarzy maści również nic nie dały. Po dwóch miesiącach walki byłam bliska kapitulacji i sądziłam, iż nie pozostało mi już nic innego, jak tylko czekać nadejścia wiosny, kiedy to stan mojej cery samoczynnie uległby poprawie(jak wiele razy do tej pory). Aż któregoś dnia w aptece wypatrzyłam na półce ten produkt... ZALETY: + KOI: w pierwszej chwili po aplikacji skóra delikatnie piecze, jednak ten przykry efekt ustępuje po 2-3 minutach, + NAWILŻA: w tym zakresie spełnia obietnice producenta; w moim przypadku zlikwidował suchość i zaczerwienienie, + REGENERUJE: j.w. + NIE UCZULA: wręcz przeciwnie - przynosi ulgę, + BEZZAPACHOWY: przy każdej okazji będę to podkreślać - wg mnie nie ma nic gorszego niż perfumowanie kremów do twarzy, + FORMUŁA ZERO: zero parabenów, zero barwników, zero środków zapachowych, zero alkoholu - biorąc pod uwagę, że moja skóra pozytywnie nań zareagowała, jestem skłonna w to uwierzyć, + WYDAJNOŚĆ: z uwagi na trądzik, stosuję krem punktowo - wyłącznie na problematyczne miejsca; jedno opakowanie wystarcza mi na okres zimowy - i o to chodzi. WADY: - DOSTĘPNOŚĆ: jedynie w aptekach i lepiej wyposażonych drogeriach, - OPAKOWANIE: ta pompka mnie dobija; nigdy nie wiem, ile jeszcze produktu pozostało do wykorzystania. REASUMUJĄC: Uratował moją cerę - dosłownie i bez żadnej przesady. Doskonale się sprawdza przy kaprysach skórnych, chociaż NIE POLECAM go nakładać na miejsca zajęte trądzikiem, ponieważ nie dla potrzeb takiej cery został opracowany. Nie oznaczyłam go jako HIT wyłącznie dlatego, iż za rok może się okazać dla mojej twarzy zupełnie bez wartości. Ale jeśli nadal będzie się spisywał tak, jak do tej pory, pomyślę o tym...
    Wualla
    18 stycznia 2017 o 19:08
    Nie polecam do skóry wrażliwej
    Aż się zalogowałam, żeby napisać tą recenzję, gdyż bardzo się zawiodłam na tym kremie. Mam podrażnioną skórę po kwasach, potrzebowałam kremu na dzień, pod makijaż. Przeczytałam kilka pozytywnych opinii o tym kremie i postanowiłam go zakupić. Niestety, to był błąd, gdyż po nałożeniu tego kremu moja skora zapłonęła! Jestem zła, gdyż sam skład powinien mnie odstraszyć. Nie znajduję plusów, odradzam, odradzam, odradzam!
    olar26
    26 maja 2016 o 17:34
    Jeden z ulubionych
    Mam skórę atopową i sprawdza się u mnie świetnie. Jest bardzo lekki, nie zatyka porów i szybko się wchłania. Wypróbowałam wiele produktów tego typu i to w różnych cenach, jednak ten jest dla mnie jednym z najlepszych. Polecam osobom z cerą mieszaną ;)
    Papuga5
    6 kwietnia 2015 o 10:18
    całkiem fajny
    Kremik kupiłam po zakończeniu zimowej kuracji Iwostin Perfectin Purritin, która oprócz efektu oczyszczenia, dała mojej cerze nieźle popalić i w efekcie ta stała się nadreaktywna. Potrzebowałam specyfiku, który jednocześnie uspokoi cerę, nawilży ją, przy okazji nie zatka ledwo co odetkanych porów i na dodatek nie zrujnuje mi budżetu ;/ sporo na raz - wybór padł na Iwostin Sensitia Zero. Krem mnie nie zawiódł. Jego konsystencja może nie jest niesamowicie lekka, ale napewno nie jest ciężka. Krem w 100% sprostał moim wymaganiom, nie zniweczył efektów kuracji oczyszczającej, a sprawnie poradził sobie z efektem ściągnięcia skóry twarzy i zaczerwieniena. Za opakowanie z pompką- mistrzostwo świata. Bardzo mi ono przypadło do gustu, mogłabym mieć wszystkie kremy w ten sposób opakowane. Szkoda tylko, że nie widać ile produktu zostało we flakoniku, ale nie będę się czepiać o taką drobnostkę. Idzie wiosna, właśnie przerzuciłam się właśnie na krem typowo nawilżający do skóry mieszanej, ale wraz z jesienią napewno wrócę do TEGO konkretnego kremu, bo pozostawił po sobie bardzo dobre wrażenie. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 - 50ml
    suzeta
    7 października 2014 o 16:09
    bardzo dobry :)
    Dłuuugie lata używałam kosmetyków LRP - toleriane. Niestety miały one jedną wadę.....były drogie. Na szczęście w Polsce pojawiają się również producenci produkujący dobre dermokosmetyki. Długie lata sądziłam, że tylko francuskie marki kosmetyków aptecznych są dobre...Tak teraz używam głównie Iwostin i Dermedic, a moja cera nie narzeka, a portfel się sieszy ;). Krem ten mam w wersji o konsystencji lekkiej i jestem mega zadowolona, bo cera jest nawilżona, ukojona i nic mi po nim nie wyskakuje. Poza tym ma bardzo higieniczne i wygodne opakowanie.Gorąco polecam Używam tego produktu od: Od kilku miesięcy. Ilość zużytych opakowań: skończyłam jedno opakowanie ( 50 ml ).