Mixa Krem nawilżający 24h łagodzący 8%

Mixa Krem nawilżający 24 h łagodzący 50 ml

malwi73
    5 maja 2016 o 11:49
    Na zimę, jak najbardziej.
    Zacznę od stanu mojej skóry. Mam cerę mieszaną. Zima moja cera ma skłonność do wysuszania się, pojawiaja się nawet suche skórki. Dlatego używam kremów do suchej skóry, po których czuję nawilżenie. Ten krem bardzo wyraźnie nawilża. Po zaaplikowaniu skóra jest taka jakby mokra, i czuć to nawilżenie. Jak się już wchłonie to nawilżenie trwa cały dzień. I jak dla mnie jest w pełni wystarczające. Krem nie wzmaga przetluszczania w srefie t.Niestety nie wypowiem się w sprawie łagodzenia skóry alergicznej. Jest praktycznie bezzapachu. Opakowanie fajne, miękkie- można dusić, a na koncu rozciąć. Jedyne co to cena- nie jest niska, ale wart tej ceny.
  • 12 kwietnia 2015 o 11:21
    Nie mój typ
    Generalnie krem dobrze nawilża, skóra po nim jest dokarmiona. Natomiast zdyskfalifikowało go to, ze czasem gdy miałam delikatnie podrażnioną skórę, krem, który miał to łagodzić, powodował pieczenie i palenie. U mnie się nie sprawdził. Używam tego produktu od: to była jednorazowa przygoda Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 14 marca 2015 o 10:58
    słabo nawilża
    Słabo nawilża, szybko wysycha. W porównaniu z neutrogeną - która dodatkowo jest tańsza cenowo - słaby. Ogólnie słaby, nie polecam. Cera po nim bez zmian. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 lutego 2015 o 1:25
    Prawdziwie łagodzący.
    Mixa jest chyba jedną z moich ulubionych firm. Dla mnie jest synonimem bezpieczeństwa, delikatności i skuteczności. Do tej pory trafiałam na produkty do których na pewno będę wracać ponieważ moja skóra je pokochała. Ten krem był zakupiony pod wpływem chwili. Oczywiście - jak to u mnie bywa - "cena na do widzenia" zrobiła swoje. Capłam i już. Było to latem ale wiedziałam że sięgnę po niego dopiero w zimie. Moja cera jest mieszana i bardzo problemowa. Strefy suche mają tendencje do swędzenia, łuszczenia się. Okres jesienno-zimowy problem bardzo pogłębia co szczególnie daje się odczuć na czole. Ponad to łatwo ją zapchać, ciągle walczę z wypryskami i sporymi ropnymi wykwitami o dużym stanie zapalnym. Trudno dobrać mi krem na dzień który oprócz sprostania kaprysom mojej skóry nadawał by się pod makijaż. O kremie Mixy przypomniałam sobie jak na twarzy miałam suchą ruinę. Trochę bałam się go nakładać (to jest tak jak się najpierw kupuje a później myśli), ale byłam w totalnej desperacji. Wklepałam w twarz kilka minut przed wyjściem nie wiedząc jak zachowa się na nim podkład. Krem ma dość bogatą konsystencję, ciężką i tłustawą, która pięknie pachnie. Nie ma mowy o wchłonięciu się do matu (zresztą kto tego oczekuje po takim kremie?). Choć na tych mocno suchych partiach wchłania się zaskakująco szybko zostawiając jakby ochronną warstewkę, która daje wrażenie naprawdę gładkiej, jędrnej i mocno nawilżonej skóry. Co ważne nie lepi się. Na partiach tłustych okres wchłaniania jest dłuższy ale efekt jest podobny. Co do łagodzenia - istotnie - robi to i to fenomenalnie. Suche strefy bolały mnie niesamowicie, skóra przy marszczeniu płonęła żywym ogniem, była podrażniona i zaczerwieniona. Po zaaplikowaniu wyciszała się z każdą minutą, nabierała zdrowego koloru i sprężystości. Ku mojemu zaskoczeniu krem z podkładem się lubi. Potrzebowałam kilku minut od plikacji i już bez problemu mogłam wykonać makijaż. Podkład się nie waży,nie roluje, nic innego z nim się nie dzieje. Skóra po całym dniu nie jest sucha, podrażniona. Ani mróz, ani wiatr, ani zmiany temperatury, klimatyzaja jej nie straszne. W ciągu kilku dni buzia przestała mi się butnować nawet po porannym myciu żelem, po prostu cierpliwie czekała na dawkę kremu. Jedyne co zauważyłam negatywnego to fakt że lekko zapycha. Ale nie tak że zaraz wywala mnie na policzkach. Po ok 2-3 tygodniach zauważyłam jakieś zaskórniki, odrobinę zapchane pory - to wszystko raczej na nosie, czyli mojej strefie "tłustej". Jednak jak mam być szczera - sądziłam że będzie o wiele gorzej. Spodziewałam się podskórnych bolących gul. Jeśli chodzi o opakowanie to krem zamknięty jest w bardzo wygodną, lekką tubkę zamykaną na zatrzask. Ta z kolei znajduje się w kartoniku. Szata graficzna jest bardzo minimalistyczna i czytelna czyli to co lubię. W ogólel estetyka produktów Mixy bardzo przypadła mi do gustu. Dla mnie to krem świetny na kryzysowy zimowy czas. Uratował mnie przed bólem i swędzeniem. Skóra bardzo szybko wróciła do normalności i pełnego komfortu. Minus taki że lekko zapycha mniej suche strefy. Ale wieszać psów na nim nie będę - to jest krem w końcu do skóry suchej. Oceniam go wysoko, tymbardzej że większość tego tupu kremów rujnuje mi skórę wypryskami kosztem nawilżenia. Używam tego produktu od: ok 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 całe - 50 ml
  • 28 grudnia 2014 o 13:55
    Dobre pierwsze wrażenie
    Na początku, gdy go używałam był świetny. Przestałam używać pudru, gdyż moje cera była pięknie nawilżona, krem wyrównywał koloryt cery, a co ciekawsze ku mojemu zdziwieniu zaczęły dzięki niemu znikać przebarwienia i ślady potrądzikowe. Był po prostu idealny, lecz z czasem tak jakby przestał działać. Nawilżał w miarę ok, ale to już nie to samo co wcześniej. Myślę, ze jest to produkt który trzeba z czasem odstawić a znowu zacznie działać. Zrobiłam do niego kilka późniejszych podejść, ale ot już nie było to co na początku, a że cena jest taka sobie, na razie dałam sobie spokój, choć pewnie jeszcze wrócę do niego. Jest delikatny, nie zostawia tłustej powłoki i szybko się wchłania, ma ładny zapach a co najważniejsze nie posiada parafiny ;) Używam tego produktu od: 2-1,5 roku z przerwami Ilość zużytych opakowań: 3 całe