L'Oreal Paris Dermo-Expertise, Krem na dzień przeciw zmarszczkom mimicznym z Boswelox
dodaj swoją opinię i zdjęcia do produktu
Krem dermo-odprężający - ma korygować zmarszczki mimiczne i odmładzać rysy. Główny czynnik aktywny - Boswelox - to nowy kompleks roślinny, który łączy kwas boswelinowy (ekstrakt z rośliny boswellia serrata ) i mangan. Jak obiecuje L`Oreal, boswelox zapobiega mikroskurczom skóry, które są główną przyczyną powstawania zmarszczek mimicznych.
Obiecywane rezultaty to:
- Intensywne zapobieganie powstawaniu zmarszczek
Krem dzień po dniu wygładza zmarszczki mimiczne. Już od pierwszych aplikacji kurze łapki są widocznie gładsze. W ciągu trzech tygodni krem wygładza zmarszczki mimiczne na czole i między brwiami. Fitry UV chronią skórę przed powstawaniem nowych zmarszczek spowodowanych fotostarzeniem (ale brak oznaczenia faktora ochrony).
- Nawilżenie i widoczne odmłodzenie rysów twarzy
Krem zapewnia 24-godzinne nawilżenie skóry, bez efektu świecenia się skóry. Skóra odczuwa komfort, jest delikatna i elastyczna. Rysy twarzy są gładsze, wypoczęte, dzień po dniu twarz odmładza się i odzyskuje blask.
Krem zawiera również składniki optycznie wygładzające niedoskonałości skóry - pory, zmarszczki, fitry UVA/UVB oraz odprężającą, delikatną kompozycję zapachową.
Może być używany pod makijaż, poniewż łatwo się wchłania i nie natłuszcza powierzchni skóry. W celu zwiększenia skuteczności działania kremu, producent zaleca wykonywanie w trakcie aplikacji masażu twarzy wg załączonej instrukcji.
Skład: Water, Cyclohexasiloxane, Glycerin, Mineral Oil, Nylon-66, Myristyl Myristate, Dipropylene Glycol, Stearic Acid, Palmitic Acid, PEG-100 Stearate, Glyceryl Stearate, Lithium Magnesium Sodium Silicate,drometrizole trilisoxane,, ethylhexyl methoxycinnamate, PEG-20 stearate, Tocopheryl Acetate, Cetyl Alcohol, Stearyl Alcohol, Triethanolamine, Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Boswellia Serrata Extract, Manganese Gluconate, Disodium EDTA, Imidazolidinyl Urea, Chlorphenesin, Methylparaben, Propylparaben, Fragrance, F.I.L. B7498/1
Cena: 42-48zł/ 50ml
Skusiła mnie promocja. Po marce spodziewałam się czegoś lepszego.
Zapach jak dla mnie neutralny - ani na plus ani na minus.
Jest to krem do cery suchej i wrażliwej, ale nawilżenia nie zauważyła. Jest lepszy od wersji na noc, ale nie powala.
Używam tego produktu od: 1,5 m-ca
Ilość zużytych opakowań: końzę pierwsze
Cena nie proporcjonalna do jakości, chyba płaci się za markę i reklamy w TV. Kolejny krem z L\'Oreala, który rozczarował, więc już nie mam zamiaru korzystać z tej firmy. Mam wrażenie, że jest bardzo sztuczny, może przez zapach i sposób rozsmarowywania po buzi. Męczyłam się z nim miesiąc, nie zauważyłam efektów, może nie reaguje odpowiednio na reklamy ;)
Używam tego produktu od: 1 m-c
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Miałam krem na noc z tej serii i postanowiłam spróbować tego na dzień:) I znowu strzał w 10:)!! Krem podobnie jak ten na noc, ma świetny zapach. Konsystencja jest oczywiście lżejsza ale również bardzo mi odpowiada, mam skórę suchą. Zdziwiłam się tylko po otwarciu słoiczka bo krem wyglądał na zważony(?) z grudkami(?), mimo to jest świetny, idealny pod makijaż, nie zatyka porów, nawilża, po zastosowaniu skóra jest odżywiona, taka świeża:) Bardzo się cieszę że w końcu trafiłam na te oba kremy:) Pod oczy na pewno nie kupię bo używam tych obu i bardzo sobie je chwalę:) Polecam:)
Aha na moim kremie na dzień jest 30+, na noc 35+,więc nie wiem czy to błąd na opakowaniu czy dodającej:)
Sprostowanie, miało być błąd w kategorii:)
Używam tego produktu od: 1miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1
Bardzo lubię ten krem, jest świetny.
Wygładza lekkie zmarszczki poprzez odprężanie mięśni twarzy. Mam cerę mieszaną, więc bardzo ważny jest dla mnie brak komedogenności i powodowania świecenia się skóry. Naprawdę nie było łatwo mi znaleźć taki krem przeciwzmarszczkowy. A ten taki właśnie jest. Świetny pod makijaż, nie powoduje wyprysków. Super.
Może tylko efektu nawilżania nie czuć aż tak rewelacyjnie, ale w końcu nie jest to jego głównym celem. Elastyczność skóry na pewno poprawia.
Konsystencja bardzo miła, lekko "puchowa", a zapach pudrowy.
Jeśli chodzi o ocenę, to zastanawiałam się między czwórką a piątką. Dałabym mu 4+. Używam tego produktu od: miesiąca
Ilość zużytych opakowań: 1
Mam wersję holenderską zwaną Decontract, ale to raczej ten sam krem. Dlatego jestem zdziwiona złymi recenzjami bo to całkiem przyzwoity krem. I to nie aż tak strasznie drogi, a przecież w pewnym stopniu przeciwzmarszczowy (wlasciwie przeciw pierwszym zmarszczom, więc bardziej do używania już przed 30-tka, a nie jak pisze producent po). W polsce kosztuje 45-46 zł, w promocji 39 ZŁ. W NL 19 euro, a więc drożej, ale promocje są dużo czestsze i większe, a wtedy w cenie jednego można mieć dwa. Ja kupiłam go za 10 euro. Ale tyle o cenach.
Krem ma przede wszystkim rewelacyjną jak dla mnie konsystencję i to było piewsze co mi się w nim spodobało. Jest gęsta, masełkowata, a jednocześnie łatwo się rozprowadza. Taki kołderkowaty mus, bardziej na chłodniejsze dni niż na lato. Ale ja jestem fanką nieco gestszych konsystencji.
Fakt ta pierzynka nieco zbyt długo trzyma się na twarzy, ale nie przetłuszcza jej, ja mam mieszaną i z cała pewnością mogę stwierdzić, że nie zapychał mi twarzy. I świetnie leży na nim makijaż.
Nawilża świetnie.
Czy wygładził, nie wiem na pewno, ale z pewnością odprężał, a nawet te dwie zmarszczki które mam na czole lekko napinał. I muszę zaznaczyć, że używam tylko tego kremu z tej serii, reszty produktów nie próbowałam jeszcze, ale ten krem mnie na pewno do tego zachecił.
Jest trochę mało wydajny, szczególnie jak chce się go jeszcze stosować na szyję, ale to z winy konsystencji.
Być może 4 gwiadki to dużo,ale mnie zadowolił.
I z ogromną przyjemnością się go używa, pięknie pachnie, niezbyt intensywnie.
Ja polecam. Na pierwsze zmarszczki jak znalazł.
Używam tego produktu od: 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 3/4 pierwszego opakowania
Ten kosmetyk to był bardzo dobry wybór.
Kupiłam całą serię przeciw zmarszczkom mimicznym i działa.
Krem ma przyjemną konsystencję - taką jakby puszystą, ale treściwą, przez co jest bardzo wydajny i starcza na długo, może gdbym go używała jeszcze na szyję, to by się szybciej skończył, ale codzienne stosowanie raz dziennie starczyło mi na ok. aż pół roku, co w przypadku innych kremów jest raczej niemożliwe. Na szczęście krem ma ładny zapach więc nie denerwuje i nie nudzi się tak długie jego stosowanie.
A efekty działania można zauważyć dopiero po 1-2 mies., ja zmarszczek jeszcze nie mam (29 lat) po za dwoma małymi zmarszczkami między brwiami, oczywiście krem ich nie zlikwidował ,ale znacznie wygładził, przez co stały się wręcz niewidoczne, po za tym to pewnie ja je tylko widze i nikt inny :)
Także efekty są, ale tylko przy systematycznym stosowaniu dzień w dzień całej serii (krem na dzień, na noc i pod oczy).
Krem dobrze się wchłania, do tego ma ładne, szklane opakowanie więc dodatkowo ładnie wygląda na półce :)
Kiedyś jeszcze do niego wrócę.
Używam tego produktu od: ok. pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
Całkiem przyjemny krem. Nieżle się wchłania, choć może nawet za dobrze - bo na suche partie skóry muszę kłaść 2 warstwy, żeby nie mieć uczucia ciągnięcia.Przez to krem jest mało wydajny, bo już praktycznie zużyłam więcej niż połowę, mimo że używam od 3- 4 tygodni.
Efektu odmłodzenia nie zauważyłam póki co, ale ogólnie skóra wygląda nieźle, jest dość gładka i miła w dotyku.
Prawdę mówiąc kupiłam krem w promocji za chyba 39 zł i uważam ze jak na ten krem to maksymalna cena, bo więcej nie jest wart i nie przewiduję abym go jeszcze kupiła.
Używam tego produktu od:4 tygodni
Ilość zużytych opakowań:ponad połowa pierwszego
Jestem bardzo zadowolona z tego zakupu.Krem spełnie moje oczekiwania-doskonale nawilża moją mieszaną cerę, świetnie napina skórę i tym samym działa na zmarszczki mimiczne.Skóra jest bardziej jędrna i miła w dotyku.Polecam.
Używam tego produktu od:3 m-cy
Ilość zużytych opakowań:1, drugie w trakcie
Zużyłam słoiczek. Efekty zerowe, konsystencja szlamowata, w moją mieszaną skórę się nie wchłaniał, pozostawiał tłusty film. Podkład się na nim wałkował okropnie, zapychał też pory. Działanie przeciwzmarszczkowe, nawilżające i odmładzające tylko w wyobraźni producenta. Kupiłam jako nowość i ostatecznie zniechęcił mnie do kosmetyków z drogerii, obecnie przerzuciłam się na apteki i dzięki Avene i LPR moje skóra nareszcie ma się dobrze. Także w sumie coś mu zawdzięczam i za to jedna gwiazdka ;-))
Używam tego produktu od: na szczęście juz nie używam
Ilość zużytych opakowań: jedno
Kupiłam poniesiona obsesją tworzących się na mym licu (trochę wyimaginowanych) zmarszczek mimincznych i dość dużą dawką reklam emitowanych jakiś czas temu w TV.
Chciałam wierzyć, że będzie to kremik dla mnie.
Dość długo zastanawiałam się czy go kupić (chciałam najpierw go wypróbować, bo moja cera nie przyjmuje wszystkich kosmetyków, ale niestety żadnej drogerii nie doprosiłam się o próbkę - duży minus).
Kupiłam, stosowałam regularnie przez miesiąc i więcej nie dałam rady, bo niesamowicie wysuszył mi skórę, która już bez niego jest sucha - kolejny duży minus.
Nie zauważyłam, żadnych zmian pozytywnych, mimo tego, że stosowałam krem zgodnie z zaleceniami producenta (masaż przy nakładaniu).
Konsystencja tego kremu przypomina lekko rozciapane masło (wolę bardziej wodniste specyfiki) - i znów minus.
Być może byłam za mało konsekwentna (w końcu wytrzymałam tylko miesiąc z nim), ale wydaje mi się, że stosowanie tak podstawowego kosmetyku jakim jest krem do twarzy powinno być przyjemnością.
A dla mnie tym nie było.
Używałam tego kosmetyku przez miesiąc/ ilość zużytych opakowań: zaczęte pierwsze i zarazem ostatnie.
nie zauwazylam zadnych efektow:(krem owszem ladnie pachnie ladnie sie rozprowadza i nawilza skore ale nic poza tym.
Używam tego kosmetyku od/ ilość zużytych opakowań: ...1 i wiecej nie kupie
Recenzja: ...
Jak dla mnie nie jest najlepszy,po pierwsze prawie w ogóle nie nawilża,po drugie nie likwiduje zmarszczek mimicznych ani jakich kolwiek innych tak jak obiecuje na opakowaniu producent:(Ma dziwną konsystencje ani tłustą ani żelową,tylko jakąś taką suchą :P Po kilku godzinach od nałożenia kremu nie czułam juz nić nawilżenia.
Kupiłam ten krem, aby odprężyć swoją nieco zmęczoną buzię i okazało się, że jest całkiem, całkiem. Działanie dermo-odprężające jest widoczne, ale jak się zrobi chociażby jeden dzień przerwy w stosowaniu tego kremu - już tego efektu nie widać - czyli można powiedzieć, że jest, ale doraźne. Jest miły w stosowaniu, bardzo dobrze się rozprowadza, z wchłanianiem też nie było problemu. Pod makijaż bardzo dobry.
Producenci wszystkich nowych kremów "botulinopodobnych" -dermoodprężających obiecują rezultaty już po miesiącu, podając stopnień spłycenia zmarszczek z dokładnością do ułamka procenta :) Aby się nie spierać o te ułamki, kupiłam od razu dwa: ten oceniany i Extremale Dermiki i zaczęłam sobie smarować pół buźki jednym a pół drugim. Konkluzja jest taka, że krem Dermiki działa, a L'Oreal nie spełnia obietnic.
Owszem, jest przyjemny w konsystencji, nietłusty, ma miły delikatny zapach ... tylko że zasadnicze efekty mizerniutkie. Tzw. bruzda nosowa po stronie smarowanej Dermiką przestała być bruzdą już po 2-3 tygodniach, a ta lewa - smarowana bosxweloxem - zachowała swój ostry rys do dzisiaj / pomimo prób zwalczenia d-contraxolem Lancome'a, który też okazał sie byc cieniaskiem :-( / Podobnie jak krem Dermiki, zużywa się bardzo szybko - ja stosowałam na pół buźki, więc wystarczył na ponad półtora miesiąca, ale normalnie trzeba liczyć słoik / miesiąc.