Khadi Ayurvedisches Anti - Schuppen Shampoo Przeciwłupieżowy szampon z neem

• 30 czerwca 2020 o 17:11
    Naturalny kosmetyk ale nie do końca pomaga.
    Ostatnie miesiące to moja walka z łupieżem. Nie pomagało nic a łupież wracał jak bumerang. Szukałam w Internecie co może mi pomóc i tak trafiłam na ten szampon. Nie do końca byłam przekonana że produkt tak mało dostępny i mało znany może mi pomóc. A mój łupież coraz bardziej się wzmagał i byłam zdesperowana. Nic nie przyszło od razu, bo szampon trzeba stosować jakiś czas żeby zauważyć jego działanie. Łupież z mycia na mycie się zmniejszał i problem na jakiś czas zniknął. Niestety po czasie jakby skóra mojej głowy się przyzwyczaiła i nie ma takiego efektu jak na początku. Używam praktycznie przy każdym myciu masując skórę głowy. Jest trochę tępy i na całą długość używam innego szamponu. U mnie się nie sprawdził jako produkt który likwiduje łupież.
    Zalety:
    • oczyszcza skórę głowy
    • nie powoduje swędzenia
    • naturalny skład
    Wady:
    • mało wydajny
    • nie zlikwidował mi łupieżu
    • trudno dostępny
  • 28 września 2013 o 11:12
    uratował moją głowe ;)
    Uratował moją głowę ;) ile to ja się napróbowałam przeciwłupieżowych szamponów, owszem działały ale doraźnie po chwili i tak wracał okropny łupież i swędzenie głowy straszne swędzenie... Nie mogłam sobie z tym poradzić .. chyba dosłownie przez rok próbowałam różnych specyfików, aptecznych, dorgeryjnych, i w końcu ekologicznych, w końcu trafiłam na ten szampon, choć nieprzypadkowo wcześniej już zaczełam stosować naturalne kosmetyki ... Szampon Khadi już po pierwszym umyciu dał ulgę, skóra nie swędziała, chociaż nie wyleczył po pierwszym razie tak już po 2 tygdoniach używania, moje wyłosy w końcu się doczekały, braku łupieżu i swędzienia głowy, jak odjął ręką ! A miałam na prawdę poważny probelem, miałam już iść do dermatologa, bo nic nie pomagało, a tu ta mała cudowna buteleczka pomogła we wszystkim :) Mam teraz spokojną głowę, dosłownie i w przenośni :)) Zatem podsumujmy : Plusy: - uwielbiam zapach jest delikatny ziołowy, nie mdlący jak inne ziołowe specyfiki - usuwa łupież po pierwszym użyciu - usuwa swędzenie skóry głowy - włosy się po nim nie plączą, jak tosię na do naturalnych szamponów. - włosy są długo świeże - niesamowicie lśnią - naturalny skład ! - świetnie myje włosy - super zmywa wszelkiego rodzaju oleje ! Minusy: - cena :( 43 zł za 210 ml trochę dużo :( ale i tak wart swojej ceny za swoje cudowne działanie :D - trzeba się namęczyć, żeby go spienić,ale już jak to się uda to piana jest bardzo obfita i gęsta :) Polecam ten szampon, ale tylko wtedy jeśli na głowie zamierzacie używać tylko naturalnych komsetyków, najelpsze po prostu są efekty, ja miałam tragiczne włosy, suche rozdwojone, bez blasku, okropne, brzydkie, w końcu przerzuciałam się na natualne kosmetyki i moje włosy to dla mnie teraz cud i miód, a nie wierzyłam kiedykolwiek, że mogą się tak zmienić.. PS. Sam szampon też na pewno wiele zdziała !!