Yves Rocher Beaute a Croquer, Apricot Fruity Scrub (Peeling do twarzy z pudrem z pestek moreli)

ruthy
    20 maja 2015 o 16:34
    Delikatny peeling.
    Peeling poleciła mi kiedyś koleżanka, która regularnie go używa i jest z niego zadowolona. Kiedy wybrałam się na zakupy i poszłam do Yves Rocher by go kupić, okazało się, że jest dostępny tylko w sklepie internetowym. Za to odejmuję gwiazdkę, bo raz, że nie można dostać go od ręki a dwa, że trzeba niemało płacić za wysyłkę jeżeli produkty z koszyka nie przekroczą danej kwoty. Nie wiem skąd ta zmiana, kiedyś można było kupić go w stacjonarnym sklepie. Koniec marudzenia, teraz czas na recenzję samego kosmetyku. Mam cerę tłustą z okresowymi niedoskonałościami, która jednocześnie jest podatna na przesuszenia. Zarówno do peelingów jak i maseczek podchodzę ostrożnie, ale ten kosmetyk został mi zarekomendowany jako nie mocny zdzierak. I taki właśnie jest. Kosmetyk jest zamknięty w małej tubce (jest go zaledwie 50 ml). Nie jest wodnisty, ma postać kremu z drobinkami. Ślicznie pachnie, morelowo. U mnie sprawuje się bardzo dobrze, bo jest delikatny. Nie wysusza, nie uczula. Drobinki nie są ostre, przyjemnie masuje się nimi twarz. Skóra jest po nim napięta, ale w takim pozytywnym sensie. Szczególnie czuć to pod koniec jego zmywania, jest tak wypolerowana, że dłonie aż się po niej ślizgają. Nie wiem czy dobrze to ujęłam, ale tak czy siak efekt końcowy jest pozytywny. Po jego użyciu cera jest rozświetlona, gładka a pory lekko zmniejszone. Peeling mimo tego, że jest go mało, jest całkiem wydajny. Używam go dwa razy w tygodniu od czterech miesięcy i ubyła może 1/3 kosmetyku. Dzięki temu jestem w stanie przeboleć, że za drobne opakowanie płaci się 22 zł - chyba nigdy nie jest w promocji. Polecam tym z was, które lubią delikatne peelingi - ten na pewno nie zrobi wam krzywdy. Używam tego produktu od: ok. czterech miesięcy Ilość zużytych opakowań: trakcie pierwszego
    aqbcd
    5 stycznia 2015 o 17:26
    Mój ulubiony
    Skusiłam się na zakup ze względu na morele, nie liczyłam na zbyt wiele, gdyż nie przepadam za produktami z tej firmy, a tu takie miłe zaskoczenie. Fajny zapach, fajnie oczyszcza, skóra aż "skrzypi" co mi osobiście się bardzo podobało, drobny peeling, co dla mnie jest zdecydowanie na plus, gdyż mam wrażliwą skórę, nie podrażnia, a do tego wydajny, czego chcieć więcej? Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 17 sierpnia 2014 o 13:56
    Można spróbować...
    Peeling ma kremową, choć tłustą konsystencję o delikatnym żółto-złotym zabarwieniu z dość sporą ilością brązowych drobinek. Jest niezwykle delikatny dla skóry. Zapachem przypomina morelę. Owszem, zmywa się ciężko, jednak pozostawia po sobie w miarę pozytywne efekty. Cera jest przyjemnie miękka i gładka, a nawet delikatnie oczyszczona i rozjaśniona. Peeling zostawia tłustą warstewkę, którą bez problemu można usunąć tonikiem lub płynem do demakijażu. Nie zapycha porów, a co za tym idzie, nie pogarsza stanu cery. Opakowanie miłe dla oka, wygodne i poręczne. Łatwo z niego wydobyć resztki produktu. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1: 50 ml
  • 11 czerwca 2014 o 22:21
    Dla niemowląt?
    Nie wiem dla kogo jest przeznaczony ten peeling. Drobinki są małe, nieostre i jest ich śladowa ilość. Mam wrażenie że masuję twarz samym kremem, w którym są zatopione. Nie czuję też żadnego wygładzenia. Kilka osób wspomina, że ciężko go zmyć i jest to prawda. Do tego twarz po jego użyciu jest jakaś tępa i nieprzyjemna w dotyku. Dostępność tylko przez internet, więc żeby wypróbować to \'cudo\' trzba zamówić i inne rzeczy, chyba że ktoś chce zapłacić za przesyłkę drugie tyle co za kosmetyk. Jeśli mam określić za co daję te pół gwiazdki, które dać muszę, to powiedziałabym, że za przyjemne dla oka opakowanie. Niestety zawartość nie dorasta do tego \'imidżu\'. Worst scrub ever! Używam tego produktu od: 6 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    anmaj
    27 maja 2014 o 18:19
    Pozytywne zaskoczenie dla cery 30+
    Nie spodziewałam się takich efektów po produkcie kupionym w promocji za 12 zł! Peeling ma kremową konsystencję. Drobinki są niewielkie, niczym ziarnka piasku, odpowiednio ostre. Jest ich jednak tak wiele, że swietnie sobie radzą ze złuszczaniem martwego naskórka. Preparat nie podrażnia mojej skłonnej do zaczerwienia skóry; poradził sobie z czarnymi kropkami na nosie (WOW!). Pół gwiazdki odejmuje za zapach - spodziewałam się morelowej euforii, tymczasem delikatnie pachnie mi pomarańczą - pewnie od olejku eterycznego, który jest w składzie. Już zamówiłam kolejne opakowanie:) Używam tego produktu od: 1 m-c Ilość zużytych opakowań: pół - preparat jest bardzo wydajny