Tołpa Botanic, Dąb Paragwajski, Ujędrniający żel pod prysznic

• 13 grudnia 2015 o 14:07
    słabiutko
    Zacznę od minusów, bo plusy na razie ciężko mi znaleźć :) - żel posiada drobinki chyba peelingujące. niestety na myjce ich w ogóle nie czuć, a ja lubie myć się myjką. żeby było je czuć, to trzeba myć się ręką przez co żel staje sie jeszcze mniej wydajny. mimo mycia się ręką drobinki te nalepiej wyczuwalne sa pod tyłkiem na dnie wanny :) - mało wydajny, jak już wspomniałam wyżej. przy uzywaniu prawie codziennym starczył mi może na 2 tygodnie - okropny zapach, słodko męczący który co gorsza pozostaje na skórze - zero ujędrnienia, no ale co się spodziewać po tak krótkim stosowaniu i tak małej wydajności (też żel powinien byc sprzedawany przyjamniej w litrowym opakowaniu :) plusy jakie przyszły mi na myśl - ciekawe opakowanie - nie wysusza Na pewno żelu nie kupie ponownie i nie polecam :) Używam tego produktu od: dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 25 marca 2015 o 21:55
    Nie bardzo
    Kupiłam go na promocji za około 12 zl i uwazam, że tyle maksymalnie jest wart. Z plusów: nie swędzi mnie po nim skora, po wyjściu z wanny nie musze w te pedy wklepywac balsamu. W ogóle się nie pieni, przez co mam wrażenie, że nie wystarczająco oczyszcza skore. Drobinki są zbyt drobne by zastąpić działanie normalnego peelingu. Na pewno nie ujedrnia, z nawilżaniem czy natłuszczaniem tez slabo. Zapach jest charakterystyczny. Na początku bardzo mi się podobal, z czasem zaczął draznic. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    reev
    13 sierpnia 2014 o 15:07
    Bardzo dobry
    Żel kupiłam z myślą o wyjazdach, kiedy to nie mam ani czasu ani ochoty, by osobno myć i peelingować ciało. To, co zdecydowało, że wprost ze sklepowej półki wrzuciłam go do koszyka z zakupami, to nic innego, jak zapach. Zapach drzewiasty, ale przy tym orzeźwiający i bardzo, ale to bardzo słodki. Żel jest bardzo wodnisty i nieklejący. Posiada niewielkie drobinki, które pomimo swoich gabarytów, świetnie radzą sobie z redukcją martwego naskórka. Peeling nie podrażnia, a przy tym sprawia, że skóra staje się miękka i przyjemna w dotyku. To, co zaskoczyło mnie najbardziej, to wydajność tego produktu, bo jest świetna pomimo tego, że nie pieni się on wcale. Nie jestem oszczędna w ilościach żeli czy szamponów, które używam. Żel Tołpy intensywnie eksploatowałam na wielu wyjazdach i naprawdę wiele trudu włożyłam w to, żeby go zużyć. Nad właściwościami ujędrniającymi nawet się nie zastanawiałam i nie prowadziłam żadnych obserwacji.
  • 12 czerwca 2014 o 17:30
    Świetny żel
    Żel kupiłam za 9,99zł w promocji, a więc cena nie jest wygórowana jak za taką jakość. Konsystencja jest dość gęsta; w przezroczystym żelu zatopione są maleńkie drobinki, nie jest ich dużo, i może nie peelingują jakoś super mocno, ale w połączeniu z gruszkowo-orzeźwiającym zapachem dają naprawdę przyjemne wrażenie. Skład jest baaardzo przyjemny, jest kilka ekstraktów, a efektem jest to, że nigdy nie swędzi mnie po nim skóra, przy czym po żelach z SLS-ami to działo się za każdym razem. Czy ujędrnia? Kosmetyk, który jest na skórze przez kilka minut? Nie sądzę:) Żel skończył się po 1,5 miesiąca, ale jak to u mnie bywa, nie używałam go non-stop, tylko na zmianę z innymi kosmetykami. Myślę jednak, ze nie jest zbyt wydajny, być może też dlatego, że kiepsko się pieni. To mój któryś z kolei kosmetyk Tołpy, i do tej pory ze wszystkich byłam zadowolona. Myślę, że wypróbuję inne żele z serii Botanic (to drugi po odżywczym). Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 24 maja 2014 o 1:57
    Polubiliśmy się :)
    Uwielbiam markę Tołpa, choć niestety miewa swoje kosmetyczne niewypały... Ten żel zalicza się do tych bestsellerowych :) + Świetny orzeźwiający zapach, + Drobinki delikatnie peelingujące + Nie wysusza + Uprzyjemnia kąpiel/prysznic + Ładne opakowanie + Skład - Cena 14,99, gdzie przy tym nie jest wydajny... -+ Dość kiepsko się pieni, ale dzięki temu mniej chemii w składzie :) Bardzo przyjemny żel pod prysznic. Z pewnością będę do niego wracać :) Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 butelka