Sensique CC Cream Krem CC do twarzy

• 1 sierpnia 2017 o 17:23
    w porządku, ale troche ciężki
    Krem to bardziej lekki podkład. Topornie się rozprowadza, trzeba odpowiednio przygotować skórę, zadbać o nawilżenie i oczyszczenie przed. Rozprowadzić trzeba dokładnie, bo ma tendencje do tworzenia smug i podkreślania skórek czy nierówności, Jednak dobrze nałożony jest niezły. Cenowo bardzo dobry, kupiłam za ok. 12 zł. Nie zapycha, ładnie ujednolica skórę
    Zalety:
    • matuje, ujednolica skórę, filtr uv, cena, nawilża
    Wady:
    • kiepska konsystencja, średni niezbyt mocny chemiczny zapach
    Drogeria Natura
  • 27 kwietnia 2015 o 12:18
    Jest [bardzo] git
    Podkład kupiłam zachęcona promocją w Drogerii Natura kilka miesięcy temu, w której drugi produkt tej samej, wybranej firmy jest za darmo. Skupiłam się na szafie z produktami marki Sensique, o której czytałam bardzo pozytywne opinie. Moją uwagę zwrócił właśnie krem CC, choć - szczerze mówiąc - nie orientowałam się w tych literkach. Z dość ubogiej palety kolorów (cztery do wyboru) wybrałam nr 302, który bardzo dobrze pasuje do mojej skóry. OPAKOWANIE Zwyczajna tubka 30 ml, dość solidna, można postawić ją na nakrętce. Nie zwracam uwagi na takie rzeczy jak szata graficzna, estetyka opakowania, więc nawet nie będę się w to zgłębiać. APLIKACJA Podkład nakłada się łatwo i dobrze. Ja zwykle używam do aplikacji palców, ewentualnie pędzla do wykończenia. Krem ma całkiem fajną konsystencję: nie jest ani za rzadki, ani za gęsty, a przyjemnie kremowy. Muszę jednak przyczepić się do jednej rzeczy, a mianowicie do tego, że często z tubki wycieka więcej podkładu niżbym chciała. Ale nie jest to jakaś rażąca niedogodność. Krem rozprowadza się dobrze, wystarczy niewiele produktu na jedno użycie, zatem jest dość wydajny. Minus należy się mu za zapach. Naprawdę, jak potrafię znieść przeróżne zapachy kosmetyków, tak ten mnie po prostu powalił. Ani kwiatowy, ani owocowy, nie kojarzy mi się z niczym oprócz zapachów typowych dla babci, co w tym przypadku jest NAPRAWDĘ nieprzyjemne. Z czasem przyzwyczaiłam się do tego, ale i tak niesmak pozostaje, że tak to ujmę. DZIAŁANIE Przejdźmy do najważniejszego aspektu każdego produktu. To, co zauważyłam (i poczułam) zestawię z zapewnieniami producenta. a) wyrównuje koloryt? Cóż, nigdy nie miałam problemu z jakimiś strasznymi zaczerwieniami i innymi tego typu rzeczami, ale ten podkład rzeczywiście pod tym względem działa. Koloryt jest równomierny, zaczerwienienia są niemal niewidoczne. b) tuszuje zmarszczki? cóż, póki co jeszcze, zmarszczki nie należą do moich zmartwień ;) więc nie mogę się na ten temat wypowiedzieć. c) wygładza drobne niedoskonałości? O, tak. Nie jestem posiadaczką jakiejś szczególnie problematycznej skóry (oprócz tego, że jest dość wrażliwa) , ale ten krem zatuszował jakieś wypryski i problematyczne dla mnie okolice nosa. Co jeszcze? d) matuje, i to dość dobrze. Nigdy nie miałam problemu ze szczególnym świeceniem się, ale mimo to, bez podkładu (czy pudru) nieźle się błyszczę. CC ładnie matuje, przy czym... e) nie zapycha, jest lekki, niemal go nie czuć f) twarz po prostu jest...ładniejsza ;) skóra wygląda na zdrowszą, jest przyjemnie rozświetlona, gładka i miła w dotyku. Co pokrywa się z zapewnieniami producenta g) nie wywołał żadnych skutków ubocznych h) łatwo się zmywa i) jest trwały, nie ciemnieje. ZALETY: + Cena: Około 13-14 złotych, za tę jakość i wydajność, to według mnie, jak najbardziej przyjemna cena. + Fajna konsystencja: nie za gęsta, nie za rzadka + Wydajność: wystarcza na długo :) + Wyrównuje koloryt + Dość dobrze kryje + Nieźle matuje (chociaż ja i tak zawsze używam pudru) + Pozostawia skórę miękką, gładką, przyjemną w dotyku + Niewątpliwie upiększa ;) + Nie zapycha, jest lekki + Trwały, u mnie trzyma się kilkanaście godzin + Nie podrażnia, nie wywołuje skutków ubocznych + Zawsze przyjemniej stosować polski produkt :D WADY: - Zapach - OKROPNY, kojarzy mi się z babciami, starszymi kobietami. Jest intensywny, dość długo utrzymuje się na skórze :/ - Opakowanie, z którego czasami wylewa się nieco za dużo produktu - Podkreślił suche skórki Cóż, mimo tych wad uważam, że naprawdę warto wypróbować ten podkład. Cena, wydajnoość, działanie - to wszystko zasługuje na uwagę. Narazie spróbuję czegoś innego, ale myślę, że wrócę do niego jeszcze kiedyś. Polecam :) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    Eligiam
    21 marca 2015 o 13:34
    rewelacja biorac pod uwage cene
    Mam cere sucha ,naczynkowa, dojrzałą z widocznymi porami na nosie Poszukuje czegos co by mi lekko zatuszowało zaczewienienia i wygladało dosc naturalnie.Ten krem jest niemal idealny.Duze znaczenie jaki efekt ma na skorze ma to jaki krem daje sie pod ten krem.Bywało ze dawałam lekki krem a swieciłam sie jak psu ... jak wysmarowana smalcem a z innym fajnie matowił Plusy: -ładny kolor (oceniam 202) wpadajacy w beż, zero różu -ładnie sie rozprowadza -zakrywa w takim stopniu moje zaczerwienienia jak chce czyli widac je ale niewiele co wyglada bardzo naturalnie - mozna go stopniowac - nie podkresla zmarszczek -czasem stosuje go na cala twarz wiec rowniez pod oczy i nie wchodzi w moje zmarszczki lekko minimalizujac widocznosc moich zasinien - nie podkresla porów Minusy: -lekko ciemnieje na twarzy -brudzi ubrania -czesto wycieram nos i tam najszybciej sie sciera +/- trzeba troche pokombinowac jaki krem nadaje sie pod niego.Aktualnie stosuje z garniera o lekkiej formuje i z nim sparwdza sie rewelacyjnie.Za to wszelkie kremy z avonu z nim sie kłociły bo robiły sie plamy i swieciłam sie +/- zapach.Mi osobiscie nie przeszkadza ale jest dosc mocno odczuwalny i pozostaje na skorze tak około godziny. Na bank kupie kolejne opakowanie jak na razie z takich kremow bb czy cc ktorze uzywałam ten wydaje mi sie najlepszy niżej ktos napisał ,ze lepiej ocenia krem z Hean w podobnej cenie.hm ... ten krem produkuje właśnie Hean Używam tego produktu od: kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: koncówka pierwszego
  • 10 lutego 2015 o 14:58
    Spiekłam raka...
    Często w Naturze widziałam duże braki w szafach Sensique właśnie tego kremu CC. Przyszło lato, więc szukałam czegoś lekkiego, nawilżającego z filtrem i kolorem. Niestety żałuję zakupu. Krem może i mnie nie zapchał (mnie nic nigdy jeszcze nie zapchało), może i ociupinkę nawilżył, lecz moja twarz wyglądała jakbym zasnęła w solarium. Na początku myślałam, że to moja wina, że nakładam go za dużo. W momencie kiedy mój chłopak wychwycił różnicę że raz na twarzy jestem "normalna"(miałam na sobie Lumene Natural Code), a innym razem wyglądam "dziwnie"(miałam na sobie ten krem CC) stwierdziłam, że nie będę się dłużej z tym kremem CC męczyć i go wywaliłam. Teraz z perspektywy czasu wydaje mi się, że krem miał w sobie różowy pigment, który mógł bardzo niekorzystnie podkreślać moje mocno różowe policzki. Zalety: + brak Wady: - najjaśniejszy kolor mi nie pasuje - dziwna, (jakby podkład wymieszany z kremem) konsystencja - tłusty na twarzy - nie zauważyłam właściwości pielęgnacyjnych Używam tego produktu od: rok temu-wakacje Ilość zużytych opakowań: po kilkunastu użyciach wylądował w koszu
  • 8 lutego 2015 o 17:22
    Średniak dla bezproblemowej cery.
    Oczywiście żaden z niego krem CC. Jest to zwykły krem tonujący i to w dodatku słaby. Korzystając z promocji kupiłam go, sprawdza się poniżej oczekiwań. Plusy -niska cena, -dostępność, Minusy -za intensywny zapach jak na produkt do twarzy, -lekko ciemnieje na twarzy, -trudno się go rozprowadza + zostawia smugi, -podkreśla suche skórki, Wiem, że za produkt za 14 zł nie można wiele oczekiwać. Dużo lepszy a w tej samej cenie polecam Hean. Używam tego produktu od: 1 miesiąca. Ilość zużytych opakowań: 1.