Bourjois Stick Anticernes Correcteur Korektor w sztyfcie

mundaya
    19 kwietnia 2016 o 22:39
    Rewelacja
    Nie widziałam, żeby było napisane, że ten korektor jest pod oczy, więc dziwią mnie lamenty w innych opiniach, natomiast jako korektor do przebarwień i niedoskonałości spisuje się idealnie! + bardzo dobrze kryje + jest trwały, dobrze trzyma się mojej suchej, wrażliwej skóry + kolor stapia się ładnie z podkładem (mam bardzo jasną cerę, kolor 71 jest idealny) + produkt jest bardzo wydajny Nie byłam przekonana do formy sztyftu, ale to strzał w 10. Do tego nie podrażnia, nie uczula, nie ma zapachu, dobrze kryje zaczerwienienia, a cena przy tej wydajności to naprawdę nie jest taki wielki wydatek. Hit!
    Rerera
    17 listopada 2015 o 12:25
    jest nawet dobry ale nie opłaca się go kupować
    Szczerze powiedziawszy nawet nie wiedziałam, że jest to korektor stricto pod oczy i na do tego rozświetlający. W czasie majowych promocji -49% postanowiłam zaopatrzyć się w korektory m.in również w ten. Szukałam czegoś na moje liczne przebarwienia na twarzy, blizny, niedoskonałości i nawet się nie spodziewałam , że korektor o takiej konsystencji w sztyfcie może być pod oczy. Myślę, że jest to ciekawe rozwiązanie dla tych co typowo lekkie i rozświetlające korektory nie zakrywają sińców pod oczami. Ja raczej z sińcami nie mam problemów. Tyko właściwie ostatnio z podkówkami, mam takie mocno podkrążone oczy z niewyspania-ale ten korektor nie do końca dał sobie radę z nimi(inne też nie) Jeśli chodzi o niedoskonałości tutaj radzi sobie całkiem dobrze. Jest podobny w działaniu do korektora który bardzo lubię antybakteryjnego marki Bell. Z tym, że jego zamiennik jest tańszy o jakieś 5 razy i ja nawet wolę Bell. Burżua nie jest zły, nie jest bublem ale w tej cenie spodziewałabym się czegoś znacznie lepszego(nawet biorąc pod uwagę 49% zniżkę)ponieważ: -potrafi ścierać się z twarzy, nie jest wytrzymały -trochę go jednak widać na twarzy, nie stapia się tak idealnie z cerą -no i z pewnością cera nie jest perfekcyjna po jego zastosowaniu coś tam pomaga czy na sińce czy moje niedoskonałości(tu lepiej się sprawdza) -cena nie adekwatna do produktu -potrafi się łamać w środku-ale dalej da się go używać i wykręcać Używam tego produktu od: 6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    whip
    25 grudnia 2014 o 23:48
    zdecydowanie NIE pod oczy
    Lubie kosmetyki Bourjois, dlatego korektor który zawiera żółte tony i jest dedykowany pod oczy szczególnie mnie zainteresował. Postanowiłam go kupić na rossmanowej promocji i niestety ... porażka. Ten korektor w ogóle nie stapia się ze skórą - jest bardzo widoczny, trudno nałożyć go równomiernie, daje efekt suchej warstwy. Nie upiększa w żadnym stopniu, zdecydowanie odradzam. Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 normalne
  • 23 sierpnia 2014 o 21:54
    Gdyby nie ten kolor...
    Korektor zakupiłam przez internet nie wiedząc jak kolory prezentują się na żywo. No ale ryzyk fizyk, była promocja więc zaryzykowałam i wzięłam najjaśniejszy odcień (71 bodajże) płacąc za niego 26 zł. Pierwsze co rzuca się w oczy to kolor wpadający w pomarańcz (trochę mnie to zdziwiło bo producent wspominał coś o białych tonach rozjaśniających...). Na szczęście (nie wiem jakim cudem) kolor stapia się ze skórą i w ogóle się nie odcina. +pomimo formuły w sztyfcie jest naprawdę lekki i w ogóle nie czuć go pod oczami +ładnie dopasowuje się do koloru skóry +dobrze kryje cienie (za to ogromny plus) +jest mega wydajny +nie ciemnieje w ciągu dnia +przypudrowany trzyma się naprawdę długo - mała gama kolorów, bardzo blade dziewczyny raczej nie będą zadowolone - nie ma mowy o rozświetleniu okolic oczu Stosowałam go tyko pod oczy więc niestety nie wypowiem się w kwestii tego jak sprawdza się na "niespodziankach". Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 21 lipca 2014 o 14:31
    Genialny, ale nie pod oczy
    MOJE POTRZEBY Nie lubię przepłacać i wydanie 40 zł na ten korektor było jak skok na głęboką wodę. Niestety, mam też codziennie rano sińce i wory pod oczami, obojętnie, czy się wyśpię, czy nie. Taka "uroda" ;) Mam też czasem wypryski, ale z nimi radzę sobie podkładem w sztyfcie. Aha, mam też zaczerwienienia wokół ust i nosa - jak wiele trzydziestolatek ;) Z tych wszystkich powodów korektor to mój podstawowy kosmetyk. DLACZEGO WYBRAŁAM BOURJOIS Kiedyś przetestowałam w drogerii wszystkie jasne korektory, żeby sprawdzić, który jest najjaśniejszy. Większość po 15 minutach ściemniała, tylko kilka zostało jasnych: m.in. z firmy Bourjois. Wtedy stałam się posiadaczką korektora w tubce z tej firmy, który niestety wysuszał pod oczami. Dlatego następnym razem kupiłam z Bourjois korektor w pędzelku. Był idealny, kryjący, lekki i nie wysuszający. Niestety, wycofano go ze sprzedaży. Do wypróbowania został mi więc tylko korektor Bourjois w sztyfcie. Nigdy nie używałam pod oczy takiej formuły kosmetyku... jednak postanowiłam zaryzykować. KRYCIE POD OCZAMI Jako jedyny z dostępnych obecnie na rynku korektorów, ten w pełni zakrywa moje cienie pod oczami. Nie ma błyszczących drobinek, nie jest kredowo jasny, a tak odbija światło, że worów pod oczami nie widać. Pod tym względem to ideał. Nawet w czasie sesji, kiedy kładłam się o 2-3 nad ranem, a wstawałam o 7-8 rano, piłam hektolitry kawy i wypłakiwałam oczy z powodu rozstania i stresu, po nałożeniu tego korektora wyglądałam pięć lat młodziej. Co więcej, korektor nie znika po godzinie od nałożenia. UWAGA! Ważna uwaga!!!!!!!! Wydawało mi się, że nie wchodzi mi w załamania skóry pod oczami (czytaj: w zmarszczki), nie wysusza ani nie jest za ciężki. Ale kiedyś przez przypadek zobaczyłam się w nim po kilku godzinach robienia zakupów w supermarkecie. Wiecie: pot, zmęczenie... Ten korektor dosłownie się na mnie zważył. Osiadł w każdej, najmniejszej zmarszczce, był widoczny z daleka... dramat! NIGDY więcej nie użyję sztyftu pod oczy! KRYCIE NIEDOSKONAŁOŚCI Zakrywa każdą niedoskonałość cery. KRYCIE ZACZERWIENIEŃ WOKOŁ NOSA I UST Sprawdził się w tym genialnie. OPAKOWANIE, APLIKACJA Opakowanie jest wygodne, lekkie, dobrze zamykane (nie ma szans, żeby samo otworzyło się w torebce). Sztyft jest długi i starcza na długo, ja używam swojego od 2 miesięcy i końca nie widać. Aplikacja jest wygodna, higieniczna i przyjemna. Natomiast warto go pod oczami leciutko przypudrować, wtedy wygląda i utrzymuje się lepiej. Używam tego produktu od: 2-3 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno, w trakcie