Aldo Vandini Fruttini, Body Butter Krem do ciała

• 27 lutego 2016 o 8:13
    Wielkie rozczarowanie.
    Zamówiłam produkt przez internet w oczekiwaniu na wspaniały owocowy koktajl i tropikalne wakacje w środku zimy. Padło na wersję babanowo-kokosową. Przyfruneła wielka paczka, a w niej wielkie 500 ml opakowanie balsamu. Zatarłam ręce i zabrałam się do odkrywania źródeł "tropików",. Odkręcałam słoik trzęsącymi rękami, wącham i co..... Wielkie odrzucenie od tego chemicznego zapachu, który obok banana i kokosa nawet nie stał. Tak zwana zapachowa trauma. Wysmarowałam się nim cała mając nadzieję, że w kontakcie ze skórą zapach choć ciutkę bedzię przypominał kokosowo-bananową mieszankę. No ale neistety.... Co do właściwości pielęgnacyjnych - krem nawilżał, ale do momentu całkowitego wchłonięcia. Po godzinie skóra w dotyku była taka sama jak przed nałożeniem specyfiku. Nie zrobił kompletnie nic, prócz odrzucenia zapachem. Dla mnie to strata pieniędzy. Nigdy więcej nie kupię ponownie. Niemiecka jakość tym razem zawiodła. Używam tego produktu od: pażdziernik 2015 Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 12 sierpnia 2014 o 13:18
    warty uwagi
    Masło kupiłam zupełnie przypadkowo, zachęcona obietnicą zapachu gruszki. Pachnie pięknie i długo, jednak jest specyficznym produktem. Zalety: bardzo wydajny (miałam opakowanie 500 ml, które wystarczyło mi na 3 miesiące, jednak nie stosowałam go codziennie) piękny, długo utrzymujący się zapach dobre, choć niespektakularne nawilżenie lżejsza formuła niż w przypadku większości maseł, jakie miałam (choć jej lekkość dotyczy tylko konsystencji, nie zaś wchłaniania się) brak podrażnień Wady masło ma trudno wchłaniającą się formułę, po aplikacji musiałam odczekiwać sporo - jak na tego typu produkt - czasu jeśli idzie o samą formułę mam wrażenie jakiejś takiej chemicznej lepkości, nie potrafię tego dokładnie opisać, jednak może to być dla kogoś olbrzymim minusem trudno mi wskazać jakieś niesamowite efekty, jednak skóra wyglądała po nim na naprawdę zdrowo nawilżoną Mam niewymagającą skórę, jednak ten krem zaspokoił wszystkie moje potrzeby, jestem z niego zadowolona. Z uwagi jednak na jego specyfikę nie nadaje się na pewno dla wszystkich. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 2 duże
  • 26 marca 2014 o 23:48
    Kupię na pewno!
    Kupiłam ten balsam w Hebe za jedyne 14,99 za 500 ml - jest to cena regularna w tej drogerii. Jest świetny! Ja posiadam wersję malinowo-miętową. + prześliczny zapach + nawilża (a mam okropnie przeeesuszoną skórę, on naprawdę dobrze mi na nią wpływa :)) + orzeźwia + wchłania się NATYCHMIAST, za co go uwielbiam, ponieważ nienawidzę, gdy balsam utrzymuje się na ciele i po prostu czuć go na skórze, bo się nie wchłania i usuwa się dopiero po umyciu skóry... + duże, wydajne opakowanie + niska cena! + po nałożeniu przez jakieś pół godziny mam uczucie przyjemnego chłodku - dzięki mięcie, przez co jest wręcz ideeealny na lato i upalne dni Minus jest jeden - gorzki smak. Sto procent polecam! Używam tego produktu od: kilku tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 30 czerwca 2013 o 15:25
    Na pewno będę do nich wracała
    Mam dwie wersje - marakuja z imbirem i wisnia z wanilią. Pierwsze to typowe masło - gęste i super nawilża. Zapach nietypowy, bardzo ładny, ale nienatarczywy. Wiśnia z wanilią ma gorszą konsystencję - nie jest to typowe masło, raczej krem - odrobinkę gorzej nawlża, pachnie zniewalająco i intensywnie, co przy długotrwałym stosowaniu może być męczące. Ja jednak uzywam kilku maseł na zmianę, więc zapach mnie jeszcze nie zmęczył. Kupiłam je w Niemczech w promocji za 3 Euro sztuka. Więc stosunek ceny do jakości uważam za wielki plus. W normalniej sprzedaży są za 5,45 Euro. Co do zużycia, to trudno mi powiedzieć, bo uzywam kilku. Myślę, że przy używaniu jednego masła cały czas, na 3 miesiące minimum starczy. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie dwóch opakowań
    atopia
    24 maja 2013 o 20:44
    czakolada z żurawiną-rewelacja
    Kupiłam słój tego masła skuszona składem, zapachem i konsystencją za ~17zł. +zapach-gorzka czekolada z żurawiną +konsystencja-taka jaką ma masło dopiero co wyjęte z lodówki. masełko pod naciskiem palca nie ustępuje, tylko tak jakby łamie się +skład-pierwsze 3 miejsca po wodzie to masło kakaowe, karite i gliceryna. Dla mnie super. +cena +idealne i na lato i na zimę. Myśłam, że w lecie będzie zbyt cięzkie, ale jest w sam raz. +dobrze nawilża i pozostawia bardzo delikany nieklejący film +ładnie się wchłania -/+ wydajność- używam od dobrych 3 miesięcy, a nie wiem czy zużyłam 1/3 opakowania. Niby to dobrze, ale fajnie czasem sobie coś nowego kupić. -GORZKIE-jedyny minus to okrutny smak. Kosmetyk nie musi dobrze smakować, ale w trosce o naszych chłopców fajnie by było jakby smak nie był koszmarny. A najlepiej gdyby wcale go nie było. Używam tego produktu od: 3 m-ce Ilość zużytych opakowań: 1/3 pierwszego