Tołpa Botanic, Amarantus, Nawilżający krem rozświetlający

MauraPL
    21 kwietnia 2016 o 19:17
    Dobrze nawilżający krem
    Mam cerę tłustą w strefie T i naczynkową na policzkach. Krem dobrze nawilża twarz. Po aplikacji pojawia się miłe uczucie ukojenia. Skóra jest miękka i gładka. Zapach jest rewelacyjny, delikatny kwiatowy i bardzo kobiecy. Konsystencja OK, dobrze się rozprowadza. Nadaje się pod makijaż! Nie zauważyłam efektu rozświetlenia. Opakowanie jest poręczne i higieniczne, ale zauważyłam, że resztki kremu (w małych ilościach) jakimś cudem wydostają się z opakowania i zastygają na zakrętce (od środka). Ale nie przeszkadza to jakoś bardzo ;) Cena jest dość duża jak dla mnie, ale produkt jest tego warty.
  • 26 stycznia 2016 o 17:07
    Polubiliśmy się
    Moja cera: teoretycznie normalna, aktualnie miejscami przesuszająca się (policzki, nos), strefa T ze skłonnością do zaskórników i zapychania. Jasna, cienka, miejscami naczynkowa. Opakowanie - bardzo cenię Tołpę za dbałość o takie szczegóły. Metalowa tuba nie zasysająca powietrza to najbardziej higieniczna opcja (poza tymi typu air-less, które lubi marka Pharmaceris, polskie marki górą). Niestety naklejka od tubki lubi się odklejać i zbierać kurz, więc za to mały minus. Działanie - jak najbardziej na plus. Na mojej skórze sprawdzał się idealnie przede wszystkim na dzień, pod makijaż. Wchłaniał się praktycznie do matu, nie zauważyłam w zasadzie rozświetlenia, ale co cera to inny efekt - na tłustej skórze np. będzie się lekko błyszczeć i lepić, na dzień może się nie sprawdzić. Wygładza skórę, przywraca jej komfort po umyciu i tonizowaniu, przy tym nie obciąża jej, nie pogarsza stanu cery w miejscach problematycznych, nie podrażnia miejsc podatnych na tego typu akcje. Stosowałam go również na noc, zazwyczaj jednak w towarzystwie serum lub przynajmniej kwasu hialuronowego i muszę powiedzieć, że w takim wypadku również się sprawdzał, po nocy buzia jest gładka, promienna, a przy tym nie klei się i nie błyszczy, co zdarza się przy bogatszych konsystencjach. Gdy borykałam się z większymi przesuszeniami, amarantus poradził sobie z nimi w parę dni, chociaż muszę zaznaczyć, że moja cera ogólnie dość szybko się regeneruje (kwestia dobrych genów i zdrowej diety), więc z tym może być różnie. Pod znakiem zapytanie zostawiam jego wydajność, fakt, że kremu używałam raz na dzień, raz na noc, często też na szyję, ponad to ma jedynie 40ml. Jednak jestem w szoku, bo pierwszy raz w życiu zużyłam krem w dwa miesiące, do samego końca. Z drugiej strony i tak jego termin przydatności to 3 miesiące, więc przynajmniej jest pewność, że nic się nie zmarnuje. Cena regularna około 28zł. Nie wiem jak Wy, ale kremy i podkłady zawsze kupuję na zapas, kiedy są promocje typu -40%. Dlatego amarantusa kupiłam w cenie 16,80zł. Uważam, że jest to cena dobra patrząc na skład, działanie, ogólną jakość. Tylko ta wydajność. Rozważę jednak ponowny zakup, bo sprawdzał się u mnie nadzwyczaj dobrze. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: całe jedno
  • 1 listopada 2015 o 23:44
    nie poleciłabym dalej
    Również zachęcona promocją zakupiłam ten produkt, a jako zadowolona klientka innych produktów tej marki liczyłam na \\\\\\\'\\\\\\\'dobry\\\\\\\'\\\\\\\' krem. Niestety... \\n \\nMinusy: \\n- nie nawilżał jak trzeba... miałam wrażenie że był neutralny dla mojej cery, czyli ani nie zrobił nic dobrego, ani nic złego. Niby cera nie była sucha ale były miejsca, które częściej mi się przesuszają z różnych względów i krem nie dawał rady \\n- średnio się wchłaniał \\n- pozostawiał skórę świecącą (a mam porównanie z moim ulubionym kremem który nie dość że dobrze nawilża, to po wchłonięciu cera wygląda naturalnie, a wręcz korzystnie) \\n- może to nie dla każdego minus, ale w miarę użytkowania naklejka zaczęła mi odchodzić, i ta klejąca strona zbierała wszystkie paprochy z kosmetyczki przez co opakowanie nie wygladało atrakcyjnie \\n \\nPlusy: \\n- chyba tylko to że był neutralny dla cery (nie nawilżał jak wymagałam ale jednak tez nie chodziłam z przesuszoną skórą, taki no... bez szału... \\n- w miarę wydajny \\n- nie uczulał, nie miałam żadnych podraznien Używam tego produktu od: 4-5 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    arafina
    4 października 2015 o 17:37
    Więcej wad niż zalet
    Kupiłam ten krem w promocji za 14 zł, jak się później okazało, dlatego że kończyła mu się data ważności. I ze względu na to odstawiłam swój krem na noc i używałam tylko tego dwa razy dziennie. Plusy: +całkiem nieźle nawilża +wyczuwalnie wygładza naskórek +nie uczula Minusy: -bardzo niewydajny! wystarczył jedynie na dwa tygodnie!! -cena w stosunku do wydajności -słaba dostępność -nie rozświetla jak obiecuje producent -źle się rozsmarowuje -niezbyt nadaje się pod makijaż - puder źle na nim wygląda -mała pojemność -zapycha... -skóra wygląda na zmęczoną Jestem rozczarowana i na pewno więcej o nie kupię. Używam tego produktu od: dwóch tygodni Ilość zużytych opakowań: jedno, całe
  • 14 września 2015 o 6:39
    przyjemny tylko okrutnie zapycha :(
    Krem kupilam zachecona wyprzedaza, z krotkim terminem waznosci - 3 miesiące. To spokojnie wystarczy zeby 2 razy wykonczyc 40 ml :-) a cena 14,99 byla atrakcyjna. Krem nie jest adresowany do konkretnej grupy wiekowej, nie obiecuje cudow. Podoba mi sie aluminiowa tubka, nie wiem na ile jest bezpieczna, ale lubie takie rozwiazania :-) Krem ma naprawde aksamitna konsystencje. Tu w 100% sie zgadzam. Przy tym jest na tyle lekka, wodnista ze spokojnie nad sie do skory mieszanej, tyle ze...bez sklonnosci do zapychania. Mnie niestety amarantus okrutnie zapchal i nie siegne po niego ponownie pomimo wielu zalet. Jakich? Poreczne opakowanie, aksamitna konsystencja, dobrze sie wchlania, nie roluje nawet pod filtrem, dobre nawilzenie przynajmniej przez kilka godzin, wspaniale wygladza, cudnie pachnie. Niby mika w skladzie, ale na szczescie nie widac zadny drobinek na twarzy. Minusy to niestety zapychanie, mala pojemnosc, powinno byc te 50 ml, jest 40. Zapac choc ladny w moim odczuciu jest zbedny w kremac naturalnych, tym badziej ze naturalny nie jest :-) dla cer suchych dla ktorych jest adresowany moim zdaniem bedzie niewystarczajacy. Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: pelne opakowanie 40 ml