Palety do makijażu

The Balm Balm Jovi Face Palette Paleta do makijażu

the Balm BALM JOVI Paleta 16 kosmetyków do makijażu

• 24 marca 2020 o 21:04
    Taka sobie
    Kupiłam tą paletkę ponieważ szukałam czegoś co ma wszystko w jednym, która nada się idealnie do podróży. I trochę tak jest a trochę nie, zaraz do tego dojdę. Paletka ma bardzo ładne cienie którymi możemy stworzyć wiele różnych makijaży od delikatnych i dziennych do tych wieczorowych i bardzo dramatycznych. Cienie napigmentowane są tak sobie, Jak na obecne standardy nie ma się czym zachwycać, niebieski Stroke robi okropne plamy a fiolety są dużo jaśniejsze na oku niż w palecie. Rozświetlacze świeci się owszem ale to nie to... Raczej suchy w konsystencji, blask też taki przydymniony. Róż jest w porządku. Szminki są ładne, ciekawe rozwiązanie z osobnym zamknięciem, cienie nie kruszą się do środka. Lusterko dobrej jakości i to by było na tyle, produkt jak na swoją cenę jest bardzo średni. To nie jest już jakość którą można się zachwycić, z cieniami trochę się trzeba pomęczyć żeby wydobyć z nich 100%. Dla mnie średnio a szkoda bo sama idea produktu zacna oraz wykonanie i pomysł opakowania. Szkoda, że zawartość nie jest już tak dobra.
    Zalety:
    • idea palety podróżnej
    • ładne opakowanie
    • lusterko
    • ładne szminki i róż
    Wady:
    • jakość cieni jest taka sobie. Inaczej wyglądają na oku niż w palecie
    • słaby rozświetlacz
    • ciemne kolory wychodzą brudno na powiece i robią dziury, trzeba się namachać pędzlem
  • 9 lipca 2018 o 14:02
    Dużo dobrego- dużo nijakiego
    Paletkę dostałam w prezencie, sama pewnie bym jej nie kupiła, ale dałam jej szansę i towarzyszy mi na co dzień. Zacznijmy od zewnątrz: Opakowanie i nazwy -urzekły mnie nazwy cieni, wielokrotnie powodują uśmiech na mojej twarzy i pięknie nawiązują do rockowych zespołów -opakowanie bardzo się brudzi, nie tylko z zewnątrz, ale też w środku -błyszczyki/pomadki do ust schowane są za magnetyczną klapką, jednak wiecznie mam do nich przyklejone cićki, tak że odechciewa się ich nakładać na cokolwiek Przejdźmy do cieni: -są kolory, które uwielbiam *kremowy i bazowy Adagio ( zniknął niemal natychmiast z mojej paletki ale na oku wyglądał pięknie) *mieniąca się marsala Alice Copper *granatowo-czarny Presto (aplikowanym na mokro można spokojnie robić sobie kreski) Są kolory, których nie używam w ogóle *Lead Zeppelin- dziwny zielono-khaki odcień ze złotymi drobinkami, mam wrażenie, że moje powieki wyglądają jak brudne, ciężko mi go z czymkolwiek dopasować *Presto i Moderato - odcienie śliwkowe i ciemnobrązowe- mało atrakcyjnie wyglądają na skórze Reszta kolorów nadaje się jako dodatek do makijażu powieki, ale nie są jakieś godne zachwytu W paletce jest też róż i rozświetlacz- oba w pięknych odcieniach, trwałe i chętnie przeze mnie używane Pomyłką dla mnie jest dodanie dwóch pomadek/błyszczyków, ponieważ paletka średnio nadaje się do wrzucenia do torebki (magnetyczne zamknięcie, nie chroni jej nazbyt). Po roku posiadania paletki pomadki te po prostu się zeschły i jedyną ich funkcją jest łapanie resztek cieni i brudu. Wszystkie produkty z paletki nakładają się wyjątkowo łatwo, są dobrze napigmentowane, łatwo się blendują i trzymają cały dzień
    Zalety:
    • trwałość cieni
    • łatwość aplikacji (zarówno palcem jak i pędzlem)
    • nakładane na mokro dają spektakularny mocny efekt
    • nie osypują się
    • są bardzo wydajne (poza cieniem bazowym)
    • można wykonać kompletny make-up oka używając cieni z palety
    • zabawne nawiązujące do rocka nazwy
    Wady:
    • opakowanie łatwo się brudzi
    • nie nadaje się do noszenia w torebce
    • kilka odcieni nie podoba mi się kolorystycznie
    • niepotrzebne pomadki
    o_t
    27 lutego 2018 o 21:55
    Dużo w jednym miejscu, ciekawe kolory
    Mojego szału na palety the Balm ciąg dalszy... Po tym jak zakochałam się w the Balm i zobaczyłam, że Maxi chwali tę paletkę, po prostu nie mogłam na nią nie zapolować. Oczywiście cena z Douglasa jak zwykle zwaliła mnie z nóg, więc czatowałam na allegro na jakąś ledwo muśniętą sztukę w dobrej cenie. I dorwałam ją za 71 zł. Pewnie nie kupię więcej, bo kto zużywa do końca palety i kupuje te same? Ale inne propozycje tej firmy na pewno jeszcze u mnie wylądują.
    Zalety:
    • Prawie wszystko w jednym miejscu: różnorodne cienie, róż, rozświetlacz, 2 pomadki (których nie liczę jako produkt na policzki, bo nie lubię kłaść na twarz lepkich produktów).
    • Dobra w podróż, bo jest lekka, ładna. Cienie nie są za duże, więc się nie nadźwigamy.
    • Mimo że nie ma bronzera, to jednak czasem używam zamiast niego cienia Allegro i też daje radę.
    • Róż jest matowy (hura). Jak twierdzi producent: jest to to samo co Frat Boy.
    • Rozświetlacz jest w porządku, jednak to nie jest Mary-Lou. Jest podobny ale chyba jednak bardziej żółty.
    • Cienie wystarczą na... jakiś czas, ale rozświetlacz i róż na pewno na wieki.
    • Niektóre cienie mają tak ciekawe kolory, że nie znalazłam podobnych w innych paletach, które mam. Są maty: w tym beżowy, który zawsze się przydaje, i brąz który może służyć do konturowania oka i twarzy na upartego też.
    • Te muzyczne nawiązania są urocze.
    Wady:
    • Malutki beżowy cień zapewne skończy się najszybciej i zostanie smutne, puste okienko :p
    • Sporo jest cieni drobinkowych, a jednak to nie jest mój ulubiony typ (chociaż kolory ładne, więc biję się z myślami).
    • Przydałby się bronzer...
    • Opakowanie jak zwykle się brudzi.
    • Żaden z kolorów nie pasuje mi do brwi, a szkoda.
    • Lusterko jest niby ładne, bo w kształcie serca, ale jednak wolę prostokątne, bo są wygodniejsze.
    Zuzag96
    30 stycznia 2018 o 13:52
    Balm Jovi
    Dostałam ją w zeszłym roku na urodziny. Pierwsze co sie rzuca w oczy to opakowanie -totalnie w stylu tej marki, duzo jakis obrazkow i losowych napisów,ale skupmy się na użyteczności tej opakowania. Mamy śliczne, duze lustro w kształcie serduszka, co dla mnie jest dużym plusem w paletach. Dodatkowo otwierając palete otwieramy jedynie czesc z cieniami i lusterkiem, natomiast pomadki "przykryte" sa kolejnym wieczkiem. W paletce mamy 2 pomadki, róż, rozświetlacz i 12 cieni, wszystkie maja w sobie błyszczące drobinki - jedne bardziej lub mniej. Szczerze mówiąc nie korzystam z tych cieni za czesto, pomadek uzywalam po razie, kolory maja ladne,ale ja preferuję wersje w sztyfcie badz płynie. Natomiast rozświetlacz Disco Disco Solid Gold katuje od roku i juz widac dna. Lubie również róż z tej paletki co widac po sporym wgłębieniu. Podsumowując ta paleta jest niesamowicie użyteczna - ma w sobie niemal wszystkie produkty potrzebne do całego makijażu twarzy, jest lekka, ma lusterko, będzie niezastąpiona w podróży. Cena jak na taką ilość produktów oraz jakosc TheBalm jest calkiem kuszaca (ok 140zl w Internecie).
  • 27 maja 2017 o 20:55
    Cudo!
    Paleta jest doskonała. Cienie są świetnie napigmentowane. Iron Maid-in jest moim ulubieńcem - dla niego zakupiłam produkt ;) (może ktoś zna zamiennik w postaci cienia mono?? byłabym wdzięczna <3 ). Brakuje tylko bronzera do ideału i można lecieć w podróż. Podoba mi się, że jest taka rożnorodność barw. Palety The Balm nigdy nie są nudne.
    Zalety:
    • różnorodność kolorystyczna;
    • Iron Maid-in! - cudo!!!
    • świetny pomysł z pomadami/różami
    Wady:
    • brak bronzera.

Zobacz także inne Palety do makijażu