WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Celia de Luxe, Argan Królewski, Matujący krem przeciwzmarszczkowy na dzień i noc

• 20 marca 2017 o 23:55
    Nie dla mnie
    Krem kupiłam z ciekawości, bo produkt przeznaczony dla dojrzałej i bardzo dojrzałej skóry z jednoczesną obietnicą matu zdarza się rzadko. Poza tym byłam na etapie testowania różnych cięższych kremów z niższej półki cenowej, a ten był jedynym w serii de Luxe, który nie zawierał płynnej parafiny. Dla mnie jednak ten krem okazał się zupełnym niewypałem. Opakowanie produktu jest szklane, solidne, proste, zamykane plastikową zakrętką. Nie wiedzieć czemu, takie opakowania sprawiają, że czuję na karku swoje 30+ ;) Wygląd kremu dość zaskakujący - nie miał nic wspólnego z białą, treściwą kopią tradycyjnego kremu Nivea, co zwykle kojarzy się z kremami naszych mam, ale był to krem-żel o żółtawym odcieniu, trochę nawet wodnisty, choć dobrze trzymał się palca. Zapach trochę za bardzo perfumowany, ale mnie akurat się spodobał. Niestety, po zastosowaniu zrobiło się gorzej. Najpierw żel ciągnął się po skórze, potem na niej zastygał, zostawiając na niej dość konkretny, lepki film. I nie było to wynikiem użycia zbyt dużej ilości - mniejszej się nie dało. Zapach na skórze utrzymywał się dość długo, lepki film również. Matu nie było żadnego. Przeciwnie - powierzchnia skóry zaczynała błyszczeć. Zastygnięta żelowa "maska" była niekomfortowa - trudno było nawet stwierdzić, czy mam napiętą skórę, czy to tylko ten krem w ten sposób "liftinguje" (to ten efekt napięcia i spłycania zmarszczek obiecywany przez producenta?). Kolejny schodek pojawił się, kiedy chciałam zrobić makijaż. O ile cięższy, silikonowy podkład trzymał się kremu (przynajmniej przez jakiś czas, ale nie testowałam go ani ekstremalnie długo, ani w ciężkich warunkach), o tyle lekki, średnio kryjący, smużył po żelowej warstwie, przylegał do skóry tam, gdzie akurat udało się nałożyć mniej kremu, dzięki czemu na twarzy mogłam zrobić sobie tylko plamy. Nie bardzo wiedząc, co z tym produktem zrobić, używałam go co jakiś czas, kiedy akurat nie musiałam wychodzić z domu, ale nie czułam się z nim dobrze, więc nie robiłam tego zbyt często. Potem postanowiłam zużyć go do rąk, ale po jednej aplikacji się zniechęciłam - ręce lepkie i ściągnięte. Ostatecznie pół słoiczka wylądowało w koszu, kiedy upłynął jego termin ważności. Wyrzucałam go z ciężkim sercem, bo nie lubię marnować kosmetyków i jeśli jakiś nie nadaje się do celu mu przypisanego, to staram się wszystko zużyć w jakiś inny sposób, ale akurat ten krem w moim przypadku nie nadawał się do niczego.
  • 23 sierpnia 2016 o 12:50
    Nie matuje
    Zakupiłam go z ciekawości w Biedronce za ok. 8 zł. Ogólnie oceniam go jako dobry produkt, ponieważ dobrze nawilżał skórę, nie zapychał ani jej nie podrażniał. Dość szybko się wchłaniał i dobrze utrzymywał makijaż. Krem zamknięty w szklanym, eleganckim słoiczku o lekkiej konsystencji i różowawym kolorze o przyjemnym zapachu. Jednak nie kupię go ponownie, ponieważ zależało mi na matowieniu, a ten krem niestety takiego działania nie ma. Ale ogólna ocena jego jest dobra i warto go przetestować.
    pysiam
    14 maja 2016 o 15:30
    w ogóle nie matuje
    Mogłam go używać wyłącznie na noc, bo moja skóra barzo sie po nim świeci i wygląda jakby była mokra. Po kilku minutach krem lekko sie wchłania, ale błysk pozostaje. Jako krem na noc spisuje sie bardzo dobrze, bo dobrze nawilża, a mnie to w zupełności zadowala. Zapach kremu jest przyjemny, a delikatny różowy kolor uprzyjemnia aplikację. Opakowanie - szklany słoiczek jest mało higieniczne, ale praktyczne; krem łatwo jest zużyć do końca. Nie kupię ponownie, bo mój krem na dzień musi chociaż trochę matować.
  • 28 marca 2016 o 14:32
    Zaskakująco dobry
    Jak na krem tej firmy i za tą cenę naprawdę całkiem dobry produkt. -estetyczne i trwałe szklane opakowanie -idealna jak dla mnie konsystencja, lekko budyniowa -niezbyt intensywny zapach -szybko sie wchłania, a na skórze pozostawia miłe uczucie nawilżenia -nie roluje sie, nie wałkuje i nie lepi -nadaje sie pod makijaż
  • 30 stycznia 2015 o 1:55
    Ciekawy ;)
    Kiedyś gdzieś przeczytałam, że zmarszczkom się zapobiega, a jako że zaczynają się lekko pogłębiać zmarszczki mimiczne postanowiłam poszukać czegoś odpowiedniego. Krem przeciwznarszczkowy i matujący zarazem od razu mnie zaciekawił ponieważ mam cerę mieszaną, która lubi sobie poświecić. Jeśli chodzi o działanie to myślę, że nawilża dostatecznie i matuje standardowo na kilka godzin ale to wciąż lepiej niż przpadku poprzednich kremów, których używałam. Co robi ze zmarszczkami to nie mam pojęcia ;) Napewno ich nie usuwa ale czy blokuje ich pogłębianie tego nie potrafię stwierdzić. Świetnie nadaje się pod makijaż :) To jego ogromna zaleta :) Mimo przeznaczenia 30/40 mogą go śmiało używać 20+ Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1