Organique Peeling solny z masłem shea (różne rodzaje)

• 27 lipca 2015 o 11:23
    Nie dla mnie....
    Niewatpliwe zalety tego prudktu to silne wlasciwosci peelingujace, rewelacyjne nawilzenie skory i ładny zapach.... I teoretycznie wszystko byloby super, ale jest jedno duze ale... Peelingi solne bardzo podrazniaja skórę. Podrazniaja ja normalnie, ale dodatkowo, jesli np. chcemy zrobic peeling przed depilacja to juz w ogole jest katastrofa, bol, pieczenie i czerwona skora ;] Oczywiscie jest to naturalna konsekwencja skladu tego peelingu - sol zawsze bedzie podrazniac i szczypac jesli mamy najmniejsza rankę na skórze, albo obtarcie. No coz... sa zwolennicy peelingow solnych, ja do nich nie naleze. Wole peelingi cukrowe. Nie mozna jednak odmowic temu kosmetykowi rewelacyjnych wlasciwosci nawilzajacych i peeliengujacych :) Co kto lubi! Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie 200ml
    plum7
    8 maja 2015 o 14:29
    Cudowny
    Kupiłam go przypadkowo podczas wizyty "u wód" ;) bardziej z chęci zapoznania się z marką niż z miłości do peelingów. Ale stało się - zakochałam się :D Wcześniej peelingów używałam raczej rzadko i bez przekonania, teraz obowiązkowo dwa razy w tygodniu, skóra jest cudownie gładka a przyjemność używania - niesamowicie wysoka :D Jak dla mnie ma same plusy: wspaniale egzotycznie pachnie (guarana), w składzie nie ma żadnych paskudztw ( ile ja przerobiłam peelingów z BHT), drobinki porządnie drapią (sól szczypie tylko trochę), a przede wszystkim zawarte w nim masło shea naprawdę nawilża skórę (po spłukaniu pozostaje lekko oleisty filtr). Dzięki produktowi Organique powoli zaczynam wierzyć w to całe bla bla bla o spa we własnej łazience ;) Warto wypróbować, a ja w najbliższym czasie zamierzam się dobrze przyjrzeć innym produktom tej marki :D Używam tego produktu od: kilka miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 10 marca 2015 o 17:32
    Mam wersję o zapachu guarany.
    Opakowanie: Produkt zamknięty jest w brązowym, plastikowym, zakręcanym słoiczku. Przed macaczami zabezpieczony jest folią ;) Konsystencja: Konsystencja peelingu jest charakterystyczna jak dla masła shea czy oleju kokosowego. Pod wpływem ciepła dłoni staje się rzadsza. Peeling posiada jednak mnóstwo solnych drobinek, różnej wielkości, więc w moim odczuciu należy do tych mocniejszych zdzieraków. Zapach: Zupełnie nie wiem do czego go porównać. Guarana? Nie znam jej zapachu, więc nie wiem... Przyznam, że na kolana mnie nie powala i momentami jest już dla mnie męczący. Działanie: Może zacznę od tego, że skład bardzo mi się podoba. Sól, która spełnia zadanie zdzieraka, olej sojowy, olej kokosowy, wosk pszczeli, masło shea... Dużo dobroci dla naszej skóry. Liczyłam po cichutku na jakąś kroplę ekstraktu z guarany, ale... Trudno ;) Jak już wcześniej wspomniałam peeling zaliczyłabym do mocnych zdzieraków. Niestety muszę nadmienić, że nie powinno się używać go jeżeli mamy choćby delikatnie podrażnioną skórę. Ja niestety tak zrobiłam ( nawet nie wiedziałam, że miałam gdzieś uszkodzenie) i niemiłosiernie piekło. Cóż... uroki solnych peelingów. Niemniej jednak zdarzyło się mi to jeden jedyny raz i nie zraziło mnie to. Co lubię w tym peelingu? Po jego użyciu skóra jest dobrze przygotowana do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych. Jest miękka i przyjemnie wygładzona. Peeling pozostawiam na skórze delikatną warstwę olejów, dzięki czemu po kąpieli nie mam potrzeby stosowania dodatkowo balsamów. Jest to dla mnie spora oszczędność czasu. Peeling nie należy do najwydajniejszych produktów. Gdyby nie fakt, że za często go nie używam, ze względu na zapach, już dawno bym go wykończyła. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 9 lutego 2015 o 12:11
    Mocny bambus!
    Kupiłam małe opakowanie tego peelingu, lecę po następne, duże. + super zdzierak: to nie jest zwykły peeling jaki dostaniemy od każdej marki z drogerii, to jest po prostu mocna, skuteczna masa zdzierająca ;), + przyjemny, naturalny zapach: przy peelingach solnych nie możemy liczyć na fiołki i inne podobne pachnidła ;), + działanie: gładki naskórek, dodatkowo warstwa olejków i masła shea na skórze, dzięki której nie muszę już aplikować nic więcej (choć powinnam, ale dzięki temu oszczędzam czas), + jędrna skóra po aplikacji, - na minus jedynie wydajność, która niestety w stosunku do ceny nie powala. Jestem bardzo zadowolona z tego peelingu, jest najlepszy jaki dotąd miałam. Do walki z cellulitem przed latem - idealny sprzymierzeniec. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno 100 ml
    Zemfipa
    7 listopada 2014 o 18:10
    super
    Dla mnie ten peeling sprawdza się znakomicie. Miałam wersję "grecką" teraz katuję "kokosową". Zapach tego pierwszego jest po prostu obłędny :) Pozostawia tłustą warstwkę, więc ja stosuję go wtedy, gdy siedzę dłużej w domu i noszę stare ciuchy. Przez wyjściem i snem raczej odpada. Czasem skóra piecze, jak to po solnych peelingach. Polecam miłośniczkom gruboziarnistych peelingów. Dla delikatnych pań raczej odpada. Używam tego produktu od: ok pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie drugiego