Vichy Normaderm Teint Podkład do skóry tłustej, skłonnej do niedoskonałości

• 9 czerwca 2016 o 21:00
    Całkiem niezły
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Uwidocznił małe skórki ale ładnie matuje cerę i ładnie przykrywa niedoskonałości. Nie wiem jak działa na dłuższą metę bo miałam tylko jego próbkę i zdecydowanie za ciemny kolor żeby gdziekolwiek z nim wyjść... Ale nie wykluczam że jeszcze kiedyś do niego wrócę.
    arli78
    8 stycznia 2016 o 20:56
    dobry podkład dla skóry mierzanej nie dla mnie
    podkład ma wiele dobrego : dobrze się wchłania, fajnie kryje niedoskonałości i przebarwienia ale niestety nie jest dla mojej cery gdyż przesusza mi skórę. Używam tego produktu od: od 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie pierwszego opakowania
  • 31 maja 2015 o 22:00
    Vichy Teint Idéal idealny dla mnie
    Fluid ma bardzo przyjemną konsystencję – lekką i nietłustą przez co nie zatyka porów oraz bardzo dobrze się rozprowadza i wchłania. Nie pozostawia na skórze smug ani grudek. Doskonale nawilża cerę dzięki wodzie termalnej z Vichy zawartej w podkładzie. Podkład aplikuje się za pomocą pompki, co daje gwarancję nałożenia odpowiedniej ilości. Dużym plusem jest ładne opakowanie – szklana buteleczka przypomina flakonik perfum i dobrze się prezentuje na łazienkowej półce. Fluid nadaje cerze piękny koloryt i nie tworzy efektu maski. Podkład idealnie kryje wszelkie niedoskonałości. Skóra wygląda naturalnie i zdrowo. Jest po prostu piękna ! Używam tego produktu od: 4 miesiące Ilość zużytych opakowań: jestem w trakcie drugiego opakowania
    Ciapna
    21 maja 2015 o 19:34
    Nie dla wrażliwców
    Mam wrażliwą cerę skłonną do podrażnień, a większość podkładów mnie uczula i zapycha skórę. Podrażnienia od niedobrych podkładów przejawiają się na mojej skórze: pieczeniem, zaczerwienieniem i pojawieniem się drobnych pryszczyków. Akurat mocno się opaliłam, więc odcień 35 powinien być odpowiedni. Niestety po nałożeniu wpada w czerwony odcień, co wygląda tragicznie. Podkład nie współgrał z moim pudrem, który powinien był trochę rozjaśnić twarz. Nic takiego się nie zdarzyło. Po aplikacji podkładu czułam lekkie pieczenie. Nigdy wcześniej nie przytrafiło mi się coś podobnego. Po 3 godzinach fluid był bardzo wyczuwalny na skórze. Nie pomogły bibułki matujące, a jeszcze przez kilka godzin musiałam mieć makijaż na twarzy. Najgorsze jest to, że kosmetyk ten jest skierowany do osób posiadających problemy z wypryskami, a zapchał mi pory. Po demakijażu mam podrażnioną skórę na policzkach i jedną podskórną gulę, na czole drugą, a na brodzie kilka małych pryszczyków... Do tego cała skóra jest przetłuszczona. Jedyne plusy, jakie udało mi się zauważyc, są takie, że podkład wygląda ładnie od razu po nałożeniu, nie trzeba się martwić o widoczność suchych skórek, gładko się rozprowadza na cerze. Próbowałam jeszcze przez kilka dni, ale dalej jestem na nie. Używam tego produktu od: tydzień Ilość zużytych opakowań: próbki
    hmmm83
    3 kwietnia 2015 o 19:54
    Pogorszenie stanu cery
    Może surowo, bo tylko 1 gwiazdka, ale uważam, że dermokosmetyk w takiej cenie pod żadnym pozorem nie powinien pogarszać stanu skóry, do której jest zalecany. Testowałam go jednocześnie z Clinique superbalanced (pół twarzy na pół) i obserwowałam zachowanie obu podkładów. Vichy dużo szybciej stracił mat, ale to jeszcze mogłabym mu wybaczyć. Równie szybko zaczął zbierać się w zagłębieniu przy nosie i zmarszczce między brwiami (to był bardzo słoneczny dzień i sporo mrużyłam oczy). Co ciekawe, symetryczna zmarszczka po stronie Clinique była nietknięta. Po dłuższej chwili Vichy wyraźnie prezentował swoją obecność w porach strefy T, Clinique do końca pozostał jednolity i na swoim miejscu. Najgorszym przewinieniem Vichy (i powodem tak niskiej oceny) jest jednak fakt, że po zmyciu obu podkładów zauważyłam placki kaszkowatych grudek na policzku - tym malowanym Normaderm oczywiście. Podejrzewam, że nie każdemu zaszkodzi (zważywszy na pozytywne opinie, które zdołał do tej pory zgromadzić), ja jednak jestem bardzo rozczarowana tą krótką przygodą z tym podkładem. Używam tego produktu od: jednego dnia Ilość zużytych opakowań: jednorazowa próbka