Balea Professional, Locken Power Spray Spray do włosów kręconych

• 7 czerwca 2017 o 22:45
    Niby to samo co lakier ale ...
    Dla mnie ten spray to zwyczajny lakier do włosów! Gdy czytałam info o jego stosowaniu była wzmianka 'stosować na wilgotne włosy' i zazwyczaj tak też robiłam. Rozpylanie jest bajecznie proste, więc bez problemu moje wilgotne loczki dostawały to 'cudo' a ja czekałam cierpliwie jak wyschły ( bo wiecie, nie używam suszarki :P). I co? Włosy miałam, loki miałam, skręt był ale nie zmienił się nic - na długość było tak samo. Wszystko wyglądało tak jakby w ogóle na włosy nie rozpyliłam tego spray'u! Zdziwiłam się - dotykałam swoje kłaczki a one były miękkie i delikatne bez żadnej warstewki typowej dla takich produktów , przynajmniej tak myślałam. Kiedy wieczorem szykowałam się do spania i zaczynałam przeczesywać włosy dopiero wtedy czułam, że miałam coś rozyplone na kłaczki! Gdzieniegdzie włosy były sklejone ( głównie od spodu) i ciężko szło je rozczesać - syf i mogiła ! Ok, pomyślałam skoro to spray i działa jak lakier ( bo ani trochę nie wpływa na skręt i jego formę tymi swoimi wspaniałymi właściwościami) postanowiłam go wypróbować na sucho i wiecio? Tutaj chociaż coś zauważyłam - moje loczki były sztywniejsze, nie sklejone ale takie 'sztywne', chodzi mi oto, że jak chciałam ułożyć fryzurę to się dobrze trzymały razem ;). Jednak na wieczór znowu walka z rozczesaniem tego lepkiego czegoś .W przypadku tego spray'u a raczej lakieru główną rolę odgrywa zapach: owocowy, słodki. Nie jest to zapach jaki znamy z naszych drogeryjnych lakierów. Pech chce, że woń trzyma się długo na włosach i czasem gryzie się z perfumami. Drugi pech jest taki iż w przypadku częstszego używania spray'u nasze włosy tracą blask i stają się matowe ;(
    em_277
    20 lutego 2016 o 17:28
    nie wiem, czy coś robi z włosami
    Dostałam ten spray w prezencie. Nie wiem, czy sama zwróciłabym na niego uwagę. Używam go, lecz nie widzę żadnej spektakularnej różnicy. Uważam, że w przypadku włosów kręconych lepiej poradzi sobie pianka, gdzyż daje lepsze rezulalty. Niemniej jednak spray ma lekką formułę, dośc ładnie pachnie. Używam tego produktu od: siedmiu miesiący Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 13 czerwca 2014 o 14:51
    do spółki z lakierem
    To mój kolejny spray do włosów falowanych - wciąż szukam ideału. Spodobał mi się krem do włosów kręconych z tej serii, spray jest nieco słabszy ale ma też swoje plusy. Sprayu bardzo wygodnie się używa - ma dobry atomizer, łatwo pokryć produktem dużą część włosów naraz. Spray faktycznie podkreśla skręt i pozostawia włosy miękkie, niezlepione, naturalne. Oczywiście minusem tego jest fakt, że ładnie zdefiniowany skręt nie jest niestety utrwalony i po jakimś czasie włosy wracają do stanu sprzed użycia produktu. Dlatego u mnie ten produkt najlepiej sprawdził się w duecie z lekkim lakierem do włosów. Lakier utrzymywał to, co temu sprayowi udało się zdefiniować w momencie nałożenia. W ten sposób wykończyłam całe opakowanie tego produktu. Opakowanie jest ładne i wygodne, cena przyjazna. gdyby miał choć trochę większą trwałość na pewno bym go jeszcze kupiła. Pewnie wpadnie mi do koszyka w trakcie większych zakupów, póki co wciąż szukam ideału. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno całe