Ziaja Multimodeling, Energetyzujący peeling do ciała

• 26 sierpnia 2019 o 19:36
    Dla mnie peeling nr 1! Ujędrnia, wygładza, oczyszcza, nawilża, a do tego pachnie cytrusami :-)
    Uwielbiam te peelingi Ziaji z serii Multimodeling. Mój ulubiony gruboziarnisty w słoiku jest właśnie wycofywany ze sprzedaży i udało mi się znaleźć inny - Energetyzujący peeling Ziaji w butelce. Nie mam pojęcia dlaczego te peelingi są tak ciężko dostępne, dlatego zawsze, gdy je znajdę, robię porządny zapas, bo są świetne. OPAKOWANIE Biała, minimalistyczna butelka o pojemności 200 ml. Zakrętka na solidny zatrzask, aż ciężko ją czasem otworzyć. Świetnie sprawdził mi się w podróży, butelka jest bardzo szczelna, wygodnie leży w dłoni, ale nie jest do końca poręczna. Peeling jest bardzo gęsty, powoli wyciska się go z butelki, nie można postawić do góry nogami, gdy się kończy, bo zakrętka jest mała, pozostaje jedynie przeciąć. Dlatego preferuję peelingi w plastikowych słoikach, w tym przypadku jednak jakość wynagradza to niedociągnięcie i uwielbiam go ponad wszystko. <3 PEELING + DZIAŁANIE Zawiera forskolinę z pokrzywy, wspomagającą odchudzanie, olej jojoba i algi morskie, nadające sprężystość i działające antycellulutowo oraz olejki zapachowe z pokrzywy, bazylii, limonki. Całość pachnie obłędnie! Cytrysowo, energetycznie, gdzieś na końcu tli się pokrzywa. Uwielbiam takie orzeźwiające kosmetyki do ciała i zawsze takich szukam. Zapach pozostaje na ciele także po umyciu. Peeling ma kolor zielonkawy z szorstkimi granulkami. Nie spada na dno wanny/prysznica przy rozprowadzaniu na ciele. Nie robi się sypki, jest cały czas gęsty i lepki, przyczepia się do skóry. Nie rozpuszcza się zbyt szybko, możemy masować i masować. Jest to peeling cukrowy, dość szorstki, tak jak lubię. Im bardziej szorstki peeling, tym jestem bardziej usatysfakcjonowana. Zmywa się łatwo, choć w niektórych miejscach , tam, gdzie granulki przywarły bardziej, trzeba dłużej polewać wodą. Po umyciu i wysuszeniu nie ma żadnej tłustej warstwy na ciele. W innej serii Ziaji, Pielęgnacyjny Przysmak, czuć tę tłustość, tutaj skóra jest sucha i czysta. Peeling działa bardzo dobrze. Cudownie wygładza, to po nim mam najgładszą skórę na moich alergicznych ramionach. Uda są niewiarygodnie miłe w dotyku, aż chce się ich ciągle dotykać. Ciało jest mięciutkie, odżywione i nawilżone, często nie używam po nim balsamu nawilżającego i jest ok. Co do działania antycellulitowego... Przede wszystkim chodzi tu o to, że skóra jest naprawdę jędrna i elastyczna, wygląda po prostu lepiej. Peeling stosowany regularnie razem z ćwiczeniami i balsamami rzeczywiście wysmukla sylwetkę. Uwielbiam go <3
    Zalety:
    • energetyczny zapach
    • ładny kolor
    • szorstki
    • genialnie wygładza
    • oczyszcza
    • ściera cały martwy naskórek do zera
    • odżywia
    • ujędrnia!!!
    • nawilża
    • nie pozostawia tłustej warstwy na ciele
    Wady:
    • słaba dostępność
  • 26 lipca 2019 o 11:16
    Ukochany ścieracz
    Jeśli chodzi o peelingi do ciała, to mam dwa wymagania co do nich: - dużo bardzo ostrych i bardzo mocno ścierających drobinek - nie może zawierać parafiny Ten peeling spełnia oba powyższe kryteria, co wbrew pozorom nie jest takie oczywiste w przypadku peelingów dostępnych na naszym rynku. Nie znalazłam ani jednego równie mocno działającego produktu, co mnie bardzo smuci, bo Ziaja chyba wycofała ten peeling ze sprzedaży, od miesiąca nie mogę znaleźć go absolutnie nigdzie :( Oczywiście produkt obiektywnie idealny nie jest, gdyż... zaczynając od minusów: - mała wydajność - ciężko wydobyć go z buteleczki, zwłaszcza pod koniec, ALE można ją rozciąć i wydobyć jeszcze sporo resztek - wydaje mi się, że dla osób o wrażliwej skórze może być zdecydowanie za mocny - działanie antycellulitowe - yyy... no nie stwierdzono (ale serio ktoś w to wierzy?) ;) A teraz przechodząc do plusów: + absolutnie fantastyczne mocne ścieranie "do żywej kości" :D skóra jest gładka jak pupcia niemowlaka + nie zawiera parafiny, a więc nie pozostawia paskudnej tłustej warstwy na skórze za co go KOCHAM + ładny orzeźwiający zapach + niska cena Wymienione plusy jak dla mnie deklasują wszelkie minusy, dla mnie ten peeling to KWC i mam nadzieję, że powróci na sklepowe półki, bo inaczej zapłaczę się na śmierć ;(
  • 17 lipca 2019 o 10:00
    Chcę wierzyć,że działa antycellulitowo:)
    Lubię tę serię Multimodeling Ziaji. Za zapach, za różnorodność produktów, niektóre bardzo mi podpasowały i co jakiś czas do nich wracam. Tak pewnie będzie z tym peelingiem bo kupił mnie przede wszystkim zapachem. Bardzo energetyzujący...jak w nazwie..Zgodzę się w pełni z producentem,że to taka aromaterapia pod prysznicem..Z połączenia ziół i limonki naprawdę udało sie skomponować zniewalający zapach... Chętnie bym takie perfumy wciągnęła...;) albo choć jakąś mgiełkę na lato:) Peeling jest w buteleczce...Może nie jestem wielka fanką tych buteleczek ..no ale trudno . Moim zdaniem jest dość żel , w którym zatopione ą granulki jest zielony. przezroczysty i rzadki..choć drobinki ma szorstkie rzeczywiście.Po rozsmarowaniu czuć ,że działają. Pobudzają ukrwienie skóry, naprawdę bardzo przyjemnie przebiega masaż i kąpiel pod prysznicem . Buteleczka spełnia swoje zadanie tutaj . Myślę,że gdyby był to produkt o gęstszej konsystencji jego wydobyci byłoby utrudnione, a tak dajemy radę:) Jak dla mnie to trochę mała ,,,stanowczo za mała pojemność jest tego peelingu..:) Żel nie bardzo się pieni, za to drobinki lubią się do nas przyczepić i trzeba do dobrze spłukiwać:) Pozostawia skórę przyjemnie odświeżoną, wygładzoną, nawilżoną i elastyczną,a mnie z pozytywną energią:) Oczywiście peeling jest dopełnieniem kuracji antycellulitowej i sam cudów nie zdziała. Mnie jednak satysfakcjonuje jego działanie i zapach. Wierzę w dobroczynną moc składników , które zawiera. Na pewno nie jest to ostatni raz jak gości w mojej łazience.
    • szorstkie drobinki
    • wygładza i uelastycznia skórę
    • nie wysusza
    • nie podrażnia
    Wady:
    • trochę za rzadka konsystencja
    • mała pojemność
    Veyana
    7 marca 2019 o 15:00
    Cena=jakość
    Peeling sprawdził się u mnie świetnie. Po 10 dniach codziennego peelingowania mam szczuplejsze uda i zredukowany cellulit. Nie zaobserwowałam u siebie żadnych podrażnień ani reakcji alergicznych. Konsystencja dość płynna, ale zawierająca dużo drobinek peelingujących. Tarcie podczas masażu było wyraźnie odczuwalne. Zapach ma bardzo ładny i orzeźwiający. Jedyne co mnie zdziwiło to to, że ma zielony kolor. Skóra jest po nim jędrna, gładka i ma zdrowy wygląd.
    Zalety:
    • odpowiednia ilość drobinek peelingujących
    • skuteczność
    Wady:
    • kolor
    • średni skład
  • 20 stycznia 2019 o 17:39
    Super peeling dający uczucie energetyzującej świeżości
    Zużyłam 2 opakowania tego produktu. Uważam, że jest to bardzo dobry peeling, skóra po jego użyciu jest wygładzona, napięta, sprężysta. Pozostawia przyjemne uczucie orzeźwienia. Podczas wykonywania zabiegu uwalnia się piękny, świeży zapach, któremu towarzyszy zielony kolor. Granulki peelingujące dość duże, ale według mnie nadaje się do użytku zarówno na twarz, jak i na całe ciało. Na pewno zakupię go jeszcze nie raz! Kto raz użyje, z pewnością będzie chciał do niego wrócić.
    Zalety:
    • zapach (orzeźwiający, świeży, owocowy)
    • efekt oczyszczenia, napięcia skóry
    • wydajność (starcza na dość długo)
    • nie uczula ani nie podrażnia skóry (stosowałam nawet na twarz, szyję, dekolt - świetne uczucie odświeżenia)
    • wygodne opakowanie umożliwiające zużycie produktu do końca
    Wady:
    • nie zauwazyłam