Orientana Naturalny peeling do ciała `Jaśmin i zielona herbata`

Orientana naturalny peeling do ciała z masłem shea jaśmin i zielona herbata 200 g

• 20 czerwca 2016 o 20:27
    Aromatyczna pielęgnacja ciała
    Produkt o gramaturze 200 g zamknięto szczelnie w plastikowym słoiczku z zakrętką. Dominującym zapachem jest jaśmin indyjski, zielona herbata jest znacznie mniej wyczuwalna. Aromat peelingu jest bardzo naturalny i niechemiczny, ale także dość intensywny - ziołowy, roślinny, absolutnie nieduszący, choć myślę, że trafią się osoby, którym zapach nie przypadnie do gustu. Dlatego warto zapoznać się z produktem przed jego zakupem (na przykład poprzez zaopatrzenie się w próbki), aniżeli rozczarować się po fakcie i zupełnie niepotrzebnie zrazić do produktu. Mnie zapach odpowiada, osobiście bardzo lubię aromaty kwiatowe i świeże ekstrakty roślinne. Konsystencja peelingu jest zwarta i dość zbita, jednak nie ma najmniejszego problemu z aplikacją, bowiem peeling nie opada z ciała. Peeling solno-cukrowy jest dość silnym "zdzierakiem", lecz w żadnym wypadku nie podrażnia skóry, wręcz odwrotnie - w swej sile jest bardzo, bardzo skuteczny i zadowoli każdą fankę mocnych właściwości ściernych peelingu. Peeling pozostawia na skórze otulającą i przyjemną warstwę, którą tworzy masło shea oraz olejki z jaśminu, oliwek, jojoba, kiełków pszenicy. Powłoczka nie jest tłusta i klejąca, wręcz przeciwnie zapewnia świetne nawilżenie i odżywienie skóry. A jak peeling wypada pod względem wydajności? Peelingu używam dwa razy w tygodniu od około trzech tygodni i ubyło go naprawdę malutko! :) Przez to, że konsystencja jest zbita, a olejki sprawiają, że niewielka ilość wystarcza na wypeelingowanie całego ciała, produkt pielęgnacyjny na pewno starczy mi prawdopodobnie jeszcze na bardzo długo. Podsumowując, peeling z olejkiem jaśminowym i zieloną herbatą zapewnia mi przyjemną aromaterapię w domowym zaciszu zawsze, gdy relaksuję się w wannie po ciężkim dniu! :)
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 17 stycznia 2015 o 21:12
    Bardzo dobry
    Peeling jest drogi i niezbyt wydajny. Pachnie delikatnie jaśminem. Najlepiej aplikować go na mokrą skórę, żeby mógł się na niej rozpuścić. Po jego zastosowaniu skóra jest dobrze oczyszczona, bardziej gładka i miękka. Poza tym peeling pokrywa ją przyjemnie nawilżającą warstwą, dzięki której nie ma konieczności stosowania balsamów i innych kosmetyków do pielęgnacji ciała. Używam tego produktu od: Miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania
  • 29 kwietnia 2014 o 21:36
    świetne połączenie!
    Peeling przybywa do nas zabezpieczony z zewnątrz zgrzaną folią. Po odkręceniu wieczka naszym oczom ukazuje się kolejna ochrona w postaci dobrze przytwierdzonego sreberka - ogólnie mogę powiedzieć pełen profesjonalizm, 100% pewność świeżości kosmetyku! Po oderwaniu sreberka widać gęstą, niemalże stałą konsystencję, która pod wpływem ciepła ciała rozpuszcza się nie sprawiając żadnych problemów z aplikacją produktu. Wewnątrz scrubu znajdziemy zarówno drobinki cukru, jak i soli zatopione w oleisto-maślanej emulsji. Zapach wersji "jaśmin i zielona herbata" jest typowo kwiatową wonią. Mi nieco kojarzy się z moją babcią. Zarówno jeden, jak i drugi składnik kompozycji mocno dają o sobie znać, a także pozostają na ciele przez jakiś krótki czas po użyciu. Zdecydowanie najlepiej stosować ten peeling tuż po kąpieli, na mokrą skórę. Tylko w taki sposób ma świetne działanie. Drobinki soli i cukru dość mocno złuszczają martwy naskórek a zawartość naturalnych maseł i olejów delikatnie natłuszcza i nawilża skórę, zabezpieczając przed utratą wody - coś jak oliwka po kąpieli, ale z mniejszym stopniem natłuszczenia :) Trzeba tylko uważać aby nie sięgnąć po niego kiedy mamy podrażnioną skórę, bo zawartość soli da o sobie znać. Kosmetyk należy do grupy mocnych zdzieraków, więc sympatycy takich produktów będą z niego zadowoleni. Ja określiłabym go jako bardzo gęsty balsam do ciała z mnóstwem soli i cukru, który doskonale złuszcza a przy tym dba o dobre nawilżenie skóry i to wszystko w jednym kroku, bo nie musimy po kąpieli nakładać balsamu. Scrub pozostawia po sobie delikatną warstewkę na ciele, ale nie jest ona aż tak tłusta i lepka, jak po parafinie i nie maże się też po skórze. Tutaj po spłukaniu wystarczy delikatnie osuszyć ciało ręcznikiem i można się ubierać bez obaw o plamy na ubraniach. Używam tego produktu od: około miesiąca Ilość zużytych opakowań: prawie jedno