Oriflame HairX, Restore Therapy Hair Mask Maska do włosów

• 5 października 2018 o 18:08
    Spoko maska dla prostych włosów
    Maskę podebrałam mamie, ponieważ sama jej już nie używa. Sceptycznie nastawiona, ale jednak kierowała mną dużą dozą ciekawości -chwyciłam za opakowanie i wypróbowałam. Więc tak: Maska ma piękny zapach, naprawdę miły. Konsystencja jest też dość dobra, zbita, maska nie spływa tak z włosów- co jest jej atutem. Nie należy jej nakładać na skórę głowy z powodu występowania silikonu w składzie- tylko na długości. Niestety dla osoby, która walczy o jak najlepszy skręt ,ta maska będzie nieodpowiednia, obciąży i oblepi włosy. Jest to maska z proteinami, więc nie należy przesadzać z częstotliwością jej używania +występują też humektanty które nawilżą włosy. Olejków z tego co widziałam brak. Dla osoby z "prostakami" a nie kręciołami, chcącej mieć ładnie pachnące , trochę bardziej odżywione i błyszczące włosy jak najbardziej. W innym razie nie polecam :)
    Zalety:
    • zapach piękny!
    • odrobinę większe odżywienie
    Wady:
    • silikon w składzie, ogółem mówiąc średni skład
    • obciąża włosy
  • 26 marca 2018 o 1:02
    Nie do końca...
    Po dekoloryzacji moje włosy długo nie mogły dojść do siebie :( Koszmarnie się puszyły i w dotyku były takie jakieś szorstkie.Na co dzień używam odżywki do farbowanych włosów,postanowiłam jednak sięgnąć po coś mocniejszego,co pomogłoby mi choć trochę wygładzić włosy.Maska Oriflame HairX Restore Therapy była akurat w promocji,a że miała świetne opinie,postanowiłam ją wypróbować.Używałam jej zamiast odżywki a więc spłukiwałam po 2-3 minutach.Producent obiecuje,że maska zapewni wygładzenie już po dwóch minutach.Nie jest ot prawdą w moim przypadku.W ogóle nie wygładza.Sprawia,że włosy są nieco miększe i lśniące,ma przepiękny zapach,który utrzymuje się na włosach i to wszystko.Ot,taki zwykły zamiennik odżywki.
    U konsultantki
    Rysia16
    28 grudnia 2016 o 17:20
    Świetna maska
    Mam włosy długie, plączące się, dosyć gęste (mimo iż mocno wypadają), ale niestety cienkie, delikatne i bardzo podatne na uszkodzenia i rozdwajanie. Z reguły końcówki mam zniszczone już po 1-1,5 miesiąc u i nadają się do obcięcia, mimo pielęgnacji. Do tej pory używałam różnych odżywek i masek, ale na tak gęstą i bogatą maskę jeszcze nie trafiłam. Używam co 2 mycie, na zmianę z inną odżywką. Widzę jednak różnicę pomiędzy nimi dwoma. Na moje włosy nakładam porcję wielkości orzecha włoskiego, a mam jeszcze połowę opakowani. Jak pisałam, kosmetyk ma supergęstą, bogatą konsystencję, nie spływa z włosów i delikatnie je obciąża. Sprawia, że po wysuszeniu są prostsze, a nie powywijane w każdą stronę. Ostatnio podcinałam końcówki jakiś miesiąc temu, a włosy są wciąż w bardzo dobrym stanie co niezmiernie mnie cieszy. Wiem jednak, że to nie tylko zasługa tej maski, ale też oleju arganowego. Jednak żadna maska, odżywka którą miałam nie współgra tak dobrze z owym olejem. Kosmetyk ma bardzo ładny, mleczno - pszeniczno- słodki zapach , który utrzymuje się na włosach nawet następnego dnia ;) Ja kupiłam moją za ok. 17 zł, nie jest to więc wygórowana cena za, jak dla mnie bardzo dobry produkt.
    U konsultantki
  • 16 lutego 2016 o 18:27
    Bardzo dobra
    + piękny zapach + kremowa, przyjemna konsystencja + łatwa aplikacja + opakowanie umożliwia zużycie produktu do ostatniej kropli + wyczuwalna ilość drogocennych olejków + włosy po niej są zdyscyplinowane, błyszczące, długo pachną, są wyraźnie odżywione + daje świetne efekty nałożona pod foliowy czepek i trzymana np. godzinę na włosach + warta zakupu w każdej cenie Osobom z włosami długimi, delikatnymi, wysokoporowatymi, ze skłonnością do przetłuszczania polecam nakładać od połowy długości włosów. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 4 opakowania
  • 5 stycznia 2015 o 13:17
    bardzo dobry
    Świetne dopełnienie serii regenerującej. Zapach tak jak innych kosmetyków z tej linii ładny i długo utrzymujący się na włosach. Włosy po użyciu tej maseczki są gładkie, miękkie i nie ma problemu z rozczesywaniem. W porównaniu z odżywką z tej serii, maseczka ma o wiele gęstszą konsystencję. Używam tego produktu od: ponad roku Ilość zużytych opakowań: kilka