Giuliani Lichtena, Norma - Acn, Płyn do mycia skóry trądzikowej

• 19 listopada 2014 o 11:26
    Powoli, a skutecznie
    Produkt umieszczony jest w opakowaniu zamykanym na \'klik\', które nie do końca jest przemyślane - lepszym rozwiązaniem byłaby pompka. Płyn posiada przyjemny zapach oraz rzadką konsystencje o bezbarwnym zabarwieniu. Mimo iż średnio się pieni jest wydajny, gdyż wystarczy zaledwie odrobina, aby umyć całą twarz. Płyn spełnia obietnice producenta - faktycznie dokładnie oczyszcza z nadmiaru sebum bez wysuszania skóry. Przy regularnym stosowaniu śmiało mogę stwierdzić, że niweluje on powstawanie stanów zapalnych oraz stopniowo w delikatny sposób oczyszcza i zwęża pory. Płyn do kupienia w aptekach w cenie ok. 40 zł za 200 ml. Produkt zdecydowanie godny polecenia dla osób walczących z trądzikiem. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1
    dodus89
    10 listopada 2014 o 11:09
    lubię !
    Ma postać rzadkiego żelu, który tworzy delikatną pianę, zapach jest nienachalny, wg. mnie przyjemny, ale to już kwestia gustu. Od tego typu produktów zawsze oczekuję dobrego oczyszczenia, bez wysuszania skóry. Tak też jest i w tym przypadku- płyn pozbawia skórę nieczystości, sprawia, że jest świeża i przyjemna w dotyku. Nie ma mowy o żadnych wysuszeniu, czy podrażnieniu. Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno
    losek78
    4 lipca 2014 o 12:39
    nie podrażnia cery
    Jak sama nazwa wskazuje jest to płyn, nie żel, nie jest więc gęsty. Obawiałam się słabej wydajności, nic podobnego. Płyn jest wydajny, początkowo stosowałam go tylko do mycia twarzy i po 3 tygodniach nie zauważam znacznego ubytku. Butelka nie jest przezroczysta, dopiero pod słońce widzę, że zużyłam połowę opakowania. Ostatnio stosuje też do mycia pleców więc płyn idzie szybciej. Jeśli chodzi o możliwości pianotwórcze to płyn wykazuje takie. Nie tworzy jednak obfitej piany, jest ona naturalna , nie uciążliwa i do mycia twarzy akurat pasuje w sam raz. Zapach. Produkt ma w składzie perfum, nie nisko ale w połowie, jednak zapach jest przyjemny, typowy dla kosmetyków aptecznych. Nie jest uciążliwy. Chyba taki trochę owocowy. Jakie rezultaty ? Po 3 tygodniach mogę stwierdzić, że z pewnością jest to delikatny produkt myjący. Nie można mu odmówić skuteczności, jest idealny do cery wrażliwej i z trądzikiem. Obecnie, gdy jest ciepło moja cera mocno się przetłuszcza, czasem myje twarz i 3 razy dziennie. Strach pomyśleć co by było, gdybym używała tak często jakiegoś mocnego środka z Sls, pewnie bym już nabawiła się suchych plam. Jednak z płynem Lichteny nic takiego nie nastąpiło. Bardzo sobie chwalę tą delikatność płynu, brak podrażnień. Nie odnotowałam natomiast, aby płyn ograniczył mi drastycznie produkcje sebum, tak naprawdę wpływ na to w większym stopniu ma dieta i oczywiste warunki klimatyczne. Miło jest jednak sięgać po coś, co dodatkowo mi cery nie podrażni. Mycie ciała. Od tygodnia zaczęłam stosować ten płyn także do mycia pleców , zauważyłam tam znowu krostki i swędzące miejsca, to zapewne po którymś z żeli drogeryjnych. Po kilku myciach te dolegliwości ustępują. Jednak gdy wracam do zwykłego żelu znowu się nasilają, pozostanę więc przy tym płynie. Redukcja trądziku. Tą kwestię omówię przy okazji recenzji Pianki Dermokosmetycznej Lichtena. Uważam, że bez sensu jest tu teraz o tym pisać, płyn myjący razem z pianką spisują się lepiej w duecie . Kwestia demakijażu. Płyn Lichtena Noram ACN nie usuwa makijażu zbyt dokładnie, tu polecam wspomóc się innym środkiem przeznaczonym specjalnie do tego celu. Używam tego produktu od: 3 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania