Make-up Atelier Paris Base Eclat (Baza rozświetlająca i nawilżająca pod makijaż)

Make Up Atelier Paris Baza nawilżająco rozświetlająca 100ml BASEIRG

rousse
    23 kwietnia 2014 o 13:41
    rozświetlająca, efekt "dewy skin"
    Bazę kupiłam zachęcona opiniami w internecie. Od dawna poszukiwałam produktu, co da efekt błyszczącej, lśniącej, ale nie tłustej cery, rozświetlacze głównie zawodziły, lub zawsze było jakieś \\\'ale\\\'. Cena bazy MAP jest niezbyt niska, ale baza ta jest jakości baz z górnej półki, a nawet w testach wypada lepiej. Ma lekką konsystencję, jest lekko pigmentowana, łatwo się rozprowadza (jak emulsja), daje uczucie nawilżenia (można by nawet ją stosować zamiast kremu). Wbrew producentowi nie uważam, żeby była tylko dla dojrzałych kobiet ;) bo błysk jest czasem pożądany też przez młode dziewczyny. Baza u mnie daje efekt "dewy skin" , blasku, ale nie tłustego, ani nie perłowego, ani metalicznego, tylko bardzo naturalnego, ale dość mocnego, blask ten utrzymuje się parę godzin bez efektu tłustej skóry. Można stosować ją na całą twarz lub tam gdzie chcemy osiągnąć efekt rozświetlenia. Skóra wygląda na zdrową i promienną. Stosuję ją najczęściej bez podkładu, tylko lekko przypudrowaną miejscami i dobrze się sprawdza. :) Dobrze miesza się z podkładem wodoodpornym tej samej firmy, a nałożona pod matujący podkład daje bardzo subtelne nabłyszczenie. Odejmuję gwiazdkę za brak efektu HD "wyfotoshopowania" skóry, jak to robią niektóre matujące bazy silikonowe, i niestety podkreśli ewentualne okresowe niedoskonałości, (jak każdy kosmetyk co nabłyszcza) ale nie można mieć wszystkiego ;) . Polecam fanom rozświetlonej cery. Używam tego produktu od: miesiac Ilość zużytych opakowań: 1 .
  • 23 kwietnia 2014 o 8:55
    dobra ale nie wyjatkowa
    baze zakupilam pod wplywem milosc do podkladu wodoodpornego tej samej firmy chcialam miec komplet i cos co pomoze walke z moje tlusta aczkolwiek wysuszona na wior w tym momecie skora opinie w internecie cudowne swathe takze wiec zachcialo i mi sie ;) baza w ladnym wygodnym opakowaniu z pompka cena wysoka jak za 30 ml wydajnosc: trzeba dac pelna pompke na cala buzie co wypada dosyc srednio blysk, slaby ! do sesji za malo glamour !!! po posmarowaniu skora robi sie jak by mokra czego w bazach nie lubie, lepka po czym u mnie blask znika .... baza koloru jasnego mlecznego bezu na placu widac blysk a po rosmarowaniu juz znikome jego ilosci zostaja widoczne pod podkladem blasku juz nie ma wcale przedluza dlugosc makijazu owszem baze polecila bym tylko i wylacznie do cer starszych gdyz jest tlusta i mokra a co z tym nawilzeniem, no kiepsko rewelacji nie ma podczas trwania makijazu jeszcze jeszcze ta skora sie zachowuje nawet nawet ale jesli chodzi o nawilzenie skory to ja tutaj nic nie widze podsumowywujac to makijaz na bazie jest ladny, skora przetluszcza sie szybko, skorki sa ugladzone, skora lekko wygladzona, zmarszczki jak byly tak sa :( i nic im nie odlaega :( miekkosc, blysk, wygladzenie obiecanki cacanki w krote chcialam wierzyc ale cudow nie ma ! i obietnice nie zostaly spelnione baza jest ok ale nie spelnia obietnic dlatego odejmuje gwiazdke nie ma zapachu nie zapycha nie uczulila nie koloruje za malo sie byszczy za bardzo jest tlusta byc moze do suchej skory ideal ale nie dla wysuszonej tlustej plusy : -przedluza makijaz - pudry ladnie na niej wygladaja zdrowo i gladko - nieco wygladza skore - wygodna pompka - nie krzywdzi jak inne silikonowe bazy ! mozna ja stosowac na codzien ! i to wielki plus!!! tak sobie mysle ze moze gdyby miala w sobie wiecej tego nablyszczacza perly ( jest tak mocno zmielona bialawa perla kojazy mi sie jak zmielone muszle piekna) byla by calkiem fajowa! a tak dobra ale nie wyjatkowa Używam tego produktu od: 6 mies Ilość zużytych opakowań: 1/3 opakowania