WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM
Żele pod prysznic

Le Petit Olivier Shower Cream Extra Gentle Raspberry Kremowy żel pod prysznic o zapachu malin

• 11 czerwca 2024 o 9:56
    Uroczy mały Olivierek
    Ta biała buteleczka z malinowym żelem o konsystencji mleczka potrafi rozpieścić zmysły i zabrać nas na francuską prowincję latem. Malinowy zapach nie jest zbyt mocno wyczuwalny jednak jego delikatność urzeka od pierwszego użycia. Nie wszędzie dostępny, raczej niszowy żel pod prysznic nie okazał się najbardziej wydajną opcją gdyż samo opakowanie jest dośc niewielkie i żelu jakby szybko ubywa. Dodany do wody w wannie nie pozostawia piany ani nie nawilzy skóry jednak jako szybka opcja typowo pod prysznic ładnie umyje nasze ciało i pozostawi lekki aromat maliny. Największą bolączką jest właśnie pojemność- wolałabym aby kosmetyk był większy i można by się nim cieszyć o wiele dłużej. Jako że jest to francuski kosmetyk to życzyłabym sobie również odrobinę lepszego składu. Nie jest on tragiczny jednak kilka substancji mogłoby być zamienione na delikatniejsze. Wtedy również i dzieci bez obaw mogłyby go używać. Cena standardowa jak na kosmetyki niszowe, bywa w promocji. Dostepność dość zaporowa gdyż póki co spotkałam go w tylko jednym hipermarkecie francuskim.
    Zalety:
    • Zapach i delikatnosc produktu
    • Konsystencja mleczka
    • Dobra cena jak na francuski kosmetyk
    Wady:
    • Ciężko z dostępnością
    • Skład mógłby być lepszy
  • 5 września 2018 o 11:00
    Malinowa rozkosz
    Opakowanie bardzo fajne i rzucające się w czy, wygodne też w użytkowaniu, nie wyślizguje się z dłoni i zamknięcie też jest dobre i solidne. Żel ma lekko rzadką, ale mleczną konsystencję, dobrze się pieni, a jak pachnie to jest najcudowniejsze ever. Zapach malin unoszący się pod prysznice, jest tak rewelacyjny, że mogłabym stać pod prysznicem pół dnia i niuchać. Nie podrażnia,nie uczula, w miarę wydajny, no i oczywiście myje ;)
    Zalety:
    • solidne, fajne opakowanie
    • konsystencja, dobrze się pieni
    • ZAPACH cudownych malin
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 stycznia 2015 o 10:20
    Słodka pielęgnacja.
    Żele Le Petit Oliver kuszą pięknymi opakowaniami, a przede wszystkim mnogością zapachów. Ponieważ jestem fanką owocowych żeli nie mogłam się oprzeć LPO. W przypadku wersji Raspberry zapach malin jest wiernie odwzorowany, słodki, aż chciałoby się go zjeść :slina: Żel ma kremową konsystencję, biały kolor. Jest dość gęsty, dzięki czemu bardziej wydajny. Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, piana również jest gęsta, kremowa, otulająca. Żel dobrze oczyszcza skórę, sprawia, że ta po kąpieli jest miękka, przyjemna w dotyku i delikatnie pachnie. Regularnie stosowany nie przesusza skóry. Opakowanie ładne, podoba mi się kolorystyka. Jest wykonane z grubego plastiku, wygodnie się go trzyma nawet mokrą ręką, nic się nie wyślizguje. Korek zabezpieczony jest przed wykapywaniem produktu gdy znajdzie się w pozycji leżącej albo gdy postawimy go do góry nogami (np. pod koniec opakowania). Marka jest słabo rozpowszechniona w Polsce, a szkoda, bo ma naprawdę dobre produkty. Najczęściej spotykam je u nas we francuskich sieciach hipermarketów. Z pewnością sięgnę po inną wersję zapachową. Używam tego produktu od: używałam przez ok. 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno