Bourjois Volume 1 Seconde Mascara Tusz do rzęs pogrubiający

Bourjois Volume 1 Seconde mascara 12ml 61 Black

Summer
    31 sierpnia 2018 o 21:13
    To jest Bourjois...?
    Nie miałam wcześniej tuszu tej firmy, ale zawsze kojarzyła mi się z dobrą jakością. Kupiłam go - podobnie jak niektóre wcześniejsze Recenzentki - na wyprzedaży w Rossmannie. Tyle mojego, bo jego jakością jestem mocno rozczarowana. Miałam tusze o wiele tańsze, o porównywalnej a nawet lepszej jakości. Tusz tworzy grudki oraz szybko osypuje się. Bardziej skleja rzęsy, niż je rozdziela. Nie daje żadnego spektakularnego efektu, a raczej zupełnie przeciętny. Nie wiem zupełnie do czego mają służyć te kuleczki na szczoteczce; w ogóle ma ona nie najszczęśliwszy kształt, trudno nią precyzyjnie operować, szczególnie w kącikach oczu. No jakość zupełnie nie współgra tutaj z ceną. Dwója.
    Kleo99
    2 czerwca 2018 o 17:37
    Rewelacja
    Jeden z najlepszych tuszy do rzęs jakiego używałam. Rewelacyjnie układa rzęsy i je pogrubia. Super szczoteczka i ładne opakowanie. Bardzo wydajny i trwały. Cena co prawda dla mnie za wysoka ale ja go kupiłam na promocji i byłam bardzo zadowolon, jeśli znowu będzie w jakiejś dobrej promocji na pewno go kupię. Wszystkim zdecydowanie polecam.
  • 17 września 2017 o 15:29
    Pozytywne zaskoczenie
    Ogólnie uwielbiam tusze z Bourjois, ale zawsze odstrasza mnie ich cena. Ten tusz zakupiłam na jakiejś dużej przecenie za bodajże 15zł (Rossmann). Po otwarciu maskary przeżyłam szok, takiej szczoteczki jeszcze nie widziałam. Była silikonowa, dosyć spora z takimi śmiesznymi kuleczkami umieszczonymi na igiełkach. Moje rzęsy są raczej cienkie i krótkie, więc moja pierwsza myśl brzmiało "ta szczoteczka poskleja mi rzęsy! Prędzej się dzióbnę nią w oko, niż wymaluję!"... O dziwo spotkało mnie mega pozytywne zaskoczenie. :)
    Zalety:
    • pogrubia
    • nie skleja
    • wydłuża
    • wydajny (starczył na 3-4 miesiące)
    • mimo, iż szczoteczka jest duża to fajnie łapie nawet najkrótsze rzęsy
    • rzadka, przyjemna formuła
    Wady:
    • cena :(
    vsc96
    7 lipca 2017 o 11:00
    Ideał
    Pierwszy mój tusz od bourjois,kupiony w promocji 1+1. Tusz bardzo wydajny wydłuża pogrubia. Gruba szczoteczka silikonowa z kuleczkami daje bardzo mocny efekt. Rzęsy są mega czarne. Tusz nie osypuje się,godny polecenia a przy tym bardzo wydajny
    Zalety:
    • Szczoteczka
    • Efekt
  • 30 kwietnia 2017 o 13:58
    Nie wypał
    Tusz kupiłam na przecenie w drogerii i cena była" na dowidzenia " 14,99 zł. I wcale nie jestem zaskoczona, że maskary już nie będzie. Miał być efekt pogrubienie, a w ogóle nie ma. Moje rzęsy po aplikacji wyglądały na cieniutkie nogi pająka. Kolor mam ultra black - ale na rzęsach kolor wyglądał jak wypłowiały czarny. Tusz na pewno się nie osypuje, ładnie rozczesuje to fakt - żadnych innych plusów nie zauważyłam. Jeżeli ktoś szuka maskary naprawdę pogrubiającej to tej na pewno nie polecam.