Max Factor Colour Elixir Gloss Błyszczyk do ust

Max Factor Colour Elixir Gloss Błyszczyk 10ml 15 Radiant Rose

• 11 lipca 2017 o 12:56
    Ciężko powiedzieć.... co o nim myślę..
    Nie jestem fanką błyszczyków, ale lubię mieć kilka fajnych kolorów w swojej kosmetyczce. Skusiłam się na Max Factora ponieważ zauroczył mnie piękny kolor nr 60. Na plus mogę ocenić aplikację produktu, jest przyjemny, aksamitny, dobrze się rozprowadza, ma również ładne, porządne opakowanie. Niestety jeżeli chodzi o jego trwałość to znika w ekspresowym tempie, często się rozmazuje, cena zdecydowanie za wysoka w porównaniu do jego jakości.
  • 10 stycznia 2017 o 14:16
    Blyszczyk na 6 :)
    Bardzo lubie blyszczyki MaxFactor - lubie je za wszystko :) Zaczynajac od przyjemnego zapachu, poprzez nawilzajaca, maslana konsystencje, po subtelne, twarzowe kolory. Blyszczyk jest dosyc trwaly ale nie klei sie, nie wyplywa poza kontur ust. Ladnie rozswietla usmiech i optycznie powieksza usta, dzieki idealnie gladkiej formule. Ma ladne opakowanie a patyczek do nakladania jest zakonczony wygodna gabeczka.
  • 31 grudnia 2016 o 19:26
    oceniam kolor Toffee
    Odcień Toffee to jeden z moich ulubionych wakacyjnych błyszczyków. Jest to nieco przyciemniony nude bez wyraźnych drobinek. To taki błyszczyk, który nie każdemu przypadnie do gustu. Jest on bardzo transparentny i ma nieco dziwny smak a nawet dość mdławy zapach. Mi to nie przeszkadza. Liczy się przede wszystkim odcień i przyleganie oraz konsystencja na ustach. Max Factor sprawdza się świetnie, jeśli chodzi o podkreślenie ust i lekkie uwypuklenie. Bardzo nieładnie schodzi z ust. Nakładam go tylko wtedy, gdy nie planuję jeść. Ale to wada większości błyszczyków, można więc śmiało zaryzykować Toffee, gdy chcemy lekko podkreślić usta i nadać im apetyczny wygląd. Nie kupować, gdy przeszkadza nam smak i wyraźny zapach kosmetyku.
  • 18 października 2016 o 10:17
    Jest OK
    Dostałam błyszczyk w prezencie od siostry (odcień Polished Fuchsia), więc nie miałam wcześniej okazji wypróbować tego odcienia choćby na ręce. Patrząc na dość intensywną czerwień w buteleczce, spodziewałam się średniego krycia i czerwonej barwy. Ale kiedy pomalowałam nim usta, zrozumiałam skąd nazwa tego odcienia: w kontakcie z ustami błyszczyk okazał się właściwie niekryjący i faktycznie miał odcień fuksji. Także wniosek z tego jest taki, żeby przed zakupem upewnić się, że odcień, który wybrałyśmy faktycznie będzie nam odpowiadał - bo w buteleczce może wyglądać inaczej. Co do krycia, to mamy właściwie 2 opcje: jedna warstwa dająca bardzo słaby kolor, ale mocny błysk albo dwie warstwy dające taki sam błysk, ale więcej zabarwienia. Więcej błyszczyka nałożyć się nie da, bo spłynie z ust. Ma dość gęstą konsystencję, na ustach trzyma się typowo dla błyszczyka, czyli kilka godzin albo do pierwszego posiłku/wypicia czegoś. Błysk jest mocny, chociaż przynajmniej w moim odcieniu nie ma żadnych błyszczących czy brokatowych drobinek. Zapachu czy smaku praktycznie nie ma. Szczerze mówiąc efekt, który daje kojarzy mi się troszkę z błyszczykami Constance Caroll w kulce, których namiętnie używałam będąc w podstawówce ;) Opakowanie jest bardzo ładne, aplikator gąbeczkowy, wygodny. Cena jak dla mnie absolutnie przesadzona, opłaca się kupować tylko w promocji typu -50%. Nie wysusza nadmiernie ust, choć nawilżenia też nie zapewni. Wydajność w normie. Plusy: +można stopniować efekt (1 lub 2 warstwy daje inny efekt na ustach) +ładne opakowanie +wygodny aplikator +dostępność Minusy: -cena
    asz3009
    16 października 2016 o 1:45
    Zmieniam zdanie na temat błyszczyków
    Zawsze byłam przeciwniczka błyszczyków ale ten zmienił moje zdanie o nich . Świetna formuła, cudowny zapach oraz przepięknie napigmentowany kolor. Nigdy nie spotkałam się z tak intensywnym kolorem w błyszczyku. Przeżyłam ciężki szok