Sephora CC Care + Color SPF 20 (Krem CC do twarzy)

• 20 października 2017 o 10:44
    spadek formy
    Pierwszy raz zastosowałam na wakacjach z polecenia przyjaciółki - był efekt wow! Nawilżył, dobrze dopasował się kolorystycznie, nie zrobił maski. Nabyłam po powrocie i pojawił się minus w postaci świecenia... Kolejne opakowanie to trochę porażka - po wyciśnięciu 80% preparatu stanowi krem i minimalnie podkład. Zero krycia. Zupełnie nie o to mi chodziło - nie sądziłam że ten sam produkt może się tak bardzo różnić :( Szukam już kolejnego rozwiązania dobrego dla mojej cery.
    Zalety:
    • Pierwsze opakowanie:
    • nawilżenie,
    • ładne, delikatne krycie,
    • naturalny efekt
    Wady:
    • Drugie opakowanie:
    • zasadnicza zmiana konsystencji,
    • brak krycia,
    • świecenie
  • 7 września 2015 o 14:08
    trochę za ciemny dla jasnych karnacji
    Testowałam z próbki otrzymanej w Sephora Ma kilka mocnych PLUSÓW: + wspaniale się nakłada, bez smug i plam + tuszuje niedoskonałości + nie podkreśla suchych skórek + stapia się ze skórą + ujednolica koloryt i… jeden MINUS: - jest trochę za ciemny dla bladej cery Twarz się nieco odcina od szyi - może nie jakoś strasznie, ale jednak. (Nieco się świeci, ale przecież większość BB/CC się świeci.) Polecam przetestować przed zakupem. Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: próbka 5 ml
    tami12
    13 maja 2015 o 20:16
    Tak ale ma kilka wad
    Kupiłam go około tygodnia temu ponieważ chciałam dać odpocząć mojej skórze od fluidów po zimie i przyjaciółka zaproponowała mi produkt typu bb/cc. Wybrałam CC ponieważ mam cerę z zaskórnikami i potrzebuję krycia. Produkt ma lekką konsystencje,delikatnie sie rozprowadza i idealnie dopasowuje do odcienia skóry. Minus- po kilku godzinach skóra zaczyna się błyszczeć (mimo tego że moja skóra jest raczej sucha) i należy ja potem kilkukrotnie pudrować. Krycie do bardzo dobrych nie należy. Ogólnie reasumując fajna lekkość na lato i gorące dni,ale trzeba użyć pudru.Kto szuka dobrego rozświetlenia tez będzie zadowolony. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1-go
    aniyam
    23 lipca 2014 o 11:25
    nie jest najgorzej
    To nie był mój pierwszy raz z kremem CC, więc mam porównanie. Na tle innych wypada nie najgorzej. Ma bardzo ładne i higieniczne opakowanie. Łatwo się go nanosi, chociaż ma delikatnie gęstą konsystencję ( ale nie bardzo gęstą ). Szybko się wchłania ale bardzo ładnie wyrównuje koloryt cery, zarówno przebarwienia jak i naczynka. Niestety prawie wcale nie kryje niespodzianek i po godzinie pory są już bardzo widoczne. Cera szybko zaczyna się świecić, nawet po nałożeniu pudru. Nie zauważyłam żaby zapychał mi pory ale nie widzę też żadnego upiększenia. Brak nawilżenia, nie zauważyłam żeby choć optycznie odrobinę wygładził zmarszczki. Rozświetla i zamyka pory - tak obiecuje producent, chyba się mocno pomylił. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 szt.
  • 23 czerwca 2014 o 22:52
    jest niezle, choc mogloby byc lepiej
    Jest to moj pierwszy krem CC, a namowila mnie na niego kolezanka kiedy po wyjsciu z basenu, w 30 stopniowym upale, stwierdzilam, ze podklad w taka pogode to zbrodnia, ale sam krem, jakby za malo. O wygodzie kremu typu CC nie musze chyba wspominac i nie bede go za to oceniac. Ocenie go za to, ze idealnie dopasowuje sie go karnacji (wystepuje tylko w 1 odcieniu), wiec nie ma strachu ze nie trafimy z kolorem. Po drugie doskonale wyrownuje koloryt cery, kryjac przy tym drobne zaczerwienienia i zmarsczzki. Wymaga tego zeby delikatnie go przupudrowac, cera nabiera wtedy swiatla. No wlasne, nie zauwazylam zeby odbijal swiatlo, twarz wydaje sie troche "plaska", wiec trzeba podmodelowac ja pudrem i ewentualnie rozem. Mam tez male zastrzezenie jesli chodzi o nawilzenie. Dla mnie jest ono niewystarczajace, chociaz nie czuje sciagniecia skory ani po aplikacji ani w ciagu dnia. Kosystencja kremu dosc gesta, moze dlatego wydaje mi sie ze nie nawilza wystarczajaco. Krem niestety tez lekko zapycha pory. Opakowanie bardzo higieniczne, cena bardzo przyzwoita, a nawet bardzo atrakcyjna w porownaniu do innych producentow. Chcialabym wyprobowac inne skoro juz przekonalam sie do kremow CC, ale ten na pewno oceniam pozytywnie, ma drobne niedociagniecia, ale generalnie to dobry produkt. Używam tego produktu od: 1 miesiac Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie