Neutrogena Emulsion Corporelle Hydratante (Emulsja do ciała o działaniu nawilżającym)

Offca_A
    7 lutego 2005 o 19:19
    Genialny!
    Jedyny balsam, który poradził sobie z moją atopową skórą - przy nim zapomniałam co tojest swędzenie całego ciała, a szczególnie nóg. Opakowanie bardzo wygodne, dobra pompka, konsystencja w sam raz, wchłania się szybciutko, skóra zostaje miękka - coż chcieć więcej! Co prawda dużo specyfiku zostaje pod koniec na ściankach opakowania, ale przy uzyciu nożyczek i rozcięciu da się wydłubać jeszcze na 3 smarowania :) Jednym słowem - rewelacja! Polecam wszystkim z problemami skórnymi! Aha, balsam z tej samej serii (ten zwykły) jest wg mnie dużo słabszy. Używam tego kosmetyku od/ ilość zużytych opakowań: jakieś dobre 3 lata... PS. i kosztuje ok. 25zł, a nie ok. 40, jak jest w opisie!
  • 4 sierpnia 2004 o 7:59
    Genilanie nawilża!
    To rzeczywiście najgenialniejszy z balsamów. Do tej pory używałam granatowego Nivea, gdyż mam suchą skórę, ale ten tłusty film, jak po oliwce, był nie do zniesienia. Neutrogena natychmiast wnika w skórę, nawilża mocno, a efekt utrzymuje sie naprawde długo. Skóra staje się mięciutka i nawilżona, a nie tłusta. W Polsce Neutrogena występuje jako balsam oraz emulsja (ta jest do dkóry b. suchej). Zdecydowanie polecam, to kosmetyk genialny.
    ritka
    29 kwietnia 2004 o 15:41
    świetny!
    Rzeczywiście wspaniały balsam do suchej i przesuszonej błędami w pielęgnacji skóry. Bardzo dobrze rozprowadza się oraz szybko wchłania, pozostawiając na skórze delikatny połysk. Natychmiast i na dłuuugo przynosi ulgę suchej, łuszczącej się skórze. Wyraźnie uelastycznia, wygładza i nawilża. Nie powoduje podrażnień. Ma dosyć intensywny zapach (coś jakby przyprawa goździk) który jednak nie utrzymuje się zbyt długo (na szczęście!). Opakowanie z pompką pozwala na rozsądne dawkowanie kosmetyku, którego naprawdę niewielka ilość wystarczy, by odpowiednio nawilżyć nawet sporych (jestem "szeroka" :) )rozmiarów ciało.