Glam Shop Brush T8 Pędzel do precyzyjnego konturowania

• 6 lutego 2016 o 21:17
    Kocham i nienawidze jednocześnie
    Wspaniały i okropny w jednym, idealny do konturowania kształt włosia, które w trakcie używania i mycia łamie się i niemiłosiernie sypie... Co do samej aplikacji produktów nie mam zarzutów, kształt i gęstość włosia świetnie dobrane, nie jest za duży i zbyt mocno "zbity". Dobrze rozciera brązery i pudry do konturowania, nie robi plam, jest całkiem przyjemny w zetknięciu ze skórą. Jakość samego włosia woła o pomstę do nieba, w czasie aplikacji kruszy się i sypie niesamowicie!!! Całą bluzkę mam nie raz zasypaną włosiem z pędzla... I tu podkreślam, że nie wypada ze skuwki, tylko zwyczajnie w trakcie pracy włos się łamie. Naciskając na włosie od góry palcem czuć, ile jest wykruszonych włosków, bo nie stawia równego oporu pod naciskiem. Pełno jest krótszych włosów, co widać jak zaglądniemy głębiej, między włosie. Wystarczył około miesiąc użytkowania i zaczęła się zabawa z tym wypadaniem... Wszystkie pędzle myje i suszę w ten sam sposób, tylko z białym włosiem tej firmy mam taki problem. Nawet średnio lubiane przeze mnie do tej pory Hakuro nie sprawiały mi aż takiego problemu... Kształt się rozbija, ale suszę go obecnie w osłonce i wrócił do oryginalnego ułożenia :) Ciężko mi powiedzieć, czy ten pędzel polecam, kształt i praca włosia są bezapelacyjnie wspaniałe, ale czy rekompensują jakość włosia ?? Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: jeden pędzelek
  • 14 sierpnia 2015 o 21:32
    A ja uważam, ze pędzel jest świetny
    Zaczne od tego, ze większosć osób nie ma pojęcia jak dbać o pędzle z włosia naturalnego. Właśnie na pędzlach Hani widać jak mycie szamponami, odżywkami i żelami do higieny intymnej przy twardej wodzie niszczy włosie. Zaręczam Was, że w ten sposób zniszczycie każdy pędzel, nawet Zoevę i Hakuhodo. Wszystkie pędzle myję w alkoholu izopropylenowym - włosie jest bardzo delikatne, nie odkształca się, nie odbarwia, nie mam z nim żadnych problemów. Uważam, że pędzle Hani są świetne. Zaczęłam od 4 sztuk, których nie oszczędzałam i używałam codziennie (codzienne mycie) i zainwestowałam w inne modele. Większość z nich zdubluję, nawet te z włosia kozy. Pędzle Hakuro mogą Glambrushom co najwyżej czyścić tandetne białe, perłowe trzonki, bo jakość włosia i kształty są niepowtarzalne i bardzo dobre. Włosie nie kłuje. Nie wiem czy trafiam na jakąś super serię, albo siedzi tu jakiś troll, ale z moim włosiem nic się nie dzieje. Wolę je nawet od Zoevy jak mam być szczera. Syntetyki Hani dorównują jakością SigmaBeuaty. Od killku lat pracuję na Zoevie i Sigmie, więc ciężko było mi się przesiąść na Glamszczoty jak ktoś to nazwał. Aktualnie nie widzę między nimi aż taiej różnicy, a częściej sięgam po GB - ich kształt bardziej mi odpowiad i lubię ten efekt. Przede wszystkim szybko i bardzo ładnie nakładają produkt. Mam lekką rękę, ale nawet przy Zoevie robiłam plamy od moco napigmentowanych kosmetyków. Przy Glambrushach nie mam takich problemów, moczę pędzel w różu, brązerze, strzepuję nadmiar i już. Rozprawdza kosmetyk bardzo szybko, sprawnie, bez smug. Zostawia mgiełkę koloru. T8 jest wielozadaniowy, od razu spodobał mi się jego kształt na kopyyko, podobny model ma MAC i Hakuhodo. Doskonale wpasowuje się w miejsce pod kością policzkową, jest doskonały do konturowania i brązowienia skóry. Uwielabim go także do różu. Sięgam po niego prawie codziennie i przy kolejnych zakupach dokupię jeszcze 2 sztuki. Można nałożyć nim nawet rozświetlacz, wystarczy delikatnie ścisnąć pędzel i viola! Co ważne, bardzo dobrze oddaje go na skórę. Jeśli chcemy mocniejszy efekt, możemy pracować trzymajac pędzel przy skuwce, natomiast w uzyskaniu airbrushowego wykończenai polecam trzymać go za prawie koniec trzonka. To ,co mi się nie podoba to .. ich wygląd. No nei, nie przemawia to do mnie. Pędzle wyglądają jak prostoz gazety Bravo Girl dla zbuntowanej nastolatki. Ale potrafię to wybaczyć, w tej cenie nie ma lepszych pędzli. Oczywiście nie każdy pędzel Glambrush jest super, ale zdecydowana większość jak najbardziej jest godna polecenia. Cena jest przystępna, dostępna dla każdego. Każdy doceni model T8. Z pedzla wypadły mi tylko 2 włoski przy pierwszym oczyszczaniu, więcej nie miało to miejsca. Włosie jest bardzo delikatne dla skóry, choć nie jest tak jedwabiste w dotyku jak Zoeva, przy aplikacji nie czuć ruchów pędzla. Ja nie mam im nic do zarzucenia i kupię kolejne sztuki. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno
    jaqlin
    6 stycznia 2015 o 16:56
    o ja głupia kupiłam i żałuje
    Duży szum na youtubie, płatny i ja na to wszystko dałam się nabrać jakbym miała naście lat. Stare i głupie:) Powiem tak, nie zdaża mi się dawać negatywnej opini o produktach, ale NA PRAWDĘ PRZESTRZEGAM PRZED ZAKUPEM TYCH PĘDZLI. Kupiłam kilkanaście - totalna porażka, po jednym umyciu nadają sie do kosza, to co dzieję się z tymi pędzlami to nawet TAŃSZA "BEZ MARKA CHIŃSKA" JEST O NIEBO LEPSZA. Rozwalają się na wszystkie strony. Miałam kilka podejść do nich, dałam im szanse, ale nie da się na nich pracować. NIE NIE NIE! Używam tego produktu od: KILKA MSC Ilość zużytych opakowań: KILKANAŚCIE PĘDZLI
  • 15 listopada 2014 o 15:21
    Nie podoba mi się.
    Po pierwsze to wydaje mi się, że te pędzle są przereklamowane i nie warte ta dużego szumu jaki wokół nich powstał. Na początku miałam ochotę kupić 4, na szczęście skończyło się na dwóch i z dwojga złego ten jest tym gorszym. + ma fajny kształt, według mnie nada się dla początkujących. - wypada z niego włosie (po pierwszym myciu się to nie zmieniło) - obrzydliwie rozczapierza sie po myciu, pomimo suszenia w osłonce. Nie jest to wina nieumiejętnego mycia, ponieważ z innymi pędzlami nigdy, ale to nigdy nie miałam podobnego problemu+ widziałam filmik instruktażowy, aby wykluczyć mój ewentualny błąd, więc z przykrością stwierdzam, ze to wina T8. Podsumowując, nie jest wart tych 28 zł. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: W trakcie.
  • 25 października 2014 o 1:40
    niestety jestem na nie :/
    Posiadam kilka pędzli glambrush. Większość oceniam bardzo pozytywnie, ale niestety ten pędzel nie spełnia moich oczekiwań. PLUSY + Super kształt, idealna wielkość i gęstość włosia - można przy jego pomocy z łatwością konturować jak i rozcierać kosmetyk. + Dużym atutem jest jasne, niefarbowane włosie. + Cena. +/- Wizualnie są OK, wykonane estetycznie, dopracowane. Jak dla mnie szału nie ma, ale każdy woli coś innego :) MINUSY - Jedyną i niestety podstawową wadą tego pędzla jest to, że włosie masowo kruszy się i wypada. Nie jest to spowodowane nieumiejętnym czyszczeniem pędzla - czyszczę go zgodnie z zaleceniami. Przy pierwszym użyciu miałam nadzieje, że po praniu problem zniknie, ale niestety tak się nie stało. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: w trakcie używania