Wellness & Beauty Dusch- und Badecreme mit Reichhaltiger Sheabutter & Mandelöl Żel pod prysznic `Masło shea i olej migdałowy`

Ann2207
    2 kwietnia 2019 o 21:58
    Jednorazowa przygoda
    Kupiłam w polskim Rossmannie, co ciekawe w Niemczech byłam w dwóch i zero kosmetyków firmy. Była promocja i wzięłam teraz żałuję że nie skusiłam się jeszcze na jakiś olejek ale nie płacze się nad rozłam mlekiem. Wykonczalam zapasy i dlatego wstrzymała się z zakupem a że trafiłam na promocję jak to się mówi dwie pieczenie przy jednym ogniu. Pierwsze co mnie urzekło to zapach bardzo przyjemny. Kosmetyk dobrze się pieni ale jest mało wydajny starczył mi na dwa tygodnie. Bytelka przezroczysta z miękkiego plastiku, można postawić do góry dnem i wszystko zużyć. Cena zachęca do zakupu. Wady : sls w składzie. Zaowazylam że wysusza mi skórę, swedziala i drapalam się. Sprawdzony apteczny balsam dopiero przynosił mi ulgę. Z tego powodu nie kupię ponownie chociaż cieszę się że przetestowałam.
    Zalety:
    • Zapach, niska cena.
    • Wygodne opakowanie.
    Wady:
    • SLS w składzie.
    • Nie wiem czy to wina składu ale krem z czesem wysuszał miał skórę, spora ilość balsamu przynosiła mi ukojenie.
    • Niska wydajność, starczył miał na dwa tygodnie, musiałam go spro nalac na gąbkę żeby uzyskać efekt w postaci piany a jaki mi chodziło.
  • 21 marca 2019 o 11:55
    Mam dylemat
    Zapach jest wprost rewelacyjny. Bardzo słodki i długo pozostaje na ciele. Po kąpieli nie muszę używać perfum. Konsystencja jest delikatna i kremowa, w połączeniu z wodach pozostawia gęstą pianę. Jednak podczas regularnego stosowania skóra wyschła na wiór. W składzie znajdziemy bardzo mocne substancje myjące, które zaburzają pH skóry.
    Zalety:
    • Zapach na 6
    • Konsystencja
    • Estetyczne i ciekawe opakowanie
    • Ładnie się pieni
    Wady:
    • Chemiczny skład
    • Nie nadaje się dla suchej skóry
  • 24 grudnia 2018 o 16:11
    Wellness & Beauty Żel pod prysznic Masło shea i olej migdałowy
    Żel pod prysznic o ładnym delikatnym zapachu olejku migdałowego oraz masła shea, w miarę wygodne opakowanie. Moim zdaniem zbyt wysoka cena za małą pojemność.
  • 8 lipca 2018 o 15:43
    Przyjemny zapach i konsystencja
    Kolejne tanie i dobrze działające na ciało cudo. Znów powtórzę - mini produkt jak i pełnowymiarowe opakowanie w niskiej cenie. Opakowania ładne, zgrabne i praktyczne. Zarówno duża wersja jak i mała - godna polecenia wg uznania. W opakowaniu ślicznie pachnący kremowy żel pod prysznic. Zapach lekko migdałowy, troszkę przypominający mi jakiś kremowy aromat. Lekko różowawy w barwie - jednak zbliżony bardziej do beżu. Pod wpływem wody żel zmienia się w kremową pianę, która otula nasze ciało. Uczucie po? Odświeżenie, mocne nawilżenie i gładkość. Regeneracja suchej skóry gwarantowana z tymże produktem. Oczarowało mnie to jak zadziałał na moje ciało. Przy dłuższym stosowaniu - mocne nawilżenie, redukcja suchości skóry oraz mocne odżywienie. Zapach słabiej wyczuwalny po kąpieli niż u innych przyjaciół tego produktu, ale to nie mankament. Dla gładkiej skóry - POLECAM. :)
    • Konsystencja
    • Regeneruje
    • Nawilża
    • Odżywia
  • 1 lipca 2018 o 17:42
    To była raczej jednorazowa przygoda...
    Żel zakupiłam na jednej z promocji w Rossmannie - w cenie regularnej jakoś nigdy mnie nie skusił, choć oczywiście zwrócił moją uwagę :). Wygląda bowiem bardzo luksusowo i elegancko, stanowiąc ozdobę łazienki. Naprawdę ładna i funkcjonalna butelka w połączeniu z miłym, kremowym kolorem żelu stanowią idealny duet. Bardzo wygodny dozownik zapewnia wydobycie produktu w pożądanej ilości. Żel posiada dość gęstą, jakby kremową, przyjemną konsystencję i idealnie rozprowadza się na skórze. Pieni się bardzo delikatnie, ponadto dobrze oczyszcza ciało. Sprawnie i szybko się spłukuje. Niestety, z uwagi na małą pojemność i dość delikatną pianę, jaką wytwarza, niezwykle szybko się kończy - jest zatem mało wydajny. Co do zapachu... mam tutaj mieszane uczucia - początkowo byłam na tak, gdyż odpowiadają mi takie lekko kremowe zapachy, lecz po kilku kąpielach z użyciem tego żelu zaczął mi on trochę przeszkadzać. Stał się zbyt mdły, zbyt słodki, może również zbyt mydlany. Sama nie wiem dlaczego, ale do samego końca butelki drażnił mnie. Żel, choć posiada w swoim składzie SLSy, nie podrażnił i nie uczulił mojej delikatnej, wrażliwej skóry. Również jej nie przesuszył, co bardzo mnie ucieszyło. Czy posiada jakieś dodatkowe właściwości pielęgnacyjne? W moim odczuciu poza oczyszczeniem ciała, nie robi nic więcej - ani nie nawilża, ani nie pielęgnuje skóry. Jeżeli jednak zależy nam jedynie na kosmetyku do codziennego mycia, to się sprawdzi.
    Zalety:
    • bardzo ładne i funkcjonalne opakowanie,
    • wygodny dozownik,
    • delikatnie się pieni,
    • posiada dość gęstą konsystencję,
    • dobrze oczyszcza ciało,
    • sprawnie się spłukuje,
    • ma niską cenę na promocji.
    Wady:
    • mdły, przesłodzony zapach,
    • SLS w składzie,
    • nie posiada żadnych dodatkowych właściwości pielęgnacyjnych, nie nawilża skóry,
    • jest mało wydajny.