Laura Conti Dessert Zero Calorie, Lip Balm, Deserowy balsam ochronny `Panna Cotta` (stara wersja)

Stara wersja produktu

• 4 października 2021 o 20:05
    Zapach Tic Tac
    Bardzo tania, całkiem ok jakościowo pomadka do ust. W jej cenie nie oczekiwałam wiele, i spełniła moje oczekiwania. Sama preferuję używać jej na noc - bo na ustach nie jest na tyle wygodna - jak dla mnie - by używać ją w dzień. Przez długi czas nie potrafiłam rozpoznać tego z czym kojarzy mi się jej zapach. Wiele z Panna Cottą wspólnego nie ma. W końcu kilka dni temu olśniło mnie - Tic Tac. Te tańsze nie firmowe , nie miętowe pastylki.
    Renees
    9 grudnia 2020 o 9:29
    Parafinowa miękkość która bieli wargi
    Często te pomadki są na promocjach i można dorwać je za kilka złotych co sprawia, że nie można przejść obojętnie.. przecież pomadek nigdy za wiele :) Jest kilka wersji innych jeszcze do wyboru. Jak otwierałam opakowanie spodziewałam się słodkiego, może nawet mdławego zapachu. Tak mi się kojarzy ten deser ale okazało się, że jest bardzo delikatny, prawie go nie czuję. Także chyba producentowi z zapachem coś nie poszło.. ale to akurat nie ma takiego dużego znaczenia. Pomadkę szybko rozsmarowuje na ustach, jest miękka bardzo i pokrywa parafiną wargi od razu, nie trzeba jej rozgrzewać. Niestety jest na bazie parafiny. Ta miękkość jest niby fajna ale przez to pomadka szybko topnieje i może się nie nadawać do użytku przy wyższych temperaturach niż te zimowe. Działanie ma średnie, ja mam wiecznie suche usta więc dla mnie jest za słaba aczkolwiek jak na taką cenę to nie ma tragedii. Na pewno nie poradzi sobie ze spierzchniętymi i pękającymi ustami. Szybko też ją zjadam i mam wrażenie, że nie zdąży podziałać zanim ją zjem.. Jest jeden minus tej pomadki, który mi osobiście przeszkadza. Barwi wargi na taki blady, trupi kolor. Niby biały, może lekko różowy/beżowy. W każdym razie usta bieli i wyglądają jakby krew odpłynęła i zaraz miałabym zemdleć. Wiecie, w domu to nie ma znaczenia ale żeby gdzieś wyjść do ludzi z białymi ustami to trochę dziwnie by to mogło wyglądać. Wracając jeszcze do działania to na szczęście nie mam po niej tak, że musze używać co chwilę ponieważ usta mnie zaczynają piec, albo, że się "uzależnią". A miewałam pomadki po których użyciu musiałam raz po raz używać, ciągle, bo niby działały ale za chwile to pieczenie no i znowu smarowanie... Szybko ją zużywam, idzie jak woda, i nie wiem czy kupię następną, ale jak napisałam, pomadek nigdy za wiele.
  • 13 lutego 2020 o 19:45
    Mógłby to być fajny produkt ale ....
    Kupiłam tę pomadkę na przecenie w Hebe za 2,90 zł. Skusił mnie napis że to seria deserowa i każda ma pachnieć jakimiś słodkościami. Do wyboru było kilka wariantów ,moim łupem padła Panna Cotta. Uwielbiam używać matowe szminki a potem muszę regenerować moje przesuszone usta więc pomadki ochronne są u mnie niezastąpione i mam je dosłownie wszędzie: przy komputerze, w torebce, w kieszeni kurtki,przy łóżku Deser włoski jest robiony na bazie śmietanki z nutą wanilii więc spodziewałam się kremowego słodkiego zapachu. Owszem czuć słodycz ale gdzieś w tle wyczuwam skwaśniałą śmietanę :)Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe bo zapach szybko wietrzeje na ustach. W smaku też jest taka nijaka-ani słodka ani niesmaczna .Po prostu wazelina. Konsystencja jest bardzo miękka, sztyft lekko sunie po ustach zostawiając delikatną tłustą warstwę (pomadka jest na bazie parafiny).Z doświadczenia wiem że tak miękkie pomadki lubią latem topnieć i się łamać , ta nawet zima się tak zachowuje.Nie można jej za mocno naciskać bo łatwo o wypadek :) Kolor pomadki jest jasnoróżowy, pastelowy a przy nałożeniu grubej warstwy na usta troszkę bieli i staje się widoczny.Odkryłam to dopiero po przeczytaniu innych opinii ponieważ malowałam się nią w domu, nie spoglądałam do lusterka i całe szczęście że nie musiałam wtedy wychodzić do ludzi bo pewnie nieświadoma straszyłabym upiornymi ustami :) Opakowanie bardzo kolorowe , ładne nie sposób nie zauważyć go na półce. Sama pomadka jest wykonana z lekkiego, taniego plastiku ale cóż za taka cenę nie ma co wybrzydzać Skład Wcześniej miałam pomadkę Laura Conti Vegan z naturalnym składem więc tym razem brała w ciemno nie sprawdzając w sklepie.To że jest ona na parafinie mi nie przeszkadza bo lubię taka warstwę izolacyjną na ustach ale martwi mnie zawartość BHT i filtrów UV i to w produkcie który chcąc nie chcąc zjadamy.Są to substancje kontrowersyjne , posądzane o zły wpływ na nasz organizm więc staram się ich unikać. Produkt zużyję ale następnym razem dokładnie sprawdzę INCI Działanie Gdyby nie problem białej warstwy na ustach i skład produkt nie byłby taki zły.Dobrze natłuszcza usta, chroni przed czynnikami zewnętrznymi. Na pewno nie nawilża .Ma odpowiednią konsystencje i jest tania.
    Zalety:
    • tania
    • natłuszcza wargi
    Wady:
    • bieli usta
    • kiepski skład
    • słabe opakowanie
    • miękknie w wyższych temperaturach
  • 9 lutego 2020 o 14:37
    Jeden z najlepszych balsamów do ust
    Ten balsam do ust kupiłam w Hebe. Cena jest bardzo niska, co jest dużym plusem. Dostępnych było kilka opcji zapachowych. Zapach panna cotta jest bardzo ładny, mleczny, delikatny. Zawsze balsamy stosuję na noc. Chcę, żeby moje usta rano były bardzo dobrze nawilżone, odżywione. Ten balsam zapewnia dokładnie taki efekt. Jego konsystencja jest woskowa, on jest bardzo miękki, łatwo się go nakłada na usta, ponieważ pod wpływem temperatury ust on lekko się topieje na ustach. Balsam ma delikatny pastelowy kolor. Mnie to nie przeszkadza, bo stosuję go wyłącznie na noc, nakładając grubą warstwę. Jeśli ktoś chce używać go na dzień, to wystarczy nałożyć odrobinę i usta będą pięknie wyglądać, będą bardzo ładnie połyskiwać. Balsam jest wydajny. Polecam.
    Zalety:
    • Nawilża usta, odżywia je
    • Konsystencja
    Wady:
    • Nie znalazłam
  • 22 kwietnia 2018 o 19:21
    Bardzo fajna
    Ta pomadka działa na moje usta. Intensywnie nawilża, chroni, pielęgnuje i wygładza. Nie mam dzięki niej podrażnionych i wysuszonych ust. Balsam ten delikatnie nabłyszcza usta i chroni przed promieniowaniem UV. Jest wydajna i wystarcza na długi czas. Łatwo rozprowadza się na wargach.