Palety do makijażu

The Balm Balmsai Palette Paleta cieni do powiek i brwi

• 26 lipca 2020 o 20:00
    Kiedyś tak
    Pamiętam jak 6 lat temu dostałam tę paletkę od męża na mikołajki. Wówczas cienie the balm to było coś. Większość cieni została u mnie wykorzystana do dna, ale 2 cienie zupełnie nieruszone bo strasznie się osypywały. Z perspektywy czasu (6lat) na tamte czasy była to rewelacja. Cienie do brwi totalny sztos i jasne o różnorodnym wykończeniu idealne do makijażu dziennego - ale wykończenie mowa tu o satynowym, lub perłowym, nie efektach jakie dają folie czy turbopigmenty. Ciemne cienie i czarny lubiły się osypywać. Generalnie paletka na tak, chociaż dziś za taką cenę można kupić lepsze o bardziej przyjaznej formule i dające nowocześniejszy efekt na oku. Mam doniej sentyment, jest to dobra paleta,choć są obecnie o wiele lepsze.
    Zalety:
    • w 2014 roku był to sztos
    Wady:
    • paleta chyba nie jest na "czasie" patrząc na 2020 rok i różnorodność jaką dają nowsze palety
  • 29 sierpnia 2019 o 15:00
    Świetna
    Świetna paletka, cienie mega napigmentowane, nie sypią się. Może nie do końca moje kolory, ale wydaje mi się, że jeśli komuś się podobają to czemu nie. Plusem jest dużo cieni.
    o_t
    25 lutego 2018 o 18:23
    Przyjemne, wakacyjne...
    Od jakiegoś czasu bardzo ciągnie mnie do palet the Balm. Balmsai dorwałam na olx, bo szkoda mi było znowu wydawać tyle kasy, a i znalezienie tej paletki w sklepie nie zawsze jest takie proste. Trafiło mi się szczęśliwie, bo w zestawie z innymi kosmetykami, za 50-80 zł - nie pamiętam dokładnie. Niestety szablonów już nie było, więc będę oceniać paletkę bez nich.
    Zalety:
    • Opakowanie: lekkie, wytrzymałe, utrzymane w stylu firmy, kojarzące się z wakacjami, na magnes, z dużym, wygodnym lusterkiem.
    • Cienie: piękne kolory, praktycznie nie ma cieni, które uznałabym za nieprzydatne (no. może ewentualnie Stoked, bo podobne trafiają mi się co jakiś czas w paletach i zupełnie nie mam na nie pomysłu), dużo kolorów (wolę tak, niż kilka wielkich cieni, których i tak nie zużyję), nadają się do powiek i do brwi, na dzień i na wieczór. Moim ulubieńcem jest Big Kahuna - pięknie lśni i w innych paletach raczej nie mam podobnego. Zdarzało mi się też używać niektórych jako bronzera (Score) i rozświetlacza (Hang 10, ale myślę, że spróbuję też innych).
    • Nie sypią się jakoś szczególnie.
    Wady:
    • Dostępność: trochę mi zajęło znalezienie tej paletki...
    • Cena: ...a już w dobrej cenie to tym bardziej.
    • Nie ma jasnego, matowego beżu - najbardziej zbliżony jest Wipe Out, ale on jest jednak drobinkowy.
    • Optymalnie byłoby, gdyby beżowego cienia było więcej niż tych najciemniejszych - przynajmniej dla mnie, bo wiem, że tego ostatniego rzędu używam najmniej.
    • Opakowanie łatwo jest zabrudzić, a z pędzlami trzeba uważać, bo cienie są małe i niekoniecznie chcemy upaprać pacynkę w kilku kolorach jednocześnie.
  • 9 stycznia 2017 o 17:17
    Jakościowo genialne cienie!
    Kosmetyki the balm stają się już powoli kultowe, spora ich ilość staje się od razu hitem. Nie inaczej jest w przypadku palety Balmsai, która jest już popularna w internecie. Muszę przyznać, że jakość cieni the balm mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła. W zasadzie znam tylko jedną paletę z podobnie genialnymi cieniami-Sleeka, potem the Balm, potem długo długo nic i dopiero w dalszym zestawieniu kolejne firmy. Cienie są może i malutkiej pojemności ale po dotychczasowym zużyciu wyglądają na wydajne, nie widać, że były używane. Cienie są naprawdę niesamowite: nie pylą, są delikatnej-prawie kremowej konsystencji, pięknie się blendują nie tracąc na intensywności, są doskonale napigmentowane. Praca z nimi to sama przyjemność, makijaże same się robią, blendowanie nawet skomplikowanych połączeń jest dziecinnie proste. Kompozycja kolorów w palecie jest naprawdę świetnie dobrana: mamy kolory bazowe, jest och 6 o różnym wykończeniu -i maty i opalizujące, z drobinkami. Trzeba przyznać, że maty są doskonałej jakości co zdarza się niezwykle rzadko. Kolejne 6 cieni w wersji kolor jest niesamowicie napigmentowane. Najpiękniejszy w całej palecie jest szmaragd BIG KAHUNA <3 coś pięknego. Głęboki, mocny, nasycony, opalizujący. Mamy także nasycony niebieski, piękną oliwkę, głęboki fiolet, magnetyczną miedź... Mamy również matowe brązy idealne do brwi (zwarte, napigmentowane, matowe-nadają się do brwi!) i makijażu dziennego w wersji blendowanej. Cienie można stosować zarówno a sucho jak i na mokro. Trwałość ogromna bez bazy. Nie bledną, nie osypują się. Opakowanie jak na the balm przystało urocze i porządnie wykonane. Dołączone do zestawu szablony do brwi i kresek w zasadzie nieprzydatne. Cena spora ale warta każdej złotówki!!!
  • 15 lutego 2016 o 16:08
    Moje ukochane cienie!
    Ta paletka to moje pierwsze zetknięcie z produktami firmy Tha Balm. Zacznijmy więc od opakowania - urzekające kartonowe opakowanie w stylu pin up. Jeśli chcę pomalować oczy niedługo po pomalowaniu paznokci nie muszę się martwić o lakier - nie będzie żadnych starć z plastikowymi opakowaniami. Pomimo iż opakowanie jest kartonowe jest trwałe, a cienie są w nim całkowicie bezpieczne. Lusterko w paletce jest duże i dobrej jakości, spokojnie można przy nim w awaryjnej sytuacji wykonać makijaż. Z szablonów nie korzystam, nie mniej jednak nie przeszkadzają mi na tyle, żeby obniżać za to ocenę. Kolory - mamy do dyspozycji cienie w 18 kolorach nadających się zarówno do makijażu dziennego jak i wieczorowego, do powiek i do brwi, przy czym tych do brwi również można używać do powiek. Same cienie w dotyku są niesamowicie miękkie i satynowe. Wykończenia cieni jakie mamy do dyspozycji to cienie matowe, satynowe i z drobinkami. Kolory są bardzo dobrze napigmentowane, a efekt jaki dają na powiece jest niesamowity. Cienie z drobinkami nie błyszczą się nachalnie, nie obsypują się. Dobrze się z nimi pracuje. Do tego są bardzo trwałe, na bazie wytrzymują w świetnym stanie ok. 10 godzin, co przy mojej opadającej powiece jest świetnym wynikiem. Cena regularna jest dość wysoka, ale po przeszukaniu sklepów internetowych można ją dostać za ok. 120 zł. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 zaczęte

Zobacz także inne Palety do makijażu