Evree Intensive Facial Care, Magic Rose, Pure Beauty Oil Upiekszająca kuracja do twarzy i szyi

• 24 grudnia 2020 o 20:52
    wolę olejki bez dodatków
    Kupiłam, bo lubię różane kosmetyki i lubię olejki. Zużyłam go z przyjemnością. Nawilża, żadnej krzywdy nie robi. Obecnie wolę jednak olejki bez żadnych dodatków. Używam czystych olejków, tłoczonych na zimno i chętnie eko. Ten olejek niestety zawiera sztuczne substancje zapachowe (np. Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carbox-Aldehyde). Wygodna buteleczka z zakraplaczem.
    Zalety:
    • Dobrze nawilża
    Wady:
    • zawiera sztuczne substancje zapachowe
  • 31 października 2020 o 0:50
    Średnia jakość
    Magic Rose nie zachwycił mnie. Produkt w wygodnym opakowaniu z pipetą. Konsystencja olejku. Magic Rose stosowałam na twarz, szyję oraz dekolt. Olejek dobrze nawilżał, regenerował skórę. Nie zauważyłam innych właściwości, o których mowa w opisie tego produktu, na swojej skórze. Olejek nie zapychał, nie uczulał.
    Zalety:
    • higieniczne opakowanie z pipetą
    Wady:
    • brak efektów
    Ann_26
    15 lipca 2020 o 12:47
    Nie do końca dla mnie
    Olejek kupujemy zapakowany w papierowy kartonik na którym znajdują się wszystkie niezbędne informacje na temat używania. Właściwe opakowanie to szklana buteleczka o pojemności 30 ml z aplikatorem w formie pipety. Umożliwia ona wydobycie niezbędnej ilości produktu i jak dla mnie jest idealnym i przede wszystkim mega wygodnym rozwiązaniem. Zapach produktu jest przyjemny i różany. Sama nie jestem wielką fanką różanych nut w kosmetykach, ale tutaj są one neutralne i nie męczące dla nosa. Nie musimy się obawiać babcinego zapachu. Sama konsystencja jak nie trudno się domyślić jest typowo olejkowa :D Producent na opakowaniu podaje nam 7 sposobów na wykorzystanie kosmetyku, o których możecie przeczytać na poniższym zdjęciu. Myślę że większość z nich wypróbowałam.. Ale po kolei, zacznę od końca :DD Jak już wspominałam aplikacja jest niezwykle wygodna, a samo nakładanie niezwykle przyjemne dzięki wykonywanemu masażowi (7). Olejek kupiłam jednak z zamysłem stosowania go jako serum (1) i niestety nie mogłam zbytnio nacieszyć się takim jego zastosowaniem. Za każdym razem bowiem niezależnie od ilości nałożonego 'serum' na twarzy pozostawiał tłusty olejkowy film. Powiedzie zapewne czego spodziewałam się kupując olejek do twarzy.. Ano tego, że chociaż w minimalnym stopniu będzie się wchłaniał. Niestety miałam wrażenie, że tyle samo olejku znajduję się na twarzy ile go nałożyłam i praktycznie wcale się nie wchłania. Zazwyczaj więc całe używanie kończyło się na jego 'usunięciu' po kilkunastu minutach. Można więc powiedzieć, że głównie używałam go jako maseczki (3). Kilka razu udało mi się oczywiście wytrzymać i nie irytować tym, że włosy i dosłownie wszystko przykleja mi się do twarzy (coś irytującego jak błyszczyki :D). Ale jest to za mało bym mogła ocenić olejek w roli serum. Tym bardziej ciężko mi sobie wyobrazić aby stosować go jako bazę pod makijaż (4). Po kilkunastominutowym przetrzymaniu jako maseczka twarz była przyjemnie miękka i wygładzona, ale ogólnie bez większego szału. Sprawdziłam też jednorazowo i jego zastosowanie do demakijażu (5) - tutaj olejek nic nie zdziałał. Nie zmył nic a nic makijażu. Mimo, że nie używam zbyt mocnych kosmetyków.. Być może należałoby spróbować jeszcze raz, sama drugi raz akurat w tym zastosowaniu tego nie sprawdzałam. W roli dodatku do kremu (2) przyznaję, że go nie próbowałam - być może tutaj sprawdziłby się lepiej. Podobnie z działaniem ochronnym od wiatru i mrozu (6), chociaż jak dla mnie akurat to zastosowanie wydaje mi się pośrednie.
  • 15 marca 2020 o 10:38
    Wolę inne oleje.
    Olejek jest zamknięty w wygodnym opakowaniu z pipetką, co ułatwia dozowanie. Ma delikatny, przyjemny zapach, co wpływa na komfort stosowania. Używam go wyłącznie na noc, przed nałożeniem kremu, ponieważ ciężko się wchłania i pozostawia widoczny film na skórze. Z kremem współpracuje dobrze, nie zapycha, nie uczula. Jednak nie zauważyłam jakichś spektakularnych efektów, w związku z tym końcówkę zużyję na skórę szyi. Zdecydowanie bardziej podeszły mi oleje z Nacomi.
    _aniko_
    2 marca 2020 o 7:52
    Ok
    Olejek jest zamknięty w minimalistycznej szklanej buteleczce z pipetką, którą łatwo dozuje się produkt. Olejek jest dość tłusty i bardzo się świeci na skórze. Żeby nałożyć makijaż, trzeba odczekać kilka minut, aż się wchłonie i niestety nie wpływa pozytywnie na trwałość makijażu. Dlatego bardziej nadaje się na noc. Dobrze nawilża i rozświetla cerę, ale nie zauważyłam efektu rozjaśnienia czy redukcji niedoskonałości.
    Zalety:
    • wygodne dozowanie pipetką,
    • delikatny zapach,
    • łatwo się rozprowadza,
    • wydajny,
    • nawilża i rozświetla.
    Wady:
    • trzeba odczekać conajmniej kilka minut, żeby nałożyć makijaż,
    • zmniejsza trwałość makijażu,
    • nie zauważyłam rozjaśnienia,
    • skóra się bardzo po nim świeci,
    • dostępność.
    Drogeria Super-Pharm