Zużyłam ok 10 opakowań, więc lubię :)
Maskę nakładam po peelingu kwasem glikolowym 35 % lub migdałowym, a także po peelingu enzymatycznym. Wierzę, że złuszczona skóra, pozbawiona martwych komórek szybciej i skuteczniej przyjmie cenne składniki, którymi nasączony jest płat maseczki. Liczę przy tym na regenerację potraktowanej peelingami skóry, lekkie nawilżenie oraz rozjaśnienie.
Płat jest wilgotny, choć nie tak intensywnie jak inne, wcześniej stosowane produkty tego typu ( BRTC). Kształt maski - hmmm idzie dopasować już indywidualnie, marszcząc materiał.
Jak stosuję?
Robię peeling inwazyjny ( kwasy) lub mniej inwazyjny ( enzymy), nakładam lekkie serum i na to idzie ta maseczka. 15 minut to optymalny czas przetrzymania - produkt sie wchłania błyskawicznie, skóra go pije, płat wysycha , nie ma potrzeby i sensu trzymania dłużej. Czuję lekkie mrowienie mając ją na twarzy ( być może to jest spowodowane wykonywanym wcześniej peelingiem, ale nie występuje żadne podrażnienie, zaczerwienienie, więc uznaję to za działanie roślinnej witaminy A. )
Po zdjęciu skóra wyraźnie rozjaśniona, kolor ujednolicony, buzia wygląda po prostu ładnie. Nikt nie rozpozna, że przed pół godziny moją buzię "wyżerał" kwas glikolowy:D
Maskę zaliczyłabym jednak i porównała do serum - wchłania się do matu , nie okleja buzi, nie natłuszcza( nie zmywam jej, nakładam zawsze przed pójściem spać). Rewelacyjnie poprawia wygląd.
Jednak nawilżenie jakie oferuje, nie jest spektakularne - ja na maseczkę nakładam jeszcze bogaty, regenerujący krem z YVES ROCHER. Wtedy moja skóra jest zadowolona:) Po samej maseczce wołałaby pić.
Podsumowując - produkt udany, lubię. Cieszę się , że są jeszcze maseczki niezmywalne, o działaniu całonocnym, które nie oblepiają skóry, nie otłuszczają, a działają i to bardzo.
Cena wydaje się jednak trochę wygórowana, jeśli przyrównać maskę do serum - 7,99 zł za jedno użycie to jednak chyba dość dużo. Jeśli przeliczyć, warto zainwestować w luksusowe serum, na które jak i w przypadku tej maski trzeba nałożyć jeszcze krem.
Dlatego będę kupować na promocji ( 5 zł)
Polecam
Używam tego produktu od: 2 miesięcy