Avon Color Trend, Comb It! Mascara Wyczesany tusz do rzęs

• 29 czerwca 2015 o 10:06
    Mój ulubieniec
    Bardzo dobry tusz. Praktyczna szczoteczka pięknie nakłada tusz na rzęsy, nie sklejając ich i nie pozostawiając grudek. Rzęsy są wydłużone i pogrubione. Nie pozostawia "pand" nie kruszy się. Dobrze się zmywa. Bardzo poręczny. Idealny do dolnych rzęs. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 11 listopada 2014 o 21:57
    Całkiem przyzwoity tusz.
    Moje rzęsy są przeciętnie długie, dość rzadkie, nijakie, więc skupiam się głównie na tuszach pogrubiających i zwiększających objętość. Ten tusz zakupiłam w ciemno, nie wiedziałam, czego się po nim spodziewać. Bardzo często kieruję się opiniami na wizażu, ale tym razem po prostu zamówiłam produkt, a dopiero później tu zajrzałam i cóż... jeszcze nie ma opinii ;) Podobny tusz o tej samej nazwie miał bardzo złe recenzje, co trochę mnie podłamało, bo stwierdziłam, że to będzie to samo, tylko w nowym opakowaniu. Przeżyłam jednak miłe zaskoczenie, bo tusz jest moim zdaniem naprawdę przyzwoity. Pierwsze, co mnie zaintrygowało, to szczoteczka, jakiej jeszcze nigdy nie miałam przyjemności używać. Muszę powiedzieć, że to chyba najlepsza rzecz w tym produkcie! Narobić nią kleksów wokół oczu to raczej niewykonalne (a u mnie to standard, chociaż maluję się od wielu lat ;)). Pięknie rozczesuje rzęsy, jest delikatna, nie szarpie, nie jest sztywna, równomiernie rozprowadza tusz na rzęsach. Na pewno po zużyciu zostawię sobie tę szczoteczkę jako grzebyk do rozczesywania rzęs. Czy tusz pogrubia i zwiększa objętość? Szczerze mówiąc spekatakularnych efektów się nie spodziewałam i rzeczywiście takich nie ma. Pierwsza warstwa daje bardzo naturalny, delikatny efekt. Po drugiej rzęsy faktycznie bardziej widać, ale wielkiego szału nie ma. On po prostu na tych rzęsach jest i to tyle. Jest idealny do dolnych rzęs, pięknie je podkreśli, bez strachu, że groteskowo wypaćkają się zbyt wielką ilością tuszu. Jest trwały. Nie znika w niewyjaśnionych okolicznościach, nie kruszy się, nie rozmazuje. Bardzo łatwo go zmyć (nie testowałam w deszczu, ale podejrzewam, że trzeba z nim uważać). Nie podrażnia oczu - noszę soczewki kontaktowe, więc to dla mnie bardzo ważne. Nie obciąża rzęs, nie skleja ich, nie nadaje im wrażenia sztuczności i ciężkości. Podsumowując: + szczoteczka! + pięknie rozczesuje rzęsy + trwały + nie rozmazuje się + nie podrażnia - nie pogrubia i nie zwiększa objętości wg obietnic producenta Choć jakoś bardzo nie pogrubia, a do tego właśnie został stworzony, to i tak bardzo, bardzo go lubię i dla niego chwilowo odstawiłam ulubiony Big & Daring. Dla mnie naprawdę dobry tusz za małą kwotę i na pewno jeszcze nie raz go zakupię. Używam tego produktu od: 1 miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1