Bioderma Photoderm Max Creme SPF 100, SPF 50+ (Krem do skóry normalnej i suchej z filtrami ochronnymi, stare wersje z 2004-2006r.)

donka78
    4 marca 2008 o 13:24
    rewelacja
    Jestem z niego bardzo zadowolona, rozprowadza się i wchłania świetnie, powoduje, że leciutko błyszczy skóra. Nie zapycha skóry - mam cerę mieszaną - ze skłonnością do przesuszania, zatem krem jednocześnie natłuszcza i nawilża mi twarz. Jedyny mankament to cena, ale chyba lepiej zainwestować w dobry krem z filtrem odpowiednio wcześniej, by na starość mieć piękną i młodą skórę. Używam tego produktu od:2 tygodni Ilość zużytych opakowań:1
  • 2 listopada 2006 o 12:10
    zapycha?
    jestem dopiero w fazie zapoznawczej z filtrami, a że miałam pod ręką ten, który o dziwo mojej mamie pasuje to i ja go poużywałam. Krem ma tępą konsytencję, ciężko go rozprowadzić i wmasować, pozostawia smugi, bieli, czuć go na twarzy, w przypadku podrażnień niestety szczypie, twarz po nałożeniu go okropnie się świeci, wklepanie na niego odrobiny podkładu nic nie daje, skrobia radzi sobie przy nim ale na krótko podejrzewam go też o zapychanie za każdym razem po jego użyciu pojawiały się nowe wypryski, tego już mu wybaczyć nie umiem, dlatego nigdzy więcej Używam tego produktu od: kilku tygododni Ilość zużytych opakowań: kilka użyć i wystarczy
    Basia39
    9 lipca 2006 o 12:17
    Uwaga ciężki kaliber!
    Plusy: *Dobra ochrona anty UV Minusy: * Ciężko jest wetrzeć w siebie jego przepisową ilość * Pozostawia białe smugi * Osadza się we wszystkich zagłębieniach skóry * Po zamtowieniu pudrem jedwabnym Hauschki tworzy się dziwna kłaczkowata warstewka, która z pewnością uroku jej nie dodaje * Migruje do oczu i powoduje ich podrażnienie Jak dla mnie zbyt ciężki kaliber, szczególnie na lato. Mimo dobrej ochrony anty UV dla mnie jest nie do zniesienia. Używam tego produktu od: niedawna Ilość zużytych opakowań: dwie aplikacje
    allie
    11 czerwca 2006 o 10:01
    Wióry i farfocle
    To wcale nie byłby taki zły krem... Wg mnie konsystencja wcale nie jest tak strasznie tłusta jak to opisują niektóre recenzentki, a efekt lekkiego wybielenia przy mojej naczynkowej skórze jest wręcz mile widziany. Cóż z tego, jeśli krem w 90 przypadkach na 100 tuż po nałożeniu zmienia się w warstwę białych kłaczków i fatalnie się wałkuje. Piszę "w 90 na 100", bo bywają o dziwo dni, kiedy udaje mi się go wtłoczyć w skórę unikając tego efektu. Niestety, dotychczas nie wiem dlaczego. Generalnie z powodów jak wyżej krem ten nadaje się najwyżej do stosowania w zaciszu domowym. Ja rozpoczętą pechowo (zapomnialam wziąć filtr na urlop i kupiłam jedyny, jaki był dostępny w aptece na tzw. za...piu) tubę wykańczam przy pracy przy komputerze. Jednak podczas tego właśnie urlopu miałam się okazję przekonać, że kosmetyk ten ma zaletę ważną dla uprawiających intensywny ruch na powietrzu - nie poddusza skóry i nie spływa z potem. Dlatego 2 *.
  • 20 maja 2006 o 0:28
    Szkoda pieniedzy
    Zgadzam się z dotychczasowymi recenzjami, kremik jest paskudnym -tłustym bieluchem, trudno go nałozyć i rozsmarować, jeszcze trudniej ponowić aplikacje w ciagu dnia, bo wałkuje się straszliwie.... Ale przynajmniej nie zatyka mi porów, dlatego 2 gwiazdki. Używam tego kosmetyku od/ ilość zużytych opakowań: .. Próbuję wykończyć jedno (nadaje się wyłącznie podczas wycieczek rowerowych do lasu, gdzie głusza i nikt mnie nie widzi).