BeneFit The Porefessional, Agent Zero Shine Puder sypki zmniejszający widoczność porów

• 11 lipca 2018 o 15:56
    Nie spełnił moich oczekiwań
    Z większości produktów marki Benefit jestem zadowolona trafiają się jednak takie które całkowicie nie przypadają mi do gustu i taki właśnie jest ten puder. Zacznę od opakowania, które mimo iż jest poręczne to całkowicie nie praktyczne. Gdy chcę go zaaplikować na skórę wysypuje troszkę do nakrętki, problem jest kiedy wysypie mi się za dużo, wtedy ciężko uratować to co zostało. Aplikuje go pędzelkiem, ale raczej rzadko tym dostępnym przy opakowaniu, myślę że mój sprawdza się lepiej. Poziom krycia raczej średni, gdy nałożymy go za dużo staje się widoczny na twarzy, zaś kiedy za mało szybko zaczyna się ściera i cera zaczyna się błyszczeć. Efekt raczej średni, a przecież nie tego oczekujemy od kosmetyku, który jest drogi.
  • 25 czerwca 2018 o 10:43
    Bardzo średni puder
    Kupiłam go ponieważ kosmetyki marki Benefit lubię i się u mnie sprawdzają. Puder sypki nie przypadł mi do gusty. Na początek - dziwaczny kolor, który trzeba dobrze "wbić" inaczej jest bardzo widoczny. Czy zmniejsza widoczność porów? Przy nałożeniu małej ilości nie, przy wbiciu masy pudru - tak. Nie matuje też na długo, trzeba dokładać i dokładać. Plus za opakowanie z pędzelkiem. Minus za cenę zupełnie nieadekwatną do jakości.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie z pędzelkiem
    • Zmniejsza widoczność porów (trzeba jednak nałożyć sporo pudru)
    Wady:
    • Dziwaczny kolor
    • Widoczny na twarzy
    • Matuje na zbyt krótki czas
    • Wydajnośc
  • 6 października 2015 o 11:30
    Drogi, dobry, ale mam już coś lepszego.
    Dobry puder, pięknie matuje cerę, faktycznie zmniejsza widoczność porów, dopasowuje się do koloru cery słabo jednak matuje jak na Agent ZERO SHINE;) Po godzinie twarz zaczyna błyszczeć. W chłodne dni oczywiście mniej, na wakacjach jednak nie poradził sobie. Na plus oczywiście fakt, że nie podrażnił skóry i nie zapchał porów. Opakowanie w stylu firmy, pędzelek gubi włosie, samo użycie mało praktyczne. Ciężko wysypywać puder do małego pojemniczka, strasznie się pyli i marnujemy sporo kosmetyku, a ten do tanich nie należy. Ogólnie nie żałuję, że go wypróbowałam, ale będę się musiała poważnie zastanowić czy zechcę kolejne opakowanie. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: jedno całe
    abar18
    1 maja 2015 o 19:56
    widoczny na buzi
    Puder spelnia swoje zadanie - zmniejesza widocznośc porow i matuje. U mnie niestety musiałabym ponawiać aplikację kilka razy w ciągu dnia, a puder ten ma jedną dużą wadę-jest bardzo widoczny na skórze, ponieważ nie jest drobno mielony. Opkowanie dośc poręczne,ale ja go drugi raz na pewno nie kupię Używam tego produktu od: kilka m=cy Ilość zużytych opakowań: jedno
    turawa
    1 maja 2015 o 19:03
    Bardzo dobry.
    Puder poleciła mi moja koleżanka - mamy ten sam problem z przetłuszczającą się skórą. Zalety: - utrzymuje zdrowo wyglądający mat znacznie dłużej niż jakikolwiek inny puder. - jest dostępny w jednym odcieniu, dosyć brzydkim, ale koloru w ogóle nie widać na twarzy (mam bardzo jasną, lekko chłodną karnację). - wiadomo, nie ukrywa porów, bo to kosmetyk nie magiczna różdżka. Ale ich nie podkreśla - nie wchodzi w nierówności. A że wyrównuje koloryt, pory nie rzucają się w oczy. Efekt jest naprawdę świetny. - opakowanie jest graficznie przekombinowane, ale za to jest funkcjonalne. Zamknięcie jest skuteczne (mocne wkręcane wieczko plus przekręcane zabezpieczenie przy szyjce buteleczki) - można go nosić w torebce, na pewno się nie wysypie. Dołączony pędzelek nadaje się do użytku - żaden szał, ale przyzwoite narzędzie. Jedyna wada jest taka, że nie widać zużycia (opakowanie jest zupełnie nieprzezroczyste). Wady: Cena, oczywiście. Benefit jest wyraźnie lepszy niż drugi na mojej liście ulubieńców sypki puder (ten drobno mielony) od Bourjois. Ale nie 11 razy lepszy - a mniej więcej tyle razy jest droższy (155 zł za 7g czyli 22,143 za gram, Bourjois 58 zł za 32 g czyli 1,813 za gram). Wiem, że na kosmetykach do twarzy lepiej nie dziadować, ale są jakieś granice. Cena jest naprawdę zaporowa. Używam tego produktu od: Dwa miesiące. Ilość zużytych opakowań: jedno