Bielenda Skin Clinic Professional, Super Power Mezo Krem, Aktywny krem nawilżający

• 31 marca 2021 o 10:26
    pozytywne zaskoczenie
    Przyznam, że produkt mnie zaskoczył dość pozytywnie! Przeważnie większość produktów anty-age wysusza moją cerę ze względu na dużą zawartość kwasu w kosmetyku. Tym razem było jednak inaczej. Krem dobrze nawilża i nie pozostawia poczucia ściągniętej skóry. Lubię jego działanie, skóra jest gładka i wyraźnie miękka dzięki nawilżeniu. Produkt szybko się wchłania, jest wydajny, skóra nie świeci się. Jak dla mnie strzał w dziesiątkę. Ostatnio bielenda bardzo mnie zaskakuje!
    • nawilżenie
    • skóra gładką i miękka
    • nie wysusza skóry
    • nie uczula
    • nie powoduje powstawania zaczerwienień
    • jest wydajny
    • ładnie pachnie
    • jest lekki, ale działa
    • dobry efekt odżywienia skóry.
    _inga
    31 marca 2021 o 10:12
    Mezo krem nawilżający, Skin Clinic Professional, Bielenda
    Po zimie moja skóra jest nieco przesuszona, szara i wygląda na zmęczoną opis tego kremu zachęcił mnie do kupna. Krem kupiłam w jednej z drogerii internetowych Opakowanie to szklany słoiczek o pojemność 50 ml zapłaciłam około 23 zł Krem dobrze nawilża i szybko się wchłania, nie zapycha porów. Nakładałam wieczorem pierwsze efekty widoczne po 3-4 dniach Mam cerę mieszaną i odkąd go stosuję widzę poprawę w nawilżeni skóry w miejscach skłonnych do przesuszania. Ten krem to dobra aktywacja po zimie dla mojej skóry. Przyznam że to już kolejny kosmetyk firmy Bielenda który miło mnie zaskoczył.
    Zalety:
    • dobrze nawilża
    • szybko się wchłania
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 5 stycznia 2021 o 12:32
    Nic szczególnego
    Powiedziałabym że ten krem to nic szczególnego - w miarę dobry i tani krem nawilżający do cery normalnej lub mieszanej. Dość dobrze nawilża jednakże moim zdaniem nie sprawdził by się przy cerach suchych i odwodnionych - jego poziom nawilżania oceniałabym w granicach 3,5 / 5. Nie dajmy się nabrać na obietnice producenta na opakowani " skóra młodsza o 10 lat" - krem za 20 kilka złotych nie jest w stanie zdziałać takich cudów. Opakowanie to szklany słoiczek dość dobrze i solidnie wykonany. Wewnątrz znajdujemy biały krem o średnio gęstej konsystencji i bardzo perfumowanym zapachu. Nie jest to bardzo intensywny zapach który podrażnia oczy (mimo iż moje oczy są bardzo wrażliwe na zapachy produków do twarzy), jednak jest to typowo perfumowany zapach. Krem ma średnio gęstą konsystencję, łatwo się rozprowadza i szybko wchłania. Nie pozostawia na skórze tłustej i lepkiej warstwy. Po aplikacji skóra jest wygładzona i nawilżona, jednak moim zdaniem nawilżenie to jest bardzo powierzchowne. Kupiłam ten krem z myślą o sezonie jesienno - zimowym kiedy każda skóra potrzebuje większej dawki nawilżenia. Niestety krem ten nie dał sobie rady z odpowiednim nawilżeniem mojej mieszanej cery, która nie ma aż tak dużego problemu z przesuszeniem i nie potrzebuje aż tak mocnego nawilżenia co np. skóra sucha i odwoniona. Niestety kolejnym, większym minusem tego krem jest fakt iż kilkakrotnie zapchał on moja skórę. Mam tendencję do zapychania, tworzenia grudek i zaskórników jeśli konsystencja jest zbyt ciężka. Mimo iż konsystencja nie jest jakaś ciężka i tłusta, to coś poszło nie tak i krem ten zapchał moją skórę. Oczywiście nie mówię że każdego może to spotkać, zaznaczam że jeśli ktoś ma podobną tendencję co ja to może sobie ten krem darować. Podsumowując, mimo mojej wielkiej sympatii do marki Bielenda to ten krem niestety mnie rozczarował. Nie jest totalnie zły , jednak nie podbił mojego serca. Nie sięgnę po niego ponownie, poszukam czegoś lepszego co będzie bardziej dopasowane do mojej problematycznej cery.
    Zalety:
    Wady:
    • zapach - perfumowany
    • zbyt niski poziom nawilżenia
    • może zapychać skórę
  • 1 czerwca 2020 o 7:39
    Bardzo ładnie nawilża
    Krem kupiłam w drogerii internetowej, bo miałam problem ze suchością skóry na twarzy i zrobił na mnie mega duże wrażenie, ponieważ fantastucznie się sprawdził. Idealnie nawilżył moją twarz pozostawiając ją gładką :) Opakowanie jest bardzo wydajne. Stosunek jakości do ceny jest ok.
    • Dostępność
    • Działanie
  • 11 sierpnia 2019 o 18:49
    Dobre początki
    Skuszona świetnym działaniem Mezo Serum (z serii korygującej), zdecydowałam się na zakup tego oto kremu nawilżającego. Oczekiwania były spore, bowiem producent obiecuje nam 100% kwasu hialuronowego. Zużyłam łącznie 3 opakowania tego kremu. Na pewno krem nadaje się moim zdaniem bardziej na zimę, niż na lato., przy wyższych temperaturach może zapychać. Przy pierwszym opakowaniu moja skóra bardzo polubiła się z tym kremem, była nawilżona i miękka w dotyku, po prostu bajka. Przy drugim podejściu nie było już takiego efektu wow, nawilżenie owszem, było, ale nie tak widoczne. Przy trzecim opakowaniu krem nie robił już na mojej twarzy po prostu nic, zakładam więc, że skóra się do niego przyzwyczaiła. Dodam tylko,że nie kupowałam kremu cały czas, a mieszałam go z innymi, po czym znowu wracałam do tego. Chociaż przestałam go używać i raczej go już nie kupię, uważam, że to całkiem dobry krem nawilżający. Krem dobrze się rozprowadza na skórze, chociaż ma dosyć gęstą konsystencję i trzeba go użyć całkiem sporo na jeden raz. Nadaje się pod makijaż.
    Zalety:
    • Konsystencja
    • Szklane opakowanie
    • Nadaje się pod makijaż
    Wady:
    • Cena (moim zdaniem przy takim działaniu jest trochę przesadzona)
    • Działanie- moja skóra szybko się do niego przyzwyczaiła