NYX Professional Makeup Love in Paris, Eyeshadow Palette Paleta cieni do oczu

• 29 września 2018 o 17:33
    Kompaktowa i bardzo dobra
    Posiadam wersję paletki LIP02 Madeleines and Macaroons i przyznam, że kupiłam ją z ciekawości (na promocji w drogerii ezebra.pl) za ok.20 zł. Paleta składa się z 9 cieni, w tym matowe, satynowe i błyszczące - czyli wszystko to, co potrzebujemy, by wykonać dzienny makijaż, a i coś na wieczór też. Jest w niej np. cień matowy beżowy, czarny, satynowe złoto albo pudrowy róż czy klasyczny matowy brąz. W konsystencji cienie są miękkie. Bardzo dobrze mi się z nimi pracuje. Łatwo się blendują, chociaż niektóre z nich, szczególnie te ciemne cienie, osypują się. Paleta jest mała, kompaktowa, z podstawowymi kolorami cieni i to dobrej jakości. Myślę, że warto posiadać tę paletkę, ponieważ ma cienie bardzo dobrej jakości i jest poręczna.
    Zalety:
    • kolory cieni
    • pigmentacja
    • konsystencja cieni
    • kompaktowe opakowanie
    Wady:
    • cena regularna (zbyt wysoka)
    • osypywanie się cieni
    olave
    4 maja 2018 o 9:25
    Najgorsze cienie jakie posiadam
    Paletkę kupiłam na dużej przecenie, podekscytowana, że wreszcie dorwę jakąś rzecz z nyxa. Wszystkie cienie się mocno pylą, maty są strasznie mało napigmentowane, tym bardziej te jasne kolory. Jedyną "mocną" stroną są dwa błyszczące cienie, typowe złoto, którego nawet można użyć jako rozświetlacza i poniżej owego złota błyszczący brąz, ale cienie transferują się tylko palcem, przy użyciu pędzla nie ma żadnego efektu, jakby w ogóle nie nabrało się na niego cienia. Ani trochę nie polecam, lepiej kupić sobie kilka pojedynczych cieni sprawdzonej firmy.
    Zalety:
    • Trwałe opakowanie, dwa nawet dobrej jakości cienie.
    Wady:
    • Zły stosunek ceny do jakości, słaba pigmentacja, mała gramatura, kolory choć w opakowaniu wydają się różne to przy zrobieniu swatchy kolory są albo ciemne, albo jasne, albo wręcz białe.
    Demeris
    19 lutego 2018 o 18:34
    Moja pierwsza paleta
    Nawet nie pamiętam ile lat temu to było... Wtedy nie umiałam jej używać, odcienie były zbyt ciemne, ale jeszcze ją mam i niedawno do niej wróciłam, by odkryć, że to naprawdę całkiem porządna paleta. Nie jest na pewno moją ulubioną, ale mam pewien sentyment a cienie w stosunku do ceny są naprawdę przyzwoite.
    Zalety:
    • Dobra jakość cieni w stosunkowo niskiej cenie
    • Przyjemne dla oka opakowanie
    • Całkiem dobrze się blendują
    Wady:
    • Ciemne kolory
    • Średnia pigmentacja
    empe7
    22 grudnia 2017 o 14:02
    Słaba pigmentacja
    Posiadam paletkę Madeleines and macaroons. Kupiłam ją w promocji za 35 zł. Zależało mi na mym opakowaniu cieni, abym mogła go używać w podróży. Niestety bardzo się zawiodłam. Nie ważne ile produktu nałożyłabym na powieki - w ogóle ich nie widac. Cienie, które powinny być brokatowe, w ogóle nie błyszczą. Dodatkowo się osypują.
    Zalety:
    • Najciemniejszy cień wykorzystuje jedynie do brwi
    Wady:
    • Cienie się osypują
    • Bardzo słabo napigmentowane
  • 20 października 2017 o 11:55
    Przyzwoite
    Kupiłam tą paletkę z ciekawości bo trafiłam na nią w wyjątkowo fajnej cenie, mam ją w wersji kolorystycznej 02 - Madeleines and Macaroons. Cienie mają ładne kolory ale lekko się osypują. Używam ich raczej do makijażu dziennego, na większe wyjścia średnio się nadają. Bardzo podoba mi się urocze opakowanie z ozdobną kokardką. Cienie nie są złe natomiast w regularnej cenie, w której proponuje je np. Sephora na pewno bym ich nie kupiła. Jeśli trafię na taką okazję jak przy okazji pierwszego zakupu to pewnie się na nie znowu skuszę.