Nie dam sobie złego słowa powiedzieć.. ;)
-> Light beige.
Zacznijmy od początku, korektor trafił w moje ręce przez przypadek jakieś półtora roku temu. Dostałam go od kuzynki, która później wyjechała i zupełnie o nim zapomniała. Miałam wtedy spore problemy skórne, co prawda nadal borykam się z tym problemem, ale zdecydowanie w mniejszym stopniu. Co muszę powiedzieć, produkt naprawdę mnie nie zawiódł. Posiadam jaśniejszą wersję i używałam jej o każdej porze roku. Zarówno zimą, kiedy wiadomo, że skóra jest nieco bledsza jak i latem, kiedy byłam opalona. Korektor nadaje się jako uzupełnienie krycia podkładu, ale i samodzielnie radzi sobie niemal doskonale. Dlaczego niemal? Po kilku godzinach wymaga małej poprawki, ale nie oczekujmy cudów, to tylko korektor. Po strasznie długim okresie stosowania odkryłam, iż moje cudeńko powoli się kończy, ku mojej rozpaczy, niestety nie mogę nigdzie dorwać tej wersji. Zniknęła także ze strony May, więc podejrzewam, że po prostu ją wycofano. SZKODA, musiałam się uzbroić w młodszego brata. Nie używałam go pod oczy, od tego mam korektor rozświetlający w pędzelku takim na wykręcanie, więc nie mogę powiedzieć jak spisuje się w rej roli. W każdym razie, jestem jak najbardziej na tak, mój dobry, stary, przyjaciel.
Podsumowując..
Na plus :
-> Kolor, który dostosowuje się do skóry, wiadomo, że przy bardzo opalonej trzeba sięgnąć po ciemniejszą wersję, ale ta była dla mnie właściwie zawsze dobra.
-> Krycie - mniejsze wypryski, zaczerwienienia, pajączki na policzku - Tak. Większe niespodzianki - niekoniecznie.
-> Konsystencja. - Fajna, miło się nakłada, nie potrzeba go wiele.
-> Wydajność - Baaaardzo wydajny, miałam go ponad rok, a i tak są w nim jeszcze jakieś resztki.
Pośrednio:
-/+ - zapach - ani to ładne, ani brzydkie, ale na szczęście jest praktycznie niewyczuwalny przy nakładaniu.
-/+ - Konieczność poprawek po kilku godzinach.
Na minus :
- Aktualna dostępność, a raczej jej brak. ;(
Zakupiony : Rossmann [dawniej]
Podsumowując polecam, ktokolwiek widział ktokolwiek wie, gdzie można go dorwać proszony o kontakt. ;)
P o l e c a m. !
Ps. : Dodaję zdjęcie pędzelka i resztek korektora by pokazać kolor. ;)
Używam tego produktu od: ok. 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: Jedno, całe.