Wellness & Beauty Zucker - Ol Peeling mit pfelgendem Mangokernöl & Kokos Peeling solny do ciała `Olejek z mango i kokos`

krokuch
    30 maja 2021 o 11:45
    dosyć dobry
    Nie ukrywam, że do zakupu skusiła mnie przystępna cena i dostępność. Słoiczek jest uroczy, jednak czasem się przewraca (gdy jest otwarty) za sprawą ciężkiej pokrywki. Peeling pachnie zachęcająco. Przyjemnie się go używa. Typowa mieszanka ścierniwa i oleju. Skrobie nieco zbyt mocno - nie dla mnie takie produkty, gdyż mam strasznie wrażliwą skórę, ale dla fanek mocnych zdzieraków będzie ok. Po spłukaniu pozostawia na skórze olejową warstewkę. Skóra jest wygładzona i przyjemna w dotyku. Skład nietoksyczny.
    canbria
    18 kwietnia 2020 o 22:41
    Mocny i natłuszczający, nie dogadaliśmy się
    Dlaczego tylko 2? Dla mnie jest on za mocny i za tłusty. Kto będzie z niego zadowolony? Posiadaczki suchej i normalnej skóry, które lubią intensywne (ekstremalne) złuszczanie kryształkami soli i cukru, ale po kolei. Wellness & Beauty to marka dostępna wyłącznie w Rossmannie i tylko tam ten peeling kupimy. Przychodzi on do nas w trochę oldschoolowym słoiku, zamykanym tak jak dawniej zamykało się słoiki z przetworami. Solidne wieczko na brzegach posiada gumkę, która uszczelnia i zabezpiecza całość przed wylaniem się, a także dostępem powietrza. Słoik jest wykonany z grubego szkła. Mimo tego, że oldschoolowe rzeczy to totalnie nie moje klimaty, to opakowanie, a raczej słoik, podoba mi się, ale niestety jest on bardzo niepraktyczny. Mokrymi dłońmi ciężko sobie poradzić z tym otwieraniem, słoik jest ciężki, śliski i już nieraz prawie znalazł się na podłodze. Musimy więc bardzo z nim uważać. Konsystencja samego produktu jest... dziwna. Muszę przyznać, że jeszcze nie spotkałam się z taką. Kupiłam ten peeling w dużej mierze z ciekawości, tak naprawdę nie wiedząc czego mogę się po nim spodziewać. W sklepie przyciągnął mój wzrok spośród pozostałych produktów. Wyróżnił się tym masywnym słoikiem, a także żółtym, słonecznym kolorem. Wyciągając peeling z opakowania pod palcami czujemy kryształki cukru, soli (chyba także wiórki kokosa) zamoczone w oleistej, tłustej bazie. Peeling jest dość gęsty. Po dłuższym czasie używania, warstwa złuszczająca zaczyna się oddzielać od tej oleistej, która zbiera się na górze. To wszystko sprawia, że peeling źle się wyciąga ze słoika za pomocą palców, przelatuje on przez nie. Polecam do tego celu używać szpatułki. Kiedy już nałożymy go na ciało i zaczniemy masaż złuszczający, okazuje się, że to bardzo mocny i ostry zdzierak. Te kryształki soli i cukru zdecydowanie nie były dla mnie komfortowe. Zużyłam go, ale cały czas wcześniej zastanawiałam się w jaki jeszcze inny sposób mogłabym go wykorzystać. Niestety nic nie przyszło mi do głowy. Peeling na pewno nie będzie odpowiedni dla osób z naczynkową i wrażliwą skórą. Po spłukaniu peelingu i osuszeniu ciała, znowu jest dziwnie, ale już bardziej na plus. Czujemy natłuszczenie jakie ten kosmetyk daje. Nie nawilżenie, ale przede wszystkim natłuszczenie wynikające zapewne z zawartości olejków. Ten peeling to zdecydowanie nie moja bajka. Wolę te mniej zdzierające, które nie pozostawiają na ciele żadnego tłustego filmu. Gdy czuję potrzebę nawilżenia, nakładam balsam, który szybko się wchłania. Natłuszczenie ciała w przypadku tego peelingu utrzymuje się kilka godzin, z tego względu uważam, że najlepiej zrobić go przed pójściem spać. Zapach mango w parze z kokosem jest całkiem przyjemny, relaksujący, obecny w momencie aplikacji, a także chwilę po tym jak już zmyjemy ten peeling ze skóry. Peeling polecam wykonać przed depilacją, w tym przypadku ma to ogromne znaczenie, ponieważ jeśli zrobimy to w odwrotnej kolejności, peeling mocno podrażni nam świeżo co wydepilowaną skórę. Uwaga na drobne ranki i skaleczenia, sól zawarta w tym produkcie, powoduje, że wszystkie takie newralgiczne miejsca będą nas szczypać!
    Zalety:
    • ładne, ale niepraktyczne opakowanie
    • dobra dostępność
    • niska cena
    • jak ktoś jest masochistą to ten peeling zdziera jak mało który ;)
    • wydajny, heh
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • mamo, jaki on jest ostry!
    • to natłuszczenie nie jest dla mnie
    • podrażnia i szczypie, jeśli mamy drobne skaleczenia
    • niepraktyczna konsystencja
  • 12 grudnia 2019 o 21:32
    Trochę się zawiodłam
    Zapach peelingu jest trochę mdły, jednak bardzo mi nie przeszkadza. Konsystencja jest rzadka, przez co produkt jest mało wydajny. Opakowanie jest ładne, szklane, lecz sprawia trudności przy użyciu, ponieważ u góry opakowania zbiera się olej, a niżej pozostają drobinki i trudno je wydobyć - wchodzą pod paznokcie, drapią. Poza tym jeśli chodzi o samo stosowanie, to drobinki jak dla mnie są zbyt duże - podrażniają skórę (mam wrażliwą skórę, ale nie mam problemów z większością peelingów mechanicznych). Dodatkowo mimo olejowej konsystencji mam nieprzyjemne uczucie ściągnięcia, a na wannie pozostaje oleista warstwa, którą trzeba domyć. Na pewno nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • ładne opakowanie - fajnie wygląda przy wannie
    • niepraktyczne opakowanie
    • podrażnienie
    • małe nawilżenie
    • pozostawia warstwę olejową na wannie
  • 9 grudnia 2019 o 16:33
    Dobre peeling solny
    Uwielbiam peelingi do ciała i ten kupiłam do przetestowania, zachęcona byłam oczywiście opakowaniem, produkt pięknie pachnie, bardzo dobrze wygładza i oczyszcza ciało , skóra po tym peelingu staje się milsza w dotyku, nawilżona i nie trzeba używać balsamu po kąpieli :)
    • Nawilża i wygładza
    Wady:
    • Opakowanie ładnie prezentuje sie na półce w sklepie natomiast w łazience po częstym kontakcie z wodą rdzewieje i niezbyt wygodnie się je otwiera.
  • 5 maja 2019 o 10:51
    Dobry peeling do ciała
    Peeling kupiłam w Rossmanie, spodobało mi się jego nowoczesne opakowanie. Zamknięty jest w małym słoiczku z metalowym zapięciem. Nowoczesne opakowanie, które przypomina mi wizualnie słoiczek na przetwory. Choć takie opakowanie pięknie się prezentuje, to jest ciężkie w użytkowaniu. Trzeba się namocować aby otworzyć słoiczek. Peeling ma ładny żółty kolor, jest gęsty oleisty, składa się z kryształków cukru i soli,a także wiórków kokosowych.Ma śliczny, świeży zapach mango z nutami kokosa. Bardzo dobrze złuszcza martwy naskórek, oczyszcza i nawilża skórę, dzięki olejkowi z pestek mango. Po takiej kąpieli nie trzeba uważać balsamu, bowiem ciało jest przyjemnie pachnące , miękkie i odżywione. Peeling oprócz cukru zawiera sól, dlatego trzeba uważać podczas depilacji by nie podrażnił skóry. Depilację wykonywać najlepiej po peelingu.
    Zalety:
    • Cudowny zapach.
    • Olejek w składzie.
    • Dobrze nawilża-(bez konieczności użycia balsamu po kąpieli).
    • Stylowe opakowanie
    • Cena.
    Wady:
    • Metalowe zamknięcie peelingu, ciężko się otwiera co utrudnia użytkowanie.