Mustela 9 Miesięcy, Vergetures Double Action (Podwójnie działający krem przeciw rozstępom) (stara wersja)

• 13 grudnia 2015 o 22:33
    Zmienilam na inny model...
    Kupilam 2 opakowania. Krem od samego początku chciałam wmasowac w skórę aby lepiej dzialal..ale tutaj jest to nie możliwe. Tłusty krem ktory sie roluje. Dlugooo schnie. Stosuje go teraz dodatkowo, a na codzień wybralam elancyl. Używam tego produktu od: dwa miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 kwietnia 2014 o 13:10
    bardzo dobry
    Kremu zaczęłam używać już w 1-szym trymestrze ciąży, nawet jeszcze specjalnie brzuszek nie był widoczny ale bardzo swędziała mnie skóra. Używałam do końca ciąży, a i potem parę tygodni po porodzie, ale już mniej sumiennie. W ciąży byłam bardzo przeczulona na zapachy i wielu kosmetyków, używanych od lat, nie tolerowałam, ale ten jakoś dawałam radę. Zapach nie jest szczególnie piękny ale za to delikatny. Używałam obficie, szczególnie na noc, bo bałam się, że rozstępy zrobią mi się gigant, tak jak u mojej Mamy, ale na szczęście rozstępów zero. Niestety krem ciężko się wchłania i zostawia lepką warstewkę, może brudzić ubrania, ale to mu wybaczyłam, bo działał. Poza tym krem świetnie koił moją swędzącą i przesuszającą się w ciąży skórę. A zatem u mnie krem sprawdził się idealnie, ale też muszę przyznać, że przybrałam na wadze mało, brzuszek miałam też niewielki, co jak przypuszczam pomogło zapobiec rozstępom. Opakowanie wygodne, cena odstraszająca.
  • 3 lutego 2014 o 18:26
    sprawdził się
    Żałuję, że krem ten kupiłam dopiero pod koniec ciąży, mimo to pomógł mi ze swędzącą skórą na brzuchu, która nie dawała mi spokoju od 7 mca ciąży, ukoił skórę, dobre nawilżenie, rozstępy były mniej czerwone. Wart stosowania od 2-giego trymestru kiedy brzuch zaczyna rosnąć, warto wydać tą kasę i zainwestować w dobry produkt. Na szczęście u mnie tragedii nie ma, ale to też zasługa genów, pewnie gdybym stosowała krem wcześniej nie miałabym tak dużych rozstępów, ale i tak nie narzekam, mogło być gorzej. Minusów nie znalazłam.
  • 2 października 2013 o 14:07
    Bardzo dobry
    Krem kupiłam na samym początku ciąży około 2-3 miesiąca i od razu zaczęłam się nim smarować. Tak jak podaję producent wcierałam go 2 razy dziennie, u mnie sprawdził się i wywiązał ze swojego zadania. Stosowałam go do końca ciąży. Krem w poręcznej tubie, łatwo się aplikuje. Trochę ciężko się wsmarowuje ale po dokładnym rozprowadzeniu dobrze się wchłania, na początku zostawia lepką warstwę ale po chwili całkowicie wsiąka. Konsystencja kremowa, troszkę lepka, zapach średni lekko kwaskowaty, ale później mi się podobał. Ogólnie krem ma parę minusów, które pewnie wielu przeszkadzają ale ostatecznie spełnił swoje zadanie dlatego wszystko mu wybaczam :) Żałuję tylko jednego, że kremem smarowałam tylko brzuch :( nie używałam go na pupę, ani piersi i niestety tam rozstępów nie uniknęłam za to brzuch gładziutki jak przed ciążą :) Używam tego produktu od: 5-6 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2-3 opakowania
  • 6 czerwca 2013 o 10:12
    Rewelacyjny!!!
    Czekała z recenzją do samego końca. Nie chciałam chwalić dnia przed zachodem słońca. Mustelę kupiłam od razu po zrobieniu testu ciążowego, kierując się opiniami w internecie. Dodam, że wizja rozstępów nie pozwalała mi spać, ponieważ moja mama ma ich mnóstwo i podobno miało to być dziedziczne. Z tego powodu zainwestowałam w droższy krem, aby nie pluć sobie w twarz. Początkowo krem rzeczywiście "rolował się" na skórze przy zbyt długim masowaniu - wcieraniu. Z biegiem czasu przestało się tak dziać - nie wiem czy w wyniku przyzwyczajenia skóry czy dojściu do wprawy przy nakładaniu. Krem stosowałam przez 8 miesięcy i w tej chwili (3 tygodnie po porodzie) nie mam ani jednego rozstepu. Stosowałam rano i wieczorem na brzuch i piersi. Czasami też na uda. Na całym ciele nie mam żadnego rozstępu. Krem jest dość drogi, ale warty swojej ceny. Polecam! Używam tego produktu od: 8 miesięcy Ilość zużytych opakowań: ok 1 opakowania na miesiąc