Garnier Miracle Cream 50+, Krem przeciwzmarszczkowy na dzień

• 21 maja 2015 o 15:36
    niespodzianka
    Jest to produkt dla trochę wyższej kategorii wiekowej niż moja ale w miarę okresowych potrzeb cery zdarza mi się stosowć i kosmetyki dla nastolatek i dla pięćdziesięciolatek. W rzeczywistości nigdy, przenigdy nie kupiłabym tego kremu gdyby stał w sklepie na tej półce, na której powinien. Jego miejsce jest wśród kremów BB bo to typowy BB i ukrywanie tego faktu przez producenta i sklepy wprowadza w błąd. Unikałam jak ognia kremów z pigmentem i nawet po pierwszych 2 użyciach nie zorientowałam się że ten krem ma pigment. Zmianę kolorytu cery przypisałam nałożonemu chwilę później podkładowi, podobnie z ubrudzeniem palców przy nakładaniu:) ale zaskoczenie było miłe. Efekt jak najbardziej na plus. Super rozświetlenie, ładny koloryt. Nawilżenie przyzwoite. Jednak od kremu (i od właściwie wszystkich kosmetyków, nawet tych do makijażu, nie te czasy by cieszyć się że np. puder pełni rolę szpachli, ma naprawiać cerę - taka jestem wymagająca:)) oczekuję efektu pielęgnacyjnego, nie tylko doraźnego. Jeśli go nie ma - automatycznie gwiazdka w dół. A ten krem za mało pielęgnuje. Na cienką warstwę tego kremu nakładam cienką warstwę jeszcze jednego, lepszego pod względem pielęgnacyjnym (yoskine) a potem jeszcze (po zebraniu nadmiaru tego szczęścia chusteczką) warstewka podkładu i normalny makijaż. Używam tego produktu od: od lutego tego roku Ilość zużytych opakowań: teraz drugie
  • 8 kwietnia 2015 o 23:31
    Szczerze polecam!
    Jestem bardzo zadowolona: 1. Wygodne opakowanie, czyli miękka tubka, z której bezproblemowo wydobędziemy kosmetyk. Zamknięcie na zatrzask zapewnia, że bez obaw można wrzucić krem do torebki- nic się nie rozleje. Uważam też, że tubka jest bardziej higieniczna od tradycyjnych kremów w słoiczkach. 2. Krem jest biały, z błyszczącymi drobinkami. Po nałożeniu na skórę zmienia kolor i przypomina podkład. Ma lekką, nie za gęstą konsystencję, nie jest tłusty, przypomina mi krem BB. 3. Bardzo dobrze rozprowadza się na skórze, szybko się wchłania. Nie zostawia tłustej i lepkiej powłoczki. 4. Naturalnie rozświetla skórę , nie powoduje nadmiernego błyszczenia. 5. Dopasowuje się idealnie do każdego odcienia cery, wyrównując jej koloryt. Skóra wygląda młodzieńczo i świeżo. 6. Nie podkreśla rozszerzonych porów, minimalizuje widoczność zaczerwienień i pajączków. 7. Nie roluje się i nie zbiera się w zagłębieniach skóry. 8. Błyskawicznie wygładza i nawilża skórę, sprawia, że jest ona mięciutka. Zmniejsza widoczność zmarszczek i oznaki zmęczenia. 8. Utrzymuje się na twarzy przez cały dzień. 9. Jest wydajny, niewielką ilością jestem w stanie pokryć całą twarz. 10. Przy regularnym zmarszczki są wygładzone, a skóra bardziej jędrna i napięta. Używam tego produktu od: 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 prawie całe