Vichy Traitement Deodorant Anti - Transpirant 48H Antyperspirant przeciw śladom na ubraniach (nowa wersja)

Vichy Antyperspirant w kulce przeciw śladom na ubraniach 50ml
e-ZikoApteka.pl
VICHY Dezodorant Anti-Trace przeciw białym śladom roll-on, 50 ml

Amasya
    24 października 2017 o 14:25
    Faktycznie DZIAŁA!
    Używam tego antyperspirantu już prawie dwa lata. Cenię go za swoje działanie na skórze - faktycznie jest skuteczny i nie pozostawia plam na ubraniu. Należy jedynie odczekać kilka minut aż produkt całkiem się wchłonie w skórę. Zapach bardzo świeży, delikatny, przyjemny. Efekt utrzymuje się u mnie do 10 - 12h więc nie 48h, ale nigdy nie wierzę w takie deklaracje producentów. Jest też bardzo wydajny, więc cena nie boli tak bardzo ;) POLECAM z czystym sumieniem.
    Zalety:
    • skuteczne działanie zarówno latem jak i w zimie
    • nie zostawia plam
    • bardzo wydajny
    • świeży zapach
    Wady:
    • na pewno nie 48h ;-)
  • 17 września 2017 o 15:01
    Hit hitów
    Jak w tytule recenzji, jest to mój absolutny must have. Polecam dla osób, które mają problem z nadmierną potliwością. Myślę, że ten produkt Was nie zawiedzie. :)
    Zalety:
    • przeciwdziała poceniu
    • wydajny
    • łatwo dostępny (perfumerie, apteki)
    • neutralny zapach, nie przytłumia perfum
    Wady:
    • mógłby być tańszy (cena ok.23-30zł)
  • 26 lipca 2017 o 20:04
    nowa odsłona kultowej "zielonej kulki vichy"?
    Nabyłam omyłkowo sądząc że to moja ukochana zielona kulka. A jednak nie. Pachnie jakoś inaczej. Działanie podobne, czyli nie niweluje pocenia, maskuje zapach potu w ok 70%, jest średnio wydajna i długo wysycha po nałożeniu. Wg mnie brudzi ubrania tak samo. Czy trzyma 48H? Nie mam pojęcia i mam wrażenie że niewiele z nas miało okazję się o tym przekonać. Jedyna różnica to zapach. Nie podoba mi się.
  • 5 czerwca 2017 o 12:19
    najlepszy
    Po wypróbowaniu już chyba każdego wynalazku, jaki udało mi się dorwać na rynku, zakończyłam poszukiwania. Jeśli nie chcecie śmierdzieć w połowie dnia (deo organiczne i naturalne), albo mieć kartonowych ubrań pod pachami (antyperspiranty) drogeryjne, to polecam ten kosmetyk. uwielbiam go za to, że działa skutecznie i absolutnie nie niszczy ubrań - materiał nie żółknie, nie sztywnieje, nic. Dodatkowo ma ciekawy, świeży zapach. Dla mnie tyle. Trudno - jakoś przeboleję to aluminium w składzie - ważne, żeby nie było parabenów, bo to one, najprawdopodobniej, odpowiadają za zwiększanie podatności na nowotwory. Już niestety zweryfikowałam, ze bez soli aluminium się nie uda w moim przypadku, ponieważ w upały się pocę (oraz w sytuacjach stresowych).
    Zalety:
    • skutecznie działa - nie ma mowy o zapachu potu - nawet jak skóra będzie wilgotna
    • ma świeży, nieco męski zapach, ale ja go bardzo lubię
    • nie niszczy ubrań
    • całkiem wydajny - mam opakowanie przez dwa miesiące
    • bez parabenów
    Wady:
    • testowany na zwierzętach, nad czym bardzo ubolewam :(
    suzeta
    19 marca 2017 o 20:42
    Ma plusy i minusy...
    Antyperspirant z Vichy jest dobrym produktem, niestety nie pozbawionym wad. Do głównych należą : cena - nawet 45 zł, ochrona na poziomie raczej średnim, jak dla mnie minimalnie lepsza od Rexony, no i fakt, że zostawia białe ślady i to dość konkretne. Naszczęście łatwo je usunąć, nie wgryzają się w ubrania jak w niektórych tego typu produktach, gdzie po czasie ubranie nadaje się tylko do wyrzucenia - bardzo tego nie lubię. Tu tkanina nie źółknie i nie sztywnieje - więc duży plus za to. Neutalną cechą jak dla mnie jest zapach - świeży, miły, niestety nieco zbyt męski. Na plus to wydajność, brak podrażnień i przyzwoita, choć nie bezwzględna ochrona przed potem. Oceniam produkt na 4, gdyż jest to jeden z lepszych antyperspirantów jakie znam, choć niestety nie ideał. Mimo to jest ok.
    Drogeria Super-Pharm