Innisfree Apple Juicy, Cleansing Oil Olejek do demakijażu twarzy

kasior2
    23 października 2019 o 18:21
    Przyjemny
    Olejek Innisfree należy do tych wspaniałych olejków, które emulgują przy kontakcie z wodą, czyli zamieniają się w delikatną białą piankę i zmywają w zupełności, nie zostawiając nieprzyjemnego tłustego filmu (jak większość olejków w drogeriach). Podobny efekt daje tańszy olejek Bielendy, który jednak zawiera w składzie parafinę. Tutaj skład jest bardzo przyjemny i ma wiele interesujących ekstraktów z roślin i owoców. Sam olejek bardzo fajnie rozpuszcza makijaż, np. tusz do rzęs i pozwola na zmycie makijażu bez użycia wacików. Pachnie zielonym jabłuszkiem i ma przyjemne w użyciu opakowanie z pompką. Mógłby byc minimalnie mniej rzadki, by mógł wystarczyć na dłużej. Gdyby jednak nie kiepska dostępność (na chwilę obecną wyłącznie drogerie internetowe, głównie zagraniczne), na pewno kupiłabym go ponownie.
    Zalety:
    • Działanie
    • Emulguje
    • Rozpuszcza makijaż
    Wady:
    • Dostepność
  • 29 marca 2019 o 21:09
    melt your make-up
    Olejek bardzo dobrze sprawdza się do wieczornego oczyszczania twarzy z makijażu i brudu po całym dniu. Osobiście nakładam go także na oczy w celu usunięcia dokładnie tuszu do rzęs (oczy mnie nie szczypią). Po umyciu skóra jest miękka i delikatna. Nie podrażnia.
    Zalety:
    • dokładne zmywanie makijażu
    Wady:
    • przeszkadza mi trochę chemiczny zapach jabłka (można się przyzwyczaić)
  • 2 lipca 2018 o 11:38
    nie spełnił wszystkich moich oczekiwań
    olejek nie domywał twarzy, mimo że myłam nim twarz dosyć dokładnie to i tak nigdy nie rozpuścił mascary. Zapach ani odpychający ani super przyjemny - sztuczny zapach jabłka. Podrażniał moje oczy. Łatwo się zmywał, nie pienił za bardzo. Nie jest to produkt wydajny. Zużyłam go po 3-4 tygodniach.
  • 13 stycznia 2017 o 16:00
    Jabłko w płynie
    Uwielbiam kosmetyki Innisfree, są bardziej przyjazne i niektóre mają naprawdę świetny skład. Ten olejek spełnia swoje zadanie - oczyszcza, usuwa makijaż i nadmiar sebum, a dodatkowo ładnie pachnie :) Jest też bardzo wydajny, a użytkowanie pompki nie sprawia problemów (różnie to z nimi bywa). Przy zmywaniu ciepłą wodą ładnie schodzi, a po użyciu pianki nie ma po nim śladu. Długofalowo pomógł mi ujarzmić zaskórniki, które nadal się tworzą, ale już w mniejszym stopniu i nie takie ciemne. Jeśli ktoś zaczyna przygodę z oczyszczaniem olejami jest warty wypróbowania, choć cenowo może się komuś nie opłacać. Osobiście polecam po krótkim masażu zebrać jego nadmiar wacikiem, przetrzeć całą twarz, a później do zmycia ciepłą wodą. Póki co nie planuję go znowu kupić, bo po prostu chcę wypróbować inne olejki tej firmy, ale zakupu nie żałuję :)