Schwarzkopf Gliss Świetlisty Blond, Szampon do włosów blond naturalnych i farbowanych

alice_k
    5 lutego 2014 o 17:33
    idealny!
    Kupiłam ten szampon w sierpniu 2012 w niemieckim Rosmannie za jakieś 1,5 euro. Po pierwszym myciu byłam zachwycona - włosy były lekkie, sypkie, pięknie pachniały. Dla moich włosów, które wtedy miałam za piersi, był idealny. Również moja skóra głowy nie ucierpiała, szampon lekko ją nawilżył. Szampon był fantastyczny, idealny, po cichu sobie do niego wzdycham :) Aktualnie cały czas go szukam na stoiskach z niemiecką chemią w Bydgoszczy, ale nigdzie go nie znalazłam...
    Wewo
    15 maja 2013 o 17:02
    można go jeszcze dostać
    Używałam tego szamponu ok 2 lat, teraz używa go nadal mój chłopak. Można go dostać bez problemu w Niemczech, w Polsce na stoiskach z niemiecką chemią oraz na allegro. Na mojej skórze głowy powodował łupież, ale stosowałam go mimo wszystko bo włosy były ładne i dostawały sporego blasku- teraz wiem że to przez sylikony. Szampon nie nadaje się do włosów cienkich- obciąży je niepotrzebnie. Nie zauważyłam po nim rozjaśnienia. Ma piękny zapach, wygodne opakowanie i przyjemną kremową konsystencję. Jest średnio wydajny. Wyobrażam sobie, że będzie dobry dla grubych, gęstych suchych lub farbowanych blond włosów, które potrzebują blasku. Ja już go nie kupię, ale mój chłopak pewnie tak. Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: ok 15 (?)
  • 30 lipca 2012 o 20:38
    Rewelacja
    Po tym jak wycofali z produkcji mój ulubiony szampon (no ale cóż Loreal i Vichy już tak mają, że wycofują coś co mnie bardzo odpowiada) nie mogłam dobrać odpowiedniego szamponu do swoich włosów, każdy jeden albo z moich włosów robił siano, albo ni jak nie mogłam ich ułożyć sterczały we wszystkie strony świata! Aż tu nagle w moim domu zawitał gliss kur do włosów blond-który przywiozła mi "ciocia" z Niemiec. Pomimo iż moje włosy nie są blond (jestem szatynką), ani ich nie farbuje szampon okazał się REWELACJĄ!!. O ile połysku nie zauważyłam -być może dlatego, że nie są blond, to po 1 włosy po myciu stały się niezwykle miękkie, delikatne i przyjemne w dotyku, pięknie się rozczesywały i co najważniejsze rewelacyjnie się układały, ponadto i to mnie strasznie zaskoczyło nie przetłuszczały się tak szybko jak po użyciu innych szamponów! Ogólny stał moich włsów nie jest rewelacyjny ze względu na codzienne używanie prostownicy, natomiast ten szampon sprawiał, że przynajmniej ten 1 dzień po myciu włosy wyglądały wyjątkowo zdrowe!. Niestety nie mogę go nigdzie kupić szukałam w 3 rossmanach, realu, superpharmie, drogrii jasmin, oraz małych drogeriach i nic:( Dziś moje włosy znów wyglądają jak szczota ryżowa! + Ładny zapach + Włosy są gładkie i miłe w dotyku + Dobrze się rozczesują nawet bez odżywki + Wyglądają na zdrowsze, nawet jeśli w rzeczywistości jest inaczej + Mniej się przetłuszczają + U mnie dodatkowo nawilżał bardzo suchą skóre głowy (co nawet zauważył mój fryzjer) - Jedyny minus JA GO NIE MOGĘ NIGDZIE DOSTAĆ! Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: Jedno - chcę więcej!
  • 9 kwietnia 2011 o 13:49
    Zacny :)
    Jestem zadowolona z owego szamponu, spełnia oczekiwania - ładnie rozświetla, przyjemnie pachnie, może nie odbudowuję w jakimś zachwycającym stopniu, ale włosy po nim są gładkie, i błyszczące :) Jak dla mnie mógłby jednak troszkę bardziej się pienić, mam bowiem dość długie włosy i muszę sporo go wylać żeby uzyskać pokaźną piankę ;] Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
    Odonate
    8 lutego 2011 o 12:01
    wydobywa refleksy
    Żałuję, że nie mogę używać tego szamponu. Ponieważ mam nadwrażliwą skórę również ten specyfik mnie podrażnia. Używałam go jakiś czas temu, ze względu na to, że niebardzo było jak kupić coś innego do włosów, więc miałam wybór: albo nie myć włosów wcale przez miesiąc, albo myć tym szamponem. Obecnie byłam w sytuacji nieco podobnej, a że szampon był kupiony w promocji 2 w cenie 1, to jeszcze jedno opakowanie w szafce się znalazło. Dlaczego żałuję, że nie jest dla mnie? Bo rzeczywiście wydobywa świetliste blond refleksy i generalnie odrobinę rozjaśnia włosy (nie jestem blondynką ani farbowaną ani naturalną). Warto go zastosować po lecie (kiedy włosy są rozjaśnione słońcem), żeby w pochmurne jesienno-zimowe dni znów poczuć "promyczki" na włosach. Moim zdaniem jednak producent trochę przesadził z tym "odnawianiem w komórkach". Szampon ma lekką konsystencję i na dłuższą metę nie daje sobie rady z dłuższymi (czyt. z tendencją do plątania lub łamania), suchymi włosami. Wydajność ma raczej średnią, choć nie pieni się źle, ale jest to moje subiektywne odczucie (na długich włosach). Mogę go polecić, jako że faktycznie nadaje refleksy, w przeciwieństwie do większości tego typu produktów. Używam tego produktu od: przez miesiąc jesienią, ostatnio przez dwa tygodnie Ilość zużytych opakowań: 1,5