Garnier Ultra Świeżość, Krem nawilżający 24 h do cery normalnej i mieszanej

lidka6
    9 lutego 2013 o 18:56
    Oczekiwałam więcej
    Lekki, lepki, wodnisty. Używałam latem i nie sprawdzał się. Łatwo się rozprowadzał, wystarczyła niewielka ilość, ale nie nawilżał za bardzo i dawal efekt mokrej skóry po paru godzinach - woda się z niego wytrącała. Nie zdobył więc mojego uznania. Używam tego produktu od: *** Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 1 stycznia 2013 o 18:15
    Słabiutki
    Używałam ten krem przez parę miesięcy jakiś czas temu, kiedy byłam na etapie poszukiwań idealnego kremu dla mojej mieszanej cery ze skłonnością do wysuszania. Krem ten w zasadzie nie robi nic ciekawego z naszą skórą - nie zauważyłam nawilżenia, jego zapach może być, chociaż perfuma to to nie jest :D Nie klei się, ma delikatną konsystencję, ale zostawia tłusty film na skórze, czego znieść nie mogłam. Opakowanie wydajne. Jeśli nasza skóra jest trochę przesuszona, albo umyłyśmy twarz jakimś peelingiem, to nie radzę stosować tego kremu, bo szczypie niemiłosiernie. Na szczęście są lepsze nawilżające kremy. Używam tego produktu od: używałam około roku temu Ilość zużytych opakowań: dwa całe
    AnulaQa
    12 października 2012 o 13:55
    A kysz, maszkaro!
    Któregoś dnia zapytałam się mojej starszej o kilka lat koleżanki z pracy, co ona takiego robi , że ma tak ładną cerę. Z wrodzonym humorem odpowiedziała, że codziennie, mimo restrykcyjnej diety odchudzającej prowadzonej do 16, na obiad wpiernicza wiaderko ziemniaków i litr kefiru. Po czym widząc moją zdiwioną minę, odpowiedziała, że tak naprawdę nie stosuje żadnego drogiego kremu, tylko najzwyklejszy Garnier. Genów też nie ma dobrych, bo i mama i babcia w dość młodym wieku się "pomarszczyły". Osobiście nie mam większych problemów z cera, jednak od czasu do czasu wyskakują mi jakieś niespodzianki, ponadto na lewym policzku zauważyłam już widoczną zmarszczkę mimiczną. Wieczne sińce pod oczami i blady koloryt niweluję makijażem. Pomyślalam sobie zatem , że warto jakoś tą skórę odżywić, wyrównać jej koloryt i kilka miesięcy póżniej, kiedy to zużyłam napoczęte wówczas specyfiki, zakupiłam sobie ten krem. I co? Nie byłam z niego zadowolona. Owszem wchłaniał się dośc szybko, faktycznie miał lekką konsystencję i niezbyt intensywny zapach jakiś kwaśnych owoców, ale w działaniu zupełnie mi nie podpasował. Ba, jestem nawet w stanie zarzucić mu to, że podrażniał moją mieszaną cerę. Przez co strefa T produkowała jeszcze więcej sebum, natomiast policzki zaróżowiły się i szczypały. Dawałam mu kilka szans, jednak żadnej nie wykorzystał. Krem oddałam siostrze, która ma cerę normalną i była z niego zadowolona. U mnie się nie sprawdził i nigdy więcej go nie chcę widzieć na oczy. Daje 2 mniej (2 na szynach), tylko dlatego, że bliskie mi osoby nie pozwoliły mi ocenić tego mazidła na 1. ;) A może warto się przerzucić na ziemniaki i kefir? Używam tego produktu od: wiosny zeszłego roku Ilość zużytych opakowań: pół?
    Eluvtus
    2 maja 2012 o 13:02
    Niewypał jakiś taki.
    Generalnie nigdy nie wierzyłam w supernawilżające kosmetyki o ultralekkiej konsystencji. Może i jestem niezbyt nowoczesna jeśli chodzi o kremy, ale dla mnie kosmetyk supernawilżający musi być nieco cięższy, aby było co w nim natłuszczać i nawilżać. Kremiku wiele nie trzeba, fakt, ale co z tego. Często zdarzy się mi umyć skórę mydełkiem, bo jestem ostatnio amatorką mydełek, przez co skóra jest nieco ściągnięta, wiadomo. Po nałożeniu tego kremu bywało jeszcze gorzej... Ściągał cerę, nie dawał wrażenia nawilżenia, nie natłuszczał, nic :( czasem tak, jakbym go nie nałożyła. Ale co zrobić, przecież nie wyrzucę. Dodałam trochę wit. E z apteki na bazie oleju archaidowego i jest lepiej, przyznaję, teraz coś nawilża i ma bogatszą konsystencję, ale po co kupować gotowy krem aby jeszcze go ulepszać? Jestem na nie. I nigdy sama nigdy nie kupię tego typu kremów. Co do zapychania - nie zauważyłam zbytnio, choć przyznaję, nie używam go regularnie. Ot, taki zwykły, badziewny nie wart 1/5 swojej ceny. Używam tego produktu od: Dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1/3 słoiczka
    insomne
    2 maja 2012 o 11:52
    Jestem na nie
    Krem jest drogi, myślałam więc, że jakoś będzie w parze z wysoką ceną. Myliłam się. Mam cerę mieszaną, a ten krem strasznie podrażniał i wysuszał moje suche policzki. Skóra po użyciu piekła i była czerwona. Efekt ten oczywiście po jakimś czasie znikał, ale nie było to zbyt przyjemne. Używam tego produktu od: już nie używam Ilość zużytych opakowań: jedno