Yves Rocher Active Sensitive, Hydratant Dermo - Apaisant Jour Nawilżająco - łagodzący krem na dzień

4 na 51 opinię

• 18 maja 2015 o 11:34
    pozostawiał dziwną warstewkę na twarzy
    Krem kupiłam w duecie razem z kremem na zaczerwienienia z tej samej serii. Ma on zupełnie inną konsystencję, bardziej wodnistą (jak standardowy krem) w porównaniu do tamtej wersji aksamitnego masełka. Krem równie dobrze rozprowadzał się na twarzy. Nie pozostawiał na skórze tłustej warstewki, ale taką dziwnie lepką, trochę tępą. Nie za bardzo wiem, jak to opisać. Nie lubiłam tego uczucia i z tego powodu rzadko miałam go solo na twarzy. Często aplikowałam na niego preparat z filtrem czy makijaż. Jednak krem nie wzmagał świecenia, makijaż trzymał się stosunkowo dobrze. Jeśli chodzi o nawilżenie to nie mam zastrzeżeń. Uważam, że krem dobrze sobie z tym radził. W trakcie używania tego kremu również nie doświadczyłam żadnej alergii czy podrażnień. Nie zwiększyła się także liczba zaskórników czy sporadycznych stanów zapalnych na mojej twarzy. Nie jest to zły krem. Po prostu nie do końca odpowiadało mi wykończenie, jakie pozostawiał na skórze. Niemniej jednak jest warty uwagi. :) Używam tego produktu od: marzec 2015 Ilość zużytych opakowań: 1 całe opakowanie 50ml